В чинията на капитана

Прекрасна гледка към морето и богато рибно меню - има ли нещо по-подходящо за лятото от подобно съчетание? Мястото е добре известно - терасата на варненската Морска гара. На 20 юни тук отвори врати поредният рибен ресторант "Капитан Кук", чийто стил на работа и специалитети вече познават и любителите на рибното меню в Пловдив и София.
Ресторантът предлага около 30 вида морска, средиземноморска и океанска риба, рибни ястия, морски специалитети и богато суши меню. Специфика на заведението е, че рибният асортимент е изложен във витрини и посетителите имат директна възможност за избор. Шоу кухнята е другата атракция на ресторанта - рибата се приготвя пред очите на клиентите.
Сред най-екзотичните риби, които се предлагат, е морският дявол. Хит от последното меню са няколко вида скариди с различни видове сос. В ресторант "Капитан Кук" рибата се предлага приготвена по няколко основни начина - пържена, на барбекю, на плоча, в морска сол и в бананов лист - последната тенденция в кулинарията. За рибните специалитети се грижи шеф готвачът Ивелин Кръстев, известен с артистичната си кухня и натрупал богат опит като готвач в рибни ресторанти.
Ако рибата не ви изкушава, в ресторант "Капитан Кук" можете да опитате нещо от богатия суши бар, който предлага дори и десертно суши. Десертите в основното меню са също гордост на заведението. Те се приготвят всеки ден от майстори-сладкари. Атракционният момент не е пропуснат и тук - крем брюле се карамелизира пред клиента. Заведението предлага и богата винена листа от повече от 120 бели и 40 червени вина. Голям е изборът от вина на най-новите бутикови български изби.
Заведението е подходящо и за организиране на по-големи събития със 120 места във вътрешната зала и още толкова на тераса с панорамна гледка към морето.