"Тропик" отваря нова консервна фабрика
Нова фабрика за производство на месни и зеленчукови консерви, замразени зеленчуци и месни полуфабрикати ще заработи в Шумен в началото на следващата година. Това съобщи собственикът на предприятието Азис Садула. Той каза още, че капацитетът й ще бъде около 800 т продукция месечно, а инвестицията в нея ще надхвърли 2 млн. лева. В предприятието ще работят около 200 души.
Новата фабрика е разположена на закрита площ от 3.5 хил. кв.м в парцела на бившия консервен комбинат "Тропик" и ще е негов правоприемник. "Почти цялото оборудването вече е закупено, кандидатствахме и с два проекта по ФАР за още нова техника и се надяваме да ги спечелим", обясни Садула. Той добави, че консервното предприятие ще отговаря на всички изисквания на ЕС.
Произведената продукция ще се предлага на пазара под познатата търговска марка "Тропик", регистрирана преди 7 години. Производството в старата фабрика на "Тропик" ще продължи и след откриването на новата, като ще бъдат произвеждани плодови консерви. "Присъстваме стабилно на вътрешния пазар, работим с всички български вериги магазини и всички дистрибутори, изнасяме зеленчукови консерви на традиционните ни пазари в Румъния, Англия, Албания, Армения, Грузия, Германия, ще работим и за разширяване на пазарите, разчитайки на качеството на продукцията", каза още Садула.