"Арлекино" - където храненето е удоволствие
Ресторантът разполага с два салона с класически интериор, в които доминира бледорозовият цвят. По стените има големи рисунки на героите от "Комедия дел арте", дело на художника Петър Маринов. Акцент в пространството на по-големия салон е витражният стъклен покрив.
Един от най-честите гости на заведението е актьорът и депутат Стефан Данаилов, който опитва всяко ново попълнение в менюто. Едно от тях е италианският специалитет брускета. Това е специално приготвена подложка от хляб с различни плънки. Брускетите могат да бъдат няколко вида - с домати и моцарела; с шунка, домати и гъби; със сирена; с риба тон и царевица; с шунка, кашкавал и аспержи или с прошуто крудо. Цените на ястието, което лесно ще ви засити, са от 0.70 до 3.50 лв. В заведението може да опитате и различни видове тестени издалия "Андалини".
Салатите в изисканото италианско меню са - "Цезар" (микс от зелени салати, пармиджано, аншоа, бекон и кротони за 6 лв.), от сезонни зеленчуци (2.50 лв.), с риба тон (4.50 лв.) с пъстърва (7 лв.) и с ролца от раци (4.50 лв.). Предястията, които ще откриете са - антипасто ди маре (12 лв.), пушена сьомга (8 лв.), пастет от гъши дроб "Ружи", коктейл от раци "Чатка" (16 лв.), спанак с моцарела "Локатели" (6.50 лв.) и бюречета от тиквички, патладжани и чушки с френски сирена (8 лв.). От типичните за Апенините тестени специалитети трябва да опитате спагети с кралски скариди и уиски (15 лв.), пенне с четири сирена (6 лв.), талиателе "5 звезди" с бекон, шафран и ароматни треви (8 лв.) и фетучине по планинарски с манатарки (9 лв.). Ризотото в "Арлекино" се предлага с манатарки, със зеленчуци, с бекон, с морски дарове, с пушена сьомга и с шампанско и скариди на цени от 5.50 до 10 лв. Сред основните ястия с месо са - стек от телешко бонфиле, който в зависимост от гарнитурата варира от 14 до 18 лв., вълча салата (11.50 лв.), свинско бонфиле с манатарки (14 лв.), пилешко филе със синьо сирене (11 лв.) и агнешки котлети (11 лв.). От основните ястия с ребра ще откриете "Малък Арлекино" (легло от салата с пържени кралски скариди и сьомга, резени грейпфрут и портокал за 14 лв.), пържен микс от калмари, скариди и риба (12 лв.), сепия на скара (12 лв.), филе от калкан на скара (14 лв.), тигрова скарида на скара (45 лв.), лаврак в "Луда вода" (23 лв.) и паеля с морски продукти за 4 души (104 лв.). Десертите в менюто на "Арлекино" са - тирамису (5 лв.), шоколадов мус (3.50 лв.), панакота (3 лв.), сладолед (1 топка - 1 лв.) и плодова салата (3.50 лв.).
Заведението предлага и селекция от вина и алкохолни питиета. В "Арлекино" може да опитате и специално италианско кафе "Дел Корсо", което е смесица от бразилски, колумбийски, мексикански, гватемалски, кенийски, етиопски и индийски сортове.
------------
1. Италианска салата от цикория, айсберг, капучина, финокио и малки домати "Чери" - 5 лв.
2. Пенне с четири сирена - 6 лв.
3. Инволтини - ролца от свинско филе, ементал и шунка - 10.90 лв.
4. Сметанови палачинки с топли горски плодове - 2.50 лв.
Общо - 23.90 лв.