Разнообразни предложения за новогодишната нощ в столичните ресторанти
Въпросът къде ще прекараме Нова година често не се задава навреме и така възможностите се стесняват до близък ресторант или хола на приятел. Затова пък столичните ресторантьори са се погрижили да не липсват разнообразни предложения за шумни, тихи, многолюдни, камерни, луксозни или по-скромни новогодишни празненства.
Ресторант "Крим" предлага богато меню на цена 80 лв. След двете салати ще бъде поднесено рибното предястие от червен хайвер, херинга, пушена пъстърва, сьомга и три вида масла с билки. Следва топлото предястие от пълнена телешка рибица със сирене гауда. Ако след тази кулинарна увертюра имате сили за основно ястие, то ще бъде пуйка с кисело зеле и свински наполеон със сос от трюфели, гарнирано с див ориз. Дори да сте напълно сити, няма да устоите на десерта - френска торта с малинов сос. В "Крим" не се предвижда музика на живо, като настроението на гостите ще поддържа дисководещ.
Ако не сте много претенциозни по отношение на храната и интериора, но държите на богатата развлекателна програма, изберете ресторант "Астор". В него срещу куверт от 69 долара ще ядете и пиете на корем, като имате възможност да избирате от менюто на заведението, в което преобладават традиционни български гозби и скара. В ресторанта-театър ще гледате магичното шоу на Астор и разнообразна вариететна програма. На въпроса дали прочутият маг ще си "махне" главата в чест на новата година, от ресторанта отговориха, че това ще остане изненада до празничната нощ.
"Отвъд алеята зад шкафа" е за тези, които държат на изисканата кухня, съчетаваща по оригинален начин интересни аромати и вкусове. В духа на заведението тук ще има новогодишен концерт на класическа музика в изпълнение на струнен квартет от Нов симфоничен оркестър. Цената на куверта е 140 лв. Менюто включва разнообразни специалитети като салата "Айсберг" - кипърското сирене халуми, сушени домати и дресинг, поднесена с чаша шардоне. Предястието от пармска шунка с пъпеш също се поднася с шардоне. Следва гъши дроб с манатарки и сос от шери, като това блюдо върви заедно с чаша мерло. Основното ястие е от елен, пълнен с моцарела и бекон. Блин със сметана и черен хайвер ще ви подкрепи някъде около полунощ, а след настъпването на новата година вероятно ще стигнете и до десерта - млечна баница, и до вишневия ликьор, приготвен в заведението.
Хотел "Хилтън" има няколко луксозни предложения за празничната нощ. Новогодишен бал с маски се организира в балната зала "Мусала" като цената на гала бюфета е 235 лв. Гостите се посрещат с шампанско и хайвер, след което могат да опитат някой от оригиналните специалитети като шунка от елен върху салата от леща, терин от гъши дроб с аромат на трюфел и конфитюр от лук; пресни морски специалитети, печено агне с ментово желе и сос от мащерка; круши с червено вино с ванилово-шоколадов сос. В куверта е включена неограничена консумация на отбрани вина, ракии и безалкохолни напитки.
В ресторант Seasons на хотела пък ви очаква бюфет "Пътят на коприната" с цена на куверта 195 лв. Гостите ще могат да опитат традиционни ястия от всички региони по пътя на коприната - от Китай, през Средния изток до Истанбул и Венеция. След вечеря те ще се присъединят към дискотеката под стъкления купол на фоайето с изпълнения на живо на група "Акустика" и с най-горещите DJ миксове.
В "Хилтън" е помислено и за децата - срещу 43 лв. те ще могат да се включат в купона за деца до 11 години, организиран от професионалния екип на "Чуден свят". Ако на някой от малчуганите му се доспи, ще бъдат осигурени условия за спокойния му сън.