За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
bta
Рейтинг: 1209 Неутралномного платено
malart
Рейтинг: 822 НеутралноИмаш коза - пиеш мляко. Не го ли издоя аз - не вярвам на магазини.
malart.blog.bglz2
Рейтинг: 2084 НеутралноПредпочитам да купя мляко от производителите, дори с риск да се пресече през лятото.Но и това не е фатално, защото както се казва в статията, става на извара.Но пък вкусът няма много общо с найлоновия вкус на мандраджийските кисели млека!
ПравописА е поле за изява на неграмотните!comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 1850 Неутрално[quote#1:"bta"]много платено [/quote]
Libertarianism is just anarchy for rich people+++ да личи си ,че не е професионален PR
По-добре да хвалят българи предприемачи от колкото да цитират министри които са промоутърки на евтините немските бакалии за изключително гнусни храни !
Moonshine
Рейтинг: 270 НеутралноМагазинът е много добър (аз знаех само за този на "Цар Иван Асен"
!
peppial
Рейтинг: 565 НеутралноСупер си е магазина! Откакто го има вече не съжалявам че нямаме наблизо големи вериги хран. стоки.
И на Иван Асен(2) продават готини каки, а не някакъв Антон
nicoleta
Рейтинг: 1291 НеутралноВидя ли храна с Е-та в етикета не я купувам.
~*~
Рейтинг: 213 НеутралноДа отваря вратите на повече магазини! Успех!!!
442
Рейтинг: 514 НеутралноБъдещето е в такива магазини. Хора, които ценят клиентите си, познават ги, и ги уважават. Малко по малко ще отпаднат от бизнеса тези, които произвеждат и продават ментета. Простичко е, не спирай да търсиш нови клиенти, не губи старите, и никога не прецаквай никого.
ХДС(CDU)
Рейтинг: 668 ЛюбопитноДо коментар [#7] от "nicoleta":
В туршията се слага оцетна киселина Е260, иначе имаше един смърф дето мразеше да мрази.
Øϰϰå Çҩßё
Рейтинг: 316 Неутралнострахотно! но защо само в София?! Варна и ние сме хора и проблема с издирване и намиране на хубава храна стои
иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общоrapidfire
Рейтинг: 939 ВеселоДо коментар [#7] от "nicoleta":
It is nice to be important, but it's more important to be nice!Е па ти да не си минала на фотосинтеза?
Ако на етикате няма Е-та, значи просто някой крие от теб какво е сложил в храната.
Освен това, има и безвредни Е-та, като Е 300 например, което си е аскорбинова киселина, сиреч - вит.С
dimko
Рейтинг: 719 ВеселоБизнес-фентъзи, толкова красиво, че и всяка трезва мисъл би удавило, в мерака ни на изкушени котараци ...
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноПлоска и евтина реклама. Ако Антон произвеждаше нещо, щеше да има смисъл, а тпой е най-обикновен търгаш с претенции.
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноРезултатът от "пресичането" му не е трагедия, а – извара
Абсолютна простотия. Трагедия е и демонстрира че търговеца е мошенник. От 25 години в чужбина никога мляко не ми се е пресекло.
Татяна Димитрова трябва да се засрами от глупостите които пише. Ако харесва Антон, може да изрази чувствата си по друг начин а не да занимава читателите с простотии.
sbe331351643
Рейтинг: 1291 ВеселоДо коментар [#1] от "bta":
Принципно е така, но освен този пич мандри "Добрев" имат няколко свои магазина в София и всичко което се продава в тях е меко казано уникално.
Лично аз много обичам пушени моцарелки и дърпан кашкавал на плитки.
Между другото прясното им мляко има трайност не повече от 3 дни и след това вкисва, което си е съвсем в реда на нещата при липса на консерванти. За сметка на това Верея-та може да ми изкара 2 седмици.
kostedd
Рейтинг: 213 НеутралноДо коментар [#15] от "dissident":
[quote#15:"dissident"]От 25 години в чужбина никога мляко не ми се е пресекло. [/quote]
Е как искаш да ти се пресече чужбинското мляко, когато то е бъкано със стабилизатори. Я вземи току що издоено мляко, оставиго един ден и тогава го свари, да видиш какво ще стане.
Ма много ги разбирате ги разбирате работите кат отидите по чужбината
Боби Колев
Рейтинг: 1030 НеутралноДо коментар [#15] от "dissident":
http://www.bbc.com/news/magazine-37612083Съжалявам, ама глупости приказваш.
И аз живея в чужбина и млякото не ми се пресича, но това не променя факта, че не може и да бъде сварено и ако пък случайно бъде, то никога не прави каймак.
Както и че никой не го вари , разбира се.
Дали е по-полезно не зная, но със сигурност може да се спори по въпроса.
Едно е извън всяко съмнение - натуралния вкус на храните, който имахме при естественото производство от 70-те и 80-те трайно изчезва за да бъде заместен от модерните вкусове при които всяко сготвено месо например има все вкус на пиле.
mozaka
Рейтинг: 110 Неутралновъв филма "Храна ООД" ми направи впечатление един цитат в края на филма, карам по памет: "С всяка покупка клиентите гласуват какво да се предлага на пазара."
За това и Антон има бизнес - има хора, гласували за него.
a.sensible
Рейтинг: 162 Неутрално"...претендира млечните й продукти да се състоят предимно от мляко, с други думи – истински..."
