Пет съвета за съвършеното парти с коктейли
Старата школа
Тя е затова, за да пребъде. Култовите коктейли още от 20-те и 30-те насам винаги ще имат място в олтара на бармана.
В това число и сухото мартини и "Космополитън" (който
всъщност е възроден от 50-те). Особено когато "Сексът и градът" все още
минава за нов филм, а очакваме и поредния 007.
Украсата
В днешно
време само един лимон не стига. Нито една маслина или череша. Очакванията са
много по-големи. Позната е и украсата от мариновани малки октоподчета. Използват
се и цветя - разни видове гладиола,
петунии и хибискус. Ако се налага, за да сте в крак с времето, прибегнете и към
глухарчета.
Go
East!
Японското саке и корейското соджу вече не се помещават само в изящните порцеланови чашки. Те са все
по-търсени основи за коктейли. Сакетини се приготвя от водка и саке и е много
популярна напитка, особено във фюжън ресторантите.
В какво, а не какво
Ако си нямате вкъщи, разтършувайте се из антикварните магазини: търсете старинни
бокали или посребрени кристални чаши.
Малко декаданс винаги привнася много шик.
На трезва глава
Винаги прави приятно впечатление, ако сте готови да предложите и
безалкохолен вариант.