"Мусала палас" високо, високо...

"Мусала палас" високо, високо...

Ресторантът на "Грандхотел Мусала палас" е безспорно едно от най-елегантните и уютни гурме заведения във Варна. Интериорът му създава неповторима атмосфера на тържественост и аристократичен блясък, а вечерята в "Мусала" винаги се превръща в незабравимо събитие.
Новото меню на ресторанта е истинско предизвикателство за любителите на високата кулинария. В листата с предястията например ще намерите скариди с авокадова салса и доматен сладолед, доматен тартар, босилково олио и чеснови кори. Следват крокети от целина с велуте от праз и спаначен крем и топлото филе от пъстърва, печено на тиган. То ще ви бъде поднесено с гарнитура крем от пащърнак, доматен конфит и билкови скариди.
Сега внимание! Идва ред на основните ястия в листата: Агнешкото краче е печено на ниска температура и се поднася с пюре от печен лук, задушени тиквички и сос от резене. Второто предложение е печено телешко филе с говежди сок. Гарнитурата към него включва зеленчуков щрудел, глазирани с ванилия моркови и печен бекон.
Сега се подгответе за десерта! Кокосовото парфе е наистина невероятно. То идва със сладолед от ананас, кокосова бисквитка и бакарди гранит! Оле!
Особено внимание заслужава и винената листа "Мусала палас". Към така подбраната вечеря ще ви предложат аржентинско шардоне "Катена" от 2004 г. След него идва френско "Шато Тазина Ермитаж", реколта 2001 г., или "Бароло Ла Мора" - 2002 г., от Северна Италия. Десертното вино е "Айс вайн мавруд" на "Санта Сара" от 2005 г.
Сега подробностите: "Грандхотел Мусала палас" е построен в периода 1906 - 1912 г. по проект на архитект Дабко Дабков. По това време е носил името "Грандхотел Лондон" и е бил една от най-красивите сгради в града. Той по нищо не отстъпвал на най-добрите западноевропейски хотели. Неповторимият вид на сградата, запазен и до днес, я нарежда сред истинските архитектурни паметници.