Фразата е показателна докъде сме я докарали - за "истинско" се счита това, което се състои ПРЕДИМНО от това, което би трябвало да бъде...
sbe331351643
Рейтинг: 1291 ВеселоАнтон не го познавам... но само ще кажа - пробвайте и ако не ви хареса има Лидл, Карфур и прочее магазини които продават предимно вносна еко продукция.
Ако обичате сирена и кашкавали, както примерно аз, определено ще ви хареса да хапвате продуктите на въпросната мандра.
Вярно цената на всичко е х2 горе долу, но пък има защо.
aglar
Рейтинг: 110 НеутралноДо коментар [#15] от "dissident":
Типичният BG-хейтър... Всеки, който има спомени от преди 89-а, помни как млякото се пресичаше селд втория ден, още повече ако не е сварено! Това се получава и от всяко истинско мляко без консерванти! А в чужбина, както и тук, млякото не се пресича, щото е бъкано с химикали. Авторката е направила чудесна статия за един добър предприемач! Преди да бълваш змии и гущери, зЕми пОмисли малко и укроти душичката!!!
Grizacha ot Razgrad
Рейтинг: 521 ЛюбопитноДо коментар [#1] от "bta":
НО И МНОГО ПОЛЕЗНО КАТО ИНФОРМАЦИЯ.
ь
Рейтинг: 1291 Весело[quote#7:"nicoleta"]Видя ли храна с Е-та в етикета не я купувам.[/quote]
))
Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)Значи я караш на фотосинтеза
hodounski
Рейтинг: 2091 ЛюбопитноА цените?
stg
Рейтинг: 873 Неутрално[quote#25:"hodounski"]
"Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"А цените? [/quote]
цените според стоката
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноДо коментар [#17] от "kostedd":
Явно е че не разбираш от тези неща. Никакви стабилизатори не се добавят в млякото. Просто е пастьоризирано, загрято до 60 градуса. Каквито и да са добавки ще струват пари, а млякото е по-евтино отколкото в България.
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноДо коментар [#22] от "aglar":
Ти си BG-хейтър защото мразиш другите магазини. Погледни снимка 2. Продуктите са както във всеки друг супермаркет, фабрично опакована стока. Снимка 4 е малко по-друга, но само сиренето не е опаковано. Ако беше поне веднъж видял магазини от този род в чужбина, щеше да знаеш за какво говоря.
А фантазиите за стабилизирано мляко поради добавени химикали, можеш да ги разказваш само на бабите. Само в България добавят, по-точно произвеждат мляко с химикали. Мляко купено от супермаркет в България се пресече и от един литър се получи извара по-малко от една лъжица.
Живеете в измислен свят и отгоре на това знаете всичко.
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноДо коментар [#18] от "Боби Колев":
Къде живееш? Ако сваря мляко, както казах, досега никога не ми се е пресичало и винаги прави каймак.
В България хората дори си въобразяват че UHT мляко е с химикали защото е много трайно. То просто е варено мляко. Обикновено е по-евтино защото не се търси. Вземи мляко от крава, свари го, постави го в херметизирана бутилка и ще ти трае с месеци.
В момента, мляко купено където и да е в Западна Европа е много по-качествено от това купено в България.
angel_namraka
Рейтинг: 213 НеутралноКогато човек превърне хобито си в професия,той няма да има и един работен ден!!!Завиждам му!
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноДо коментар [#7] от "nicoleta":
Е с номер се използва като техническа спецификация. Не всичко дадено с Е е вредно. Например за оцветяване се използва каротин, извлечен от моркови или други растения и е Е160а. А Е150а е карамелизирана захар.
Така че, не се вживявай в Е номерата и живей по-спокойно.
Ако искаш да се безпокоиш, обръщай внимание на Е2хх и Е3хх - консервантите и особено на Е7хх - антибиотиците.
Жаклин
Рейтинг: 616 НеутралноМного успехи пожелавам на Антон
dissident
Рейтинг: 368 Неутрално"а на кашкавала това му е работата – да мухлясва", разказва Антон. И говори глупости. Синьо сирене или син кашкавал нямат нищо общо с мухлясване. Мухлясъл кашкавал е просто мухлясъл и трябва да се почисти преди да се консумира.
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноЗа българските "експерти". Ето как изглежда специализиран магазин от този род: ondon-shopping/9686259/cheese-shops-london.html best-of/london-cheese-shops ds.html
http://www.telegraph.co.uk/sponsored/in-the-know/l
http://www.chiclondres.com/chic-londres/good-life/
http://www.bahighlife.com/food-and-drink/food-awar
Ogiigo
Рейтинг: 1192 НеутралноАми идеята е добра! Остава въпросът, защо трябва отново да откриваме истинското мляко, сирене и др.!
Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.dimko
Рейтинг: 719 ВеселоДо коментар [#14] от "dissident":
Разсъждаваш като редово "комуне", Приятелю...
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноДо коментар [#36] от "dimko":
Друго не знаете. Когато някой ви каже нещо в очите, вместо да спорите изпростявате до неузнаваемост. И какво е комунистическото?
Казвам ви как е в истинските капиталистически страни а ме обвиняват че съм комунист. Простотията ви души.
cheese_wine
Рейтинг: 5 НеутралноНие от "Сирене и Вино за Приятели" и "Хляб и Сирене за Приятели" се радваме, че ви вълнуваме. Важно в работата при нас е вашето мнение, ще приемем както похвали така и критика ако сме сгрешили. Благодарение на вашето доверие сме заедно вече две години в три квартала. Статