От 4 септември "Бакхус" с "Дневник"

От 4 септември "Бакхус" с "Дневник"

От 4 септември "Бакхус" с "Дневник"
Южна Европа е останала встрани от един разгорял се през последното столетие епохален спор - коя е най-добрата закуска, отговор, на който се опитваме да намерим в новия брой на списание "Бакхус".
Поемаме и на кулинарно пътешествие из най-северния край на българското Черноморие, който може да не е краят на света, но изглежда точно така. И в това е неговото очарование. Отвъд съвременната българска урбанистика, това е територия на вятър, прединдустриални инсталации за ръчен добив на петрол, макови и слънчогледови ниви и прелетни птици.
В търсене на философията, която се крие зад големите малки вина на Toser Vini, се запътваме на юг и ви отвеждаме покрай нагрети от слънцето редици пино гриджо. Алеята между тях извежда на остлания с малки бели камъчета бряг на Пиаве. Реката заобикаля лозята на Тенута сан Джорджо от двете страни, оставяйки ги в средата на остров, Граве ди Пападополи. Неговите каменисти и глинести почви, обогатявани от реката, дават идентичност на отлични вина просеко, правени в избата - забележително елегантни и с характерната за района минералност.
Списание "Бакхус" може да бъде закупено всеки ден с актуалния брой на вестник "Дневник" на цена 2.80 лева.
Повече статии от септемврийския брой на "Бакхус" може да прочетете на bacchus.bg