"Нестле" избра България за производител на коледния "Кит Кат"
Коледният "Кит Кат" (Kit Kat), собственост на компанията "Нестле" (Nestle), ще се произвежда в завода й в София. България е предпочетена пред родното място на десерта Йорк, където преди 75 години той е направен за първи път в местната фабриката Rowntree's. Новината беше съобщена от местни английски медии.
Коледният модел на "Кит Кат" ще е със зимна опаковка с Дядо Коледа. Рекламната кампания на продукта ще струва 500 хил. паунда. Очаква се на опаковката му да стои сертификатът Fairtrade, който се дава на продукти, при чието производство се спазват екологични стандарти и определени правила за труд, както и за разработка на продуктите и за добавянето на суровините за тях.
От българското поделение на "Нестле" не дадоха повече информация за бъдещото производство на коледния "Кит Кат".
В България се произвеждат няколко различни вкуса от десерта. Последният пуснат на пазара е "Кит Кат Сенсис" (Kit Kat Senses). Той се прави изцяло в България, откъдето се изнася за различни страни по света. За производството на продукта "Нестле" вложи 10 млн. евро в мощностите си в София. Според информацията в сайта на "Нестле" най-продаваната модификация на десерта у нас е "Кит Кат Чънки" (Kit Kat Chunky).
В момента разновидностите на десерта са над 100, като на различните пазари се предлагат различни вкусове според предпочитанията на потребителите.