По-скъпите суровини увеличиха загубата на "Флорина"

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (10)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Rowan Atkinson
    Rowan Atkinson
    Рейтинг: 746 Неутрално

    Винаги ми е било интерсно какви точно суровини има в натуралните сокове.
    Може би не е добре да знам.

  2. 2 Профил на Надежда
    Надежда
    Рейтинг: 1650 Неутрално

    До коментар [#1] от "Rowan Atkinson":

    Има плодове на прах, които се търгуват на всички борси по света. Въпроса е как се изсушават плодовете и дали може да се види нивото на пестицидите след това.


    А за флорина е жалко. Българските фирми си отиват една по една, лека им пръст.
    Хубаво е вноса в България от ЕС да е обвързан в абсолютна стойност със усвоените средства по еврофондовете. Защото ние докато се научим да "усвояваме" няма да остане нито една българска компания.

  3. 3 Профил на Спеакер
    Спеакер
    Рейтинг: 581 Неутрално

    Най-жалкото е че измекярите от Кока-Кола държат високи цени на умрялото си Капи, а плодовия концентрат там е най-малко (43 % спрямо 50 % преи конкуренцията. Но кой да ти чете етикети...

    Другото което е - КЗК как 20 г. не успя да им наложи една хубава глоба за нелоялна конкуренция.

    Моят пример е че винаги избирам БГ марки по отношение на соковте - Флорина, Фреш. С БББ не знам какво се случва в момента, сигурно ги е купил някой или са на ръба на оцеляването.

  4. 4 Профил на др. Иванов
    др. Иванов
    Рейтинг: 918 Неутрално

    В соковете, означени като "натурални" натуралният сок е следно 6-7%, колкото са европейските изисквания за да се сложи името "натурален". Останалото е вода и есенции.

    Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
  5. 5 Профил на Тъмносин вирусоносител
    Тъмносин вирусоносител
    Рейтинг: 1032 Неутрално

    До коментар [#1] от "Rowan Atkinson":


    До коментар [#2] от "a.nice":


    Или на прах, или една каша в бидони...

    После водичка и готово...

    Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
  6. 6 Профил на johnniewalker
    johnniewalker
    Рейтинг: 763 Неутрално

    Мда "Капи" го правят едно на ръка с най-ниското съдържание на плодове от всички, а второ - и с "фруктозно-глюкозен" сироп от царевица вместо със захар. Всъщност всички продукти на Кока-Кола в БГ ги правят с този сироп, поради което не си купувам такива.
    Четете опаковките и вземайте информиран избор какво ядете - или си носете последствията (диабет, проблеми с метаболизма и т.н.)

    Papa was king of the bongo...
  7. 7 Профил на totevt
    totevt
    Рейтинг: 237 Весело

    Вдигнали са се цените на генномодифицираните Е-та?!

  8. 8 Профил на xdr678
    xdr678
    Рейтинг: 409 Неутрално

    Отдавна в менюто ми липсват подобни "натурални" продукти.

  9. 9 Профил на The.Teacher
    The.Teacher
    Рейтинг: 294 Неутрално

    [quote#1:"Rowan Atkinson"]Винаги ми е било интерсно какви точно суровини има в натуралните сокове. [/quote]

    Преди 2 г. си бях направил следния експеримент - купих по 1 бр. от т.нар. натурални сокове от всички марки и видове, които имаше в една от веригите - към 15 общо, за да сравня аджеба кое става за пиене и кое не. Е от тогава тотално престанах да купувам такива неща. Има едни в стъклени бутилки - теди май бяха, като че ли стават за пиене

    Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
  10. 10 Профил на juices
    juices
    Рейтинг: 5 Неутрално

    До коментар [#1] от "Rowan Atkinson":

    Прав сте да се интересувате от съдържанието на натуралните сокове и нектари. Основни суровини за производството им са пюрета, каши или концентрати от различни плодове, получени по определена технология, които са с много добри органолептични показатели -вкус, цвят, мирис на съответният плод. Те се приемат със сертификат за качество от производителя, където е отбелязано дали присъстват ГМО, което пък от своя страна трябва да бъде отбелязано на етикета на опаковката.
    Добре е да се четат етикетите- по тях може да се ориентирате за процентното съдържание на тези суровини, както и на съдържанието на глюкозо-фруктозен сироп. В 100% сокове, които според номенклатурата са натурални, не се добавя глюкозо-фруктозен сироп и не се застрашава здравето на потребителя. Останалите са нектари или ароматизирани плодови напитки, в зависимост от плодовото съдържание, които са с по-малко или повече гл.-фруктозен сироп и с повече аромат постигат усета за плода.
    В натуралните сокове, пакетирани в Тетра Пак опаковка не се влагат консерванти, както в пуншовете или газираните безалкохолни напитки.
    Опасни са Е-тата от т.н. група на азобагрила, които могат да предизвикат алергии или хиперактивност у деца.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #