За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
*****
НеутралноЗащо продължавате да ни занимавате с това, след като и децата знаят вече, че наградите на винария се раздават 'под масата'!?
Вместо това, направете си едно сериозно журналистическо проучване.
Никой от производителите няма да се откаже да ви отговори при анонимност.
*****
ВеселоВие си раздавайте награди "Златен ритон" на изложението "Винария", аз пак ще си пия френско червено вино...
*****
Неутрално83 златни,61 сребърни,24 бронзови......И това ако не е фарс..Тия медали ги нямат за нищо!!!!!!!!!
*****
НеутралноТова да те отличават чужденци, а ти все още да не вярваш го можем само ние..
52_frenskite_enolozi_otlichiha_12_bulgarski_vina/
http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2010/03/07/8692
*****
НеутралноОт 10 дкр лозе може ли да се произведе--50 т. вино? ДА ТОВА СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРСКИЯ ВИНАРСКИ БИЗНЕС. А ЕТИКЕТИТЕ СА ОТ ПЪСТРИ ДО ЕКЗОТИЧНИ. КОЙ НИ ОСИГУРЯВА БЕЗНАКАЗАНО ЧЕРНОДРОБНАТА ЦИРОЗА И ЗА КАКВО УПОТРЕ БЯВАТ В Т. Н. ВИНАРСКИ ИЗБИ ЧИСТИЯ СПИРТ--МОЖЕ БИ "ЗА ПОЧИСТВАНЕ"? ХАЙДЕ СКРИЙТЕ ФАЛША, ТАКА КАКТО КРИЕТЕ ТОНОВЕТЕ ЗАХАР, БОЯ, АРОМАТИ И НЕЧЕСТНИТЕ СИ ПЕЧАЛБИ. КОЙ КРПИ ТИЯ ДАЛАВЕРАДЖИЙСКИ ФИРМИ И НЕ ШУМЕТЕ С ИЗМИСЛЕНИТЕ "ОКТОПОДИ !!"
*****
НеутралноКви златни медали бе кви пет лева Тия освен да произвеждат Мераклийско Механджийско и разни други боклуци не могат Тук там има по някой свестен винар Другите са мутри мутирали неизвестно как до винари Вижте измисления шеф на винарската им камара - Царското депутатче Моллов Ха наздраве с едно евтинко но истинско Божоле Да си пият бъркочите - като са толкова добри къде им е износа кое от тях може да погали небцето на разбирачите БЪЛГАРСКИ ВИНЕН ЦИРК
*****
НеутралноАбе разбирачи, кога станахте енолози, та започнахте да коментирате и да давате оценки на вина, които печелят златни ритони? Първо се отитайте да създадете винарска изба, разработете я, спечелете златен ритон на втората година и тогава говорете. Има български вина, които по нищо не отстъпват на френските, австралийстките,чилийскит и т.н. Това,че вие не можете да оцените си е ваш проблем. Идиои, типични 'малки' хора, които си седят в топлата соба, пият си евтиното вино и псуват то труда на хората, затворете си устите. Завистта ще ви погуби...
*****
НеутралноЗа мен е чест да мога да опитам вината по време на "Винария". Предложените вина са чудесни, с добро качество и прекрсен вкус.
Всеки, който отиде и опита вината, остава доволен.
Оставете медалите. Там се предлагат чудесни вина и има интересни предложения. Верно е, че френските червени вина като Бордо или Мерло са добри вина, но има и български винпроми като изба Ямантиев , винпром Поморие, Асеновград,Свищов. Вината от Свиленград и Ивайловград са много добри. Все повече лозаровинарски кооперации опитват да селектират сортове и правят чудни вина.
"Винария " е една чудесна проява. Там можете да видите и материали за производството и технологията за обработване.
Добре е, че Дневник отбелязват проявата дори и скромно.
*****
НеутралноДо коментар [#7] от "борислав":
Ей клакьор когато аз съм пил хубави български вина ти може още да не си бил проектиран Но на мен да ми разправяш че за две години се става винар и то за златен медал - посмали манго Знаеш ли че на една от винариите имаше скандал за златен медал защото конкуренцията каза че ще го признае ама ако купят вино от магазин И какво се оказа че в мага зина същото това ЗЛАТНО ВИНО НЯМА НИщО ОБщО С МЕДАЛНОТО И недей да си мислиш че ти като си МАЛЪК и другите са такива Ние разбирачите просто констатираме фактите нищо повече Айде сега по едно мерло от Стамболово ама истинско
*****
НеутралноДо "знаещ":
Хахах, разбирач! Винар се става с много труд, добра материална база, отличен екип и инвестиции. За да управляваш една винарна не е нужно да си отличен енолог. Има си хора за тази работа, които знаят какво правят и го правят добре. Резултатите идват сами, както виждаме на тазгодишния панаир. "Знаещ", по-лекичко го карай със самочувствието, за да не ти се повърне тънкото винце! А за това кой е бил проектиран и кой не-попитай родителите си дали не са те планували след обилна консумация на "хубаво вино". Глупакът си остава глупак, докажи го със следващата ти драсканица, "знаещ"
*****
НеутралноИмаш много хъс пич но то не става с пубертетски хъс иска се и акъл И не си ми в категорията - как да се занимавам с теб - ти лъв - аз дребна винена мушица Лошото е че много зная а на такива като теб това не им отърва Ха сега наздраве с по едно МЕРАКЛИЙСКО
*****
НеутралноДо коментар [#11] от "знаещ":
Щом си казал, така да бъде. Наздраве, но не с Мераклийско.
*****
РазстроеноСъжалявам, че малко късно се включвам, ама бях на Винария до края и нямах достъп до Интернет. Имаше прекрасни вина, но по-тъжна Винария не съм виждал. Това, че ги нямаше Пещера и Карнобат, е единственият плюс на изложението. Жалкото е, че го докарахме дотам - чужденци да ни оценяват, това го няма никъде: на национален конкурс - чуждо жури. Ама, когато винарите са се навели доземи професор по консерви да им бъде шеф, а държавата им е сложила лесничей да ги контролира - е от това по-голямо падение надали няма! Остава сега и едно фелацио на Дянков да спретнат. Анатема, на тия, които го допуснаха.