Ресторант на годината на "Бакхус" е софийският Niko’las 0/360

Софийският ресторант Niko’las 0/360 стана ресторант на годината в конкурса на "Бакхус" "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino". Наградите бяха връчени на 29 март в официална церемония, придружена от гала-вечеря с 6-степенно меню, подготвено в партньорство с престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu London, най-успелият български готвач в чужбина - шеф Емил Минев и млади наши готвачи с международен звезден опит.
Победителят бе предпочетен в силна конкуренция тази година, заради силния и сполучлив авторски почерк на главния готвач, добрата селекция на качествени продукти и видимия стремеж за надграждане в посока устойчиви практики. Той взе награда и миналата година като тогава беше в категорията "Дебют 2016". Собственикът Цветомир Николов, е един от двамата шеф-готвачи, отличени и с приза за Авторска кухня, като другият отиде при шеф Андре Токев, ресотрант ANDRé.
Наградата в категорията "Дебют 2017" отиде при aEstivum, Zornitza Family Estate. Той бе отличен и в категорията "Винена листа и напитки DiVino". Победителят тази година се избира от професионалния екип на списание DiVinо, официални партньори на конкурса.

Ресторант "Космос" получи най-високата оценка на журито за модерна българска кухня. За "Нова вълна - Гастробар" наградите отидоха при Grape Central и Jasmine.
В категорията вкусно място най-високи оценки получиха L’Étranger и Da Massimo.
Пловдивският ресторант "Паваж" спечели в категорията "Ресторант на читателите", победителят в която се определя от читателския вот.
Като най-добро през изминалата година бе определено обслужването в "Преди 10" и Este. В категорията "Най-добър екип" бе отличен софийският ресторант Cinecittà Osteria Italiana , а в "Устойчиви практики Metro" - "Багри".
Kонкурсът "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & San Pellegrino" се провежда вече 17 години. Ресторантите, които участват, са селектирани от екипа на "Бакхус" и са оценявани от журито на конкурса, което се състои от опитни кулинарни журналисти и сътрудници на екипа с богат опит и знания. Ресторантите са оценявани чрез професионално-разработен стандарт, който покрива 20 критерия. Те обхващат цялостното клиентско преживяване: менюто, продуктите, ястията, напитките, обслужването, съотношението цена/качество, хигиената и интериора.