Женският пазар отново събира ценителите на уличната храна

Женският пазар отново събира ценителите на уличната храна

Женският пазар отново събира ценителите на уличната храна
"Бакхус"
За втори път списание "Бакхус" организира StrEAT Fest на 9 и 10 юни. Той отново ще бъде на Женския пазар, но този път ще е два дни и с повече изложители от изданието през есента.
През целия уикенд на 9 и 10 юни от 10 до 22 ч. между ул. "Цар Симеон" и ул. "Св. Св. Кирил и Методий", "Бакхус" ще превърне мястото в мечта за всеки ценител на добрата храна, напитки и продукти.
Миналата година на първия български уличен гурме фестивал - StrEAT Fest, дойдоха над 7000 души в рамките на феста и над 12 хил. в района в деня на събитието, съобщават организаторите.
Над 70 заведения ще предлагат храна на посетителите като пространството ще бъде разделено на различни зони, в които гостите ще могат да опитат висококачествени продукти: разнообразни храни, приготвени на място от известни столични ресторанти, занаятчийски вина, карфт бири, коктейли, сладкиши, джелато, специално кафе, селекция от продукти на български производители.
За децата ще има специален кът с аниматори, подсигурен от IKEA, а джаз банда, оркестър и група диджеи ще осигуряват добро настроение през двата дни.
Кадърът е от предишното издание на феста.
"Бакхус"
Кадърът е от предишното издание на феста.
"В България имаме пазари, но нямаме подобна пазарна култура. Искаме да превърнем преживяването "на пазар" в съвсем ново усещане. Целта е това събитие да се случва все по-често и да даваме пример и за други подобни изяви. Търсенето е голямо и има смисъл да се развиваме в тази посока и да представяме все по-разнообразно гастро-изживяване", разказва Джиджи Лагадинова, главен редактор на "Бакхус".
Храна за улицата
Ключова част от фестивала ще бъдат двете зони с 15 избрани ресторанти, които ще адаптират менюто си за "улицата" и ще предложат на посетителите типични ястия от различни национални кухни: тайландска (Royal Thai), японска (Hamachi-ni), френска (L'Instant Boutique & Catering), италианска (Da Bono focacceria pizzeria), модерна българска кухня (Ресторант "Космос"), турска (Turquoise), корейска (Ресторант "Кореа"), средиземноморска кухня (Ресторант Mediterraneo) и още "Щастливото прасе", "Фабрика Дъга", Ribs Brothers, Street Chefs, Rolling Dogs, HRC Академия.
"Бакхус", заедно с партньорите на събитието Kaufland ще участват със съвместен щанд в зоната, на който гост-готвачи ще приготвят още изненади от кулинарната географска карта - Митко Шопов от Food Connection, Яти от индонезийски ресторант Yati’s Cooking и Сандо от Chilli Hills. Повече за ресторантите и останалите изложители може да прочетете тук.
Отбрани вина и крафт бира
За ценителите на вино ще има специализирана зона, където ще могат да купят вината на Асоциацията на независимите лозаро-винари БАНЛВ, като техни представители със самостоятелни щандове ще бъдат "Вила Мелник", "Братанови", "Иво Върбанов", "Росиди".
Кадърът е от предишното издание на феста.
"Бакхус"
Кадърът е от предишното издание на феста.
За преследвачите на карфт бира, Каnaal и Crafter ще представят разнообразна и подбрана гама от крафт марки. Hills Beer и "Витошко Лале" ще ви запознаят с марката си, а партньорите на фестивала Stolichno ще участват освен с бира и на щанда на Rolling Dogs със специално предложение,
Водните барове на събитието ще бъдат представени от партньорите на Бакхус - Acqua Panna & S. Pellegrino в двата края на фестивала. За лятна разхлада ще има обособена бар зона с джин-бар, разнообразни предложения от One More Bar и коктейли от Bulleit. Специално кафе за освежаване от Chucky’s и Percolate ще може да се опита в двата края на феста.
В "Сладко&Солено" ще има опитаме хляб с квас и сладкиши на Хляб&Soul, сладоледени смутита и сокове от Frudada, джелато и сладки от "100 грама сладки", Cakey Bakey изкушения, сладолед от Coppa della Maga, емблематичния черен хляб, кроасани със сьомга и още вкусотии от "Братя Хлебари".
Директно от производителя
В Зона "Производители" ще бъдат представени изложители с висококачествени сезонни, месни и опаковани продукти. Сред участниците са "Майстори Месари", Food Folie, 11 Meats, лютиви сосове Chilli Hills, Go4Raw, Rosey’s mark, "Разядко", Delishu и други.
Тази година събитието ще заема по-голяма площ, като ще има 6 входа за бърз и лесен достъп от всички страни на фестивала. Входът за 1 човек е 5 лв, като билети може да се купят онлайн на , за да си осигурите преференциален достъп на bilet.bg.
На 9 юни, фестивалът ще открият музикантите от ANGEL'S GIPSY ORCHESTRA, под ръководството на създателя на оркестър "Карандила" - Ангел Тичалиев, които пристигат в София специално за този ден.На 10 юни настроението ще завихрят добре познатите джаз изпълнители, които сформират суинг септет, начело с Вили Стоянов - тромбон.