За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Още от Бизнес

Съдържание от Henkel
Henkel: Разговор в бъдеще време

Съдържание от "Visa България"
goodman
Рейтинг: 8 НеутралноПравилно се изказва човека, дори е твърде дипломатичен
zapoznat*****
НеутралноЕто това не ми харесва на новия проектозакон за инвестициите. Той казва в прав текст: "Ние че си те напраиме на маймуна, не мое да очакваш друго, ама че те компенсираме с една субсидия 10% от джоба на простата българска рая от данъкоплатци"
Forest
Рейтинг: 514 Неутралноза бизнес средата в България е прав макар че не е назовал нещата с истинските им имена - корупция, лоша инфраструктура, лиспа на правосъдие и други.
Истината ни прави свободни.останалото от това интервю в 3 изречения:
1. искахме да правим и продаваме вино, но ние сме банкери и нямаме представа от това, не съобразихме че българските вина имат имидж на евтини вина в Англия
2. пробвахме да продадем част от земята която купихме уж за лозя, ама кризата ни удари. чакаме по-добри времена.
3. искаме държавни преференции (земята в България е евтина, но ако беше безплатна, печалбите щяха да са по-добри)
освен това си направих труда да проверя биографията му
(http://bg.linkedin.com/in/marinjdimitrov): учил гимназия в Сидни през 1984-1987 година!? явно родителите му не са случайни. има връзки човека. уредил се е аташе в посолството в Лондон, а и заради тези връзки е пратен тук от инвеститорите на фонда.
Владимир Йосифов
Рейтинг: 1291 НеутралноДобър ден г-н Димитров,
otproperty/task,view/id,552/Itemid,100000007/
Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имотизащо българските вина са кисели ?
Защото българското грозде не е узряло напълно и не е достатъчно сладко
Лозари от цял свят се стараят да използват всеки слънчев ден.
Всеки има своя тайна за отглеждане на най-качественото грозде.
Не може всеки селянин да бъде лозар.
Да пиинеш на Трифон Зарезан и да се накичиш с пръчки не те прави лозар.
Прави те ТКЗС-ар.
ТКЗС-ари са повечето лозари в Родината.
Винари от северни държави отстраняват листата за да може слънцето да огрява по-силно и по-дълго всеки грозд.
Това е една от тайните .
Ние оставяме лозята да "подивеят".
Нашите почви са плодородни и лозовите листа стават много и много нагъсто. Сянката , която листата създават и соковете , които "изпиват" не позволяват пълното узряване на гроздето. От тук идва и некачествения вкус на българските вина.
---
Нека не се лъжем - в магазините има "елитни" български бели вина за 15.00 лева, които само много прост човек може харесва.
В същото време в Елемаг има Австралийско бяло "трапезно" вино, с цена 12.80 лева . Със страхотен за цената си вкус.
В Елемаг има и пенливи вина от Испания с цена 15-17 лева с качество, което ние не можем да постигнем още 50-100 години.
---
Колко хора знаят, че в Гърция националното питие не е Узо , а вино. Гръцкото вино е известно по цял свят.
---
Защо в България не се продава качествено наливно вино ?
В цял свят заведенията предлагат трапезно вина с кани.
---
Киселото грозде налага да се влага огромно количество захар в ракията.
---
Защо в българия не се отглеждат маслини ?
Защото никой земеделец не вярва, че той или децата му ще берат маслини.
Маслиновите дървета растат бавно и се очаква друг да бере плода на дългогодишния труд на семейството.
Същото е и с лозята !
вижте снимки :
http://vladimirproperty.com/component/option,com_h
---
Г-н Димитров, пожелавам Ви здраве и успех !
Камен
Рейтинг: 844 Неутралноза земята не съм съгласен - ако иска да дойде тойота, да купи 1000 дка ниви по 500 лева, прави половин милион - нищо не е спрямо цената на завода.
причините, поради които не идват, са други - малък и слаб пазар, липса на квалифицирани кадри, бюрокрация, корупция...
ако мислим, че като им подаряваме земята, ще се утрепят да идват, сме в голяма грешка.