За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
*****
НеутралноКакъв заводски хляб през 1944г. в БЪЛГАРИЯ?? ГГ нещо се е объркал.
*****
НеутралноХлебозаводи си е имало в България и преди Девети, и градове, и градски хляб. Ти мислиш, че комунистите са измислили тези неща, а през 30 и 40-те хората на селски самуни са карали.
*****
НеутралноДо 1953г. хлябът беше с купони.Правеше се в малки фурни,пръснати из цяла София.Те бяха одържавени( както всичко друго),но продължаваха да работят,докато не се направиха хлебозаводите.След това бяха запазени за в случай на война (нали все се борехме за мир ,но се готвехме за война),като се използваха за печене на гювечи,баници,агнета и др.Така беше в София,но хлебозавод може да имало в гр.Трън например.Не е хубаво човек да крие невежеството си зад антикомунизма,защото от това печели комунизма.
*****
НеутралноМного хубава статия. Благодаря ти, Георги.
*****
НеутралноГеорги,хора като Хилде остаряват по начина,който си описал.Но те винаги са млади духом.
*****
ВеселоГеорги,Георги,щастлива съм че съм свързана понякакъв начин с теб чрез Пловдив. Бъди жив и здрав!
*****
НеутралноЧудесна история!
*****
Неутралнотъжна и мила история.. а аеропланище е много хубава дума