Една необикновена вечер(я) в състезанието на ресторантите

Оскарите се дават на най-добрите в киното за годината и отличават таланта, смелостта и изкуството всеки детайл да бъде на точното място в точния момент. Номинирани са най-качествените продукции, а победителят във всяка категория винаги е само един - най-добрият.
Подобно на световно признатите филмови награди, всяка година списание "Бакхус" търси да отличи най-добрите и заслужили ресторанти в България. Тези, които с качеството на услугата си допринасят за повишаване на стандартите и постоянното подобряване на ресторантьорския бизнес в България.

От изисканите ресторанти
до уличното гурме
Категориите в състезанието "Ресторант на годината" обхващат най-важните аспекти на ресторантьорския бизнес - от авторските ястия на готвача, през подбора на винената листа до интериора и обслужването. По традиция списанието се обръща и към бъдещето, като представя най-добрите места с нова и различна концепция и най-добрите млади готвачи.
Тази година за първи път "Бакхус" ще отличи и ресторантите, които насърчават използването на локални, чисти и фермерски храни, както създателите на бума на уличното гурме, най-често под формата на бургери.

Гвоздеят на вечерта е победителят в категорията "Ресторант на годината". Ще я получи ресторантът, който се е доказал през годината като съчетание на най-доброто от всичките категории. Вижте всички номинирани тук.
Една необикновена вечер(я)
Церемонията по обявяването на "Ресторант на годината" на 30 март в Sofia Event Center ще съчетае емоцията от надпреварата с неповторима храна и музика на живо.
Всеки ценител на кулинарните наслади и качествения начин на живот може да стане част от този празник, който ще събере 300 гости и ще им предложи неподражаемо 6-степенно меню с авторски рецепти - от предястие "Жадната монахиня" през основно плато със змиорка до десерт от млечно-шоколадови шантили.
Ястията са подготвени от едни от най-добрите готвачи в България, които работят усилено за развитието на ресторантьорския бизнес и повишаване на гурме културата сред клиентите.

Вечерята ще бъде допълнена от висок клас напитки, които подхождат на ястията. Те ще бъдат подбрани от признати сомелиери, а сред обещаните от организаторите изкушения са Veuve Clicquot, Zelanos Rosé Pinot Noir 2015, коктейл Beluga Apple Dream, Hennessy Fine de Cognac
И понеже джазът е всепризната "храна за душата", Вили Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (контрабас) и Атанас Попов (барабани) ще предложат на гостите апетитна порция музика на живо.
Научете повече за церемонията и резервирайте.
