В Белгия 3 D принтерът за шоколад се задъхва в навечерието на Великден. Местен стартъп има оригинален подход към празника - използва се триизмерната технология, за да се произвеждат вкусни почерпки в различни форми и размери - от зайчета до бутилки бира.
Компанията изработва храни по-конкретно шоколадови изделия с този принтер от две години, обяснява Гаетан Ришар. Предварителните изследвания дали ще работи технологията се правят в Smart Gastronomy Lab в университета в Лиеж. Производството започва преди четири месеца.
Според Ришар клиентите се увеличават непрекъснато, а собствениците на стартъпа имат възможност да им предложат персонализиран подход.
Белгия е известна с бирата и шоколадите си. "Така че решихме да предложим две в едно - да направим шоколад под формата на бутилка бира", казва Ришар.