Пътешествие с Алекс

Торнедос от зебра с коричка от шам фъстък и сушени смокини, бонбони от козе сирене с босилек, рибай стек с топъл качамак с масло и червен пипер, мини шопска салата и галантин от сьомга със зелени подправки – това е само малка част от менюто, което предлага Алекс.
Въпросният Алекс е главен готвач в хотел "Вега" в София и в тази книга е събрал най-добрите си рецепти – за част от тях разказва истории как му е хрумнало да направи необичайната комбинация или как ястието се ражда от самосебе си.
В книгата си той разкрива своите малки тайни, които превръщат готвенето в цяло изкуство.
Той разказва как преди години дори майсторите –готвачи са се придържали стриктно към това, което пише в рецептурниците. "Днес не е така. Днес те имат възможност да измислят едно ястие или да го променят донякъде. В тази книга аз правя точно това", пише Александър Николов. И обяснява, че за него модерната кухня се състои в следното – "в приготвянето на едно ястие по нетрадициоен начин и неговото ефектно представяне".
"Кулинарно пътешествие с Алекс" е заглавие на издателство "Колхида".
Тази книга можете да купите и онлайн.
На адрес http://knigi.dnevnik.bg можете да откриете и голямо разнообразие от заглавия от различни жанрове. Онлайн книжарницата ви улеснява с удобна търсачка и информация за всяка книга и не изисква кредитна или дебитна карта при покупка.