Слоу Фууд Стори

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Слоу Фууд Стори

© София Филм Фест

Италия, 2013, 74 мин., документален , цветен

Режисьор - Стефано Сардо

Сценарий - Стефано Сардо

Оператор - Джовани Джоми

Монтаж - Стефано Краверо

Музика - Валерио Виджлиар

С участието на - Карло Петрини, Ацио Чити

Продуценти - Карлота Калори, Франческа Чима и Никола Джулиано

Продукция - Indigo Film, Tico Film Company

Световен разпространител - Autlook


За филма

Това е историята на една революция.


Бавна революция, която се придвижва напред с бързината на охлюв.


Революция, която започна преди 25 години и все още не ù се вижда краят. Лидерът на революцията е Карло Петрини, известен още като Карлин.


Той създаде движенията "Слоу фууд" и "Тера мадре".


През 1986 г. Карлин основава в Италия гастрономическата асоциация "ArciGola", а три години по-късно в Париж обявява раждането на "Слоу фууд" – международно движение срещу идеята за бързото хранене. Без да му се налага да се раздели с родния си градец Бра, чието население е едва 27 хиляди души, той успява да развие движението в 150 страни и да промени с това света на кулинарното изкуство завинаги.


Slow Food Story ни среща с група приятели, живеещи в провинцията. Филмът разказва за шегичките, които те си устройват, за политическите им пристрастия, за ресторанти и преоткриването на стари, за селски обичаи, за вино, пътешествия и хазартни занимания – някои завършващи с печалби, а други – със загуба, но всички предприети с една и съща жизнеутвърждаваща и несекваща ирония. Slow Food Story показва, че и най-значимите авантюри в съвременния свят могат да се родят от ироничното отношение към живота.

Повече

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #