В щата Асам, където се произвежда близо половината от чая в Индия, екстремните температури и намаляващите валежи поставят под заплаха поминъка на хиляди работници. Галерията представя сцени от ежедневието в плантациите, където жегата диктува ритъма на труда, а производителите се борят да запазят качеството и добивите въпреки променящия се климат.
Прясно набраните чаени листа се пренасят в кошове към към мобилна везна, където се отчита дневният добив. Високите температури и намаляващите валежи през последните сезони затрудняват беритбата, като намаляват както количеството, така и качеството на реколтата. През последните години производителите прибягват до агротехнически интервенции, за да запазят добива и качеството на листата. Насажденията се пръскат в опит да бъдат компенсирани щетите от сушата и високите температури. Увеличените разходи за препарати и труд поставят допълнителен натиск върху индустрията. Така изглеждат току-що откъснатите чаени листа. Производителите разчитат на качеството на първите листа, които определят вкуса и стойността на крайния продукт. Във фабриката обработените листа се поставят в чували в очакване да бъдат пакетирани. След сушене и пресяване чаят преминава през финален контрол на качеството, преди да бъде подготвен за вътрешния и международния пазар. В лаборатория към местната Чаена изследователска асоциация учени опитват да минимизират щетите от суша, пестициди и болести. В производствено помещение на чаена фабрика се обработва гранулиран чай преди пакетиране. Промените в добива и вкусовите характеристики налагат по-високи хигиенни стандарти и по-прецизна обработка на всяка партида.