Чийзкейк с тиква (рецепта)

Чийзкейк с тиква (рецепта)

Чийзкейк с тиква (рецепта)
Рецептата е част от специалната рубрика "Неделен обяд", чиято идея е да ви събира около добрата храна с повече време за общуване. Предлагаме ви ястие за коледната трапеза, приготвено от ресторант "Национал", гр. Хисаря.
Всички рецепти от нашия коледен обяд може да видите тук.
Чийзкейк с тиква
за 8 порции
Необходими продукти:
600 г тиква
150 г захар
1 пакет маслени бисквити
70 г масло
3 яйца
130 г захар
250 г крема сирене
300 г цедено мляко
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Тиквата се почиства и се нарязва на кубчета. Поръсва се със захарта и се слага да се изпече.
Междувременно се приготвя основата на десерта – бисквитите се натрошават на много ситно или се смилат, маслото се разтопява и двете съставки се разбъркват.
Разстилат се върху дъното на 20-сантиметрова форма. След като е изпечена, тиквата се слага върху основата.
Яйцата, захарта, крема сиренето, цеденото мляко и ванилията се разбъркват и се изсипват върху тиквата. Пече се на 160 градуса за около 40 минути.