Ресторант "Кептън Кук" отвори в Пловдив
Ресторант "Кептън Кук" (Captain Cook) в Пловдив е третото заведение от едноименната верига, което вече работи. Ресторантът беше открит преди дни, обявиха собствениците на веригата.
Инвеститор във веригата рибни ресторанти е "Хенд" ООД. Инвестицията в пловдивското заведение е около 700 хил. лв. Ресторантът има 180 места и в него се предлагат разнообразни рибни ястия и специалитети по рецепти от различни краища на света.
Първите обекти на веригата "Кептън Кук" бяха отворени първо в София и във Варна. През пролетта на следващата година към ресторанта в Пловдив ще бъде отворена и зимна градина.
Собственикът на рибните заведения е специализиран в ресторантския бизнес от близо десет години. Справка във фирмения регистър ДАКСИ показва, че компанията "Хенд" се управлява от Орлин Попов. Той е собственик във веригата ресторанти "Хепи". Веригата е създадена през 1994 г. и в момента има над 20 ресторанта. Най-много от заведения са в София и Варна - по четири. "Хепи" има и в Пловдив, Русе, Стара Загора, по черноморските курорти и др. Последният ресторант от веригата "Хепи" се намира в столичния "Мол София", който заработи преди около два месеца. Ресторантът там е с по-различна визия от останалите от веригата. Част от компанията е и специализираният рибен ресторант "Тамбукту", който се намира в центъра на София.
Отварянето на специализирани рибни ресторанти през последите години се превърна в търсена мода в София и в другите по-големи градове на страната. Освен "Кептън Кук" и "Тамбукту" в столицата работят още "Рибен Барнадос", "Рибна Яфа" и др.