Много шоколадови мъфини

На живо
Брифинг за учредяването на новата партия на Ахмед Доган

Много шоколадови мъфини

След като са готови се оставят да изстинат напълно.
След като са готови се оставят да изстинат напълно.
Малки пухкави кексчета с дъх на какао и масло и разтопен шоколад в сърцевината им. В общи линии това е, повече опитали ги не могат да кажат нещо повече, тъй като устите им са заети да преглъщат доволно и неопределено да издават звуци на удоволствие. О, да, да не пропускаме и хрупкавите орехи, които идеално контрастират на меката им ронлива тесктура.
Но всички тези неща ги казват възрастните, децата просто грабват някой все още топъл мъфин от тавата и го изяждат за отрицателно време с чаша мляко в ръка. Или докато играят, или докато четат, или пък си вземат за следобедна закуска в училище. Или просто му се радват как изглежда, след като са се постарали лично да го приготвят.
Съберете нужните съставки и ги връчете на малчуганите заедно с рецептата, а след това ги оставете да се веселят на воля в кухнята. Накрая всички дружно се насладете на прелестния им шоколадов вкус, като на празник.
За направата им са нужни: мокри съставки: 2 яйца, 125 гр. разтопено масло, 250 мл. прясно мляко или течна готварска сметана (неподсладена); сухи съставки: 350 гр. брашно, 2 ч.л. бакпулвер, 180 гр. захар, 3 с.л. какао, ¼ ч.л. ванилия, щипка сол; допълнително: 150 гр. натрошени орехи, 100 гр. натурален шоколад шоколад
Орехите се начупват на едро, а шоколадът се нарязва на парченца.
В две различни купи се смесват по отделно сухите и мокрите съставки. Яйцата се разбиват с вилица, маслото се разтопява на водна баня или в микровълновата и се добавя към тях, след като се охлади леко ( за да не се пресекат), накрая се добавя прясното мляко. В другата купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера, ванилията, какаото и щипка сол.
Сухата смес се добавя към мократа наведнъж и се разбърква за кратко, колкото да стане хомогенно тесто. Накрая към тестото се прибавят начупените орехи и шоколадът и се обърква още веднъж.
Фурната се загрява на 200 градуса. Сместа се разпределя в тава за мъфини, като в гнездата се слагат хартиени кошнички или ако не разполагате с такива – формата се намаслява и набрашнява. Мъфините се слагат в загрялата фурна и се пекат около 20 мин.
След като са готови се оставят да изстинат напълно.