За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
*****
Неутралносаламурено сирене се яде в Турция,Гърция, Сърбия и Ливан.тези пари са хвърлени на вятъра
инж. Филип
Рейтинг: 162 НеутралноДо коментар [#1] от "кой яде сирене?":
Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!Има достатъчно емигранти по света да хапнат и нащо. В Германия има над 3млн. турци. Хубаво е че се стимулира по някакъв начин износа, защото тук в БГ има едни 2млрд. лева дето ги въртим вече 20г.
*****
НеутралноГръцкото 'Фета' е популярно на запад, не виждам проблем това да стана и с българското сирене.
Минаващ
Рейтинг: 316 Неутрално"Гръцкото фета" е популярно, защото е сирене, а не смес от сол и тебешир!
"На нож препасан и на звяр, на тиха бара, на женски поглед и на цар да нямаш вяра." - Панчатантра*****
НеутралноС или без мляко?
*****
НеутралноДо коментар [#5] от "?":
НЕ! С палмово масло и гипс или тебишир
ras16377431
Рейтинг: 1291 НеутралноАко не го пресоляваха, щях и аз да го ям. Сега ям моцарела и фета, тях не трабва да ги изкисваш в продължение на дни, за да са годни за консумация.
gradinko.bgvg
Рейтинг: 213 НеутралноЕдинственият ефект от цялата рекламна кампания ще бъде олекването на държавния бюджет с почти два милиона лева .
*****
Неутралнот.е. дори и да започнат нашите мандраджии да правят саламурено сирене, то ще е за износ. ние продължаваме да (не) ядем помията, дето се продава на вътрешния пазар.
malart
Рейтинг: 822 НеутралноЧестно да си призная сирене от България не си купувам вече, защото не знам кое е истинско(ако има въобще такова) и кое е с абсолютно вредното палмово масло и пресолено , оводнено итн. Моцарелата ми допадна и напоследък само нея купувам. Жалко
malart.blog.bg*****
НеутралноЕвропейците не разбират от сирене и нема смисъл да се дават грешни пари за реклама на сирене. По-добре да се рекламира вино или туризъм.
и всичките са кръгъл боклук - датски, италиански, френски, фета, мета... безвкусни и некакви такива никакви, като твърдо масло с вкус на нищо... само ме е яд за парите дето съм хвърлил по супермаркетите на Запад докато опитам почти всичките та белким намера поне 1 вид ставащ за ядене - не намерих. Опознай света за да обикнеш Родината...
По Европата имат 200 000 вида кашкавал (т.нар. "сирена"
Добре че съм само турист а не жалък гастарбайтер като вас.
Само българско овче сирене по БДС или близко до БДС и български кашкавал! Това е истината. И по-добре да не учим европейците как се прави сирене че утре може те на нас да продават бело саламурено така както и Данон си пробутва мизерното кисело млеко у нас...
инж. Филип
Рейтинг: 162 НеутралноДо коментар [#10] от "malart":
Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!Има достатъчно добри чисто български продукти и не е необходимо да се увеличава търговския дефицит, като се купуват вносни такива. Специално кашкавал и сирени с качество има много марки, дори напоследък пуснаха в едни малки пластмасови саламури /отлежали еди колко си дни/ и си е хубаво сиренето, даже има и овче.
*****
Неутралноаз в ГДР като бех само саламурено сирене плюсках така че старите баби без зъби ще го изкупат с камиони
*****
НеутралноГоспода, аз съм от Бургас. Много ви моля кажете ми къде мога да намеря истинско сирене, независимо дали е саламурено или не? Всеки ден консумирам над 150гр сирене, но нито веднъж не съм попадал на истинско, независимо от цената. Предварително Ви благодаря!
*****
ВеселоДо коментар [#14] от "Гого ":
В Гърция, драги Гогчо! В Гърция... Там си купих последният път бяло сирене, което напомня на нашето някогашно българско сирене, преди да го наблъскат с фалшиви боклуци... Цената е приемлива, предвид вкуса. Фирмата се казва "Додони", сиренето се води "Фета", за около кило - 6 или 7 евро. Евтино, предвид, че в други държави купувам само 200 грама гръцко сирене фета за около 5 евро, но това е друга история... Преди влачех от България за чужбина, сега влача от чужбина за чужбина, понеже нищо в България вече няма качество... Освен ако сам не си набереш чай и чубрица от България... Всичко останало е някаква безумна лъжа и цигания...
*****
НеутралноДо №15.
Благодаря! Някой път ще се почерпя. Скоро нямам път до Гърция.
*****
Неутралнои да се забрани това име Българско саламурено сирене ако има даже и следи от растителни мазнини и да се затварят мандрите завинаги при измами на етикетите
*****
НеутралноТук има десетки видове хубаво сирене, но вкусът на някогашното нашенско сирене - овче и краве, и кашкавал "Балкан" (овчи) и "Витоша" (краве), и особено козето сирени и козето кисело мляко и биволското кисело мляко, бяха нещо съвсем друго. В общежитието, бащата на приятеля ми, с когото деляхме стаята, беше мандраджия, та виниги си хапвахме оригинално сирене, даже и специалитета "Гюбек", т.е. ядрото на сиренето. Сега май сиренето вече не е същото... На село хората си правеха сами сиренето с цели бъчви... Все някога ще се появи един умен предприемач, който отново ще започне да произвежда истинско сирене, без евтини примеси... Дай Боже!!!
*****
НеутралноБЪЛГАРСКОТО СИРЕНЕ беше много популярно до като комунизма падна след това всичко се промени и хората (които го купуваха) си промениха мнението за него.
Трудно е сега да се промени мнението на една вече нова генерация която е свикнала с гръцкото примерно. Борбата и кампанията за пазар ще е безмислена на този етап освен по добре не харчете парите на вятъра а отделете на качеството.
Спомням си като напуснах Б-я преди 30 години на запад това същото сирене беше разкошно и беше предпочитано не само от съседите ни но дори и от немци и скандинавци. После новите производители започнаха да използват наи различни "продукти"
и млека които като страни като САЩ не са допустими като например да пишеш овче а то да е малко от това малко от онова и т.н. чувал съм за тонове контейнери върнати(недопуснати) в САЩ само заради тези причини и тези които го изкупуваха от Б-я си останаха със загуби останалото което мина"метър" пък равали репутацията изцяло на това което се нарича и знае БЪЛГАРСКО СИРЕНЕ.
гражданин
Рейтинг: 689 НеутралноКви са тия глупости!
То българското сирене е с млеко на прах от Украйна и палмово масло от Калимантан!!!
Вместо да дават пари за реклама на нещо дето не съществува, по добре да ги дадат за контролни акции и конфискации на всички фалшиви и незрели сиренета дето се продават навсякъде!!!
Димитър Димитров
Рейтинг: 1313 НеутралноВ супермаркета в Киев, който е близо до квартирата ми тази седмица имаше дегустация на сирене и кашкавал "Произведено в България". За съжаление сме закъснели - има 4-5 вида гръцка и датска "фета", а "Президент" предлагат "фета" и "брынза", което е бяло саламурено сирене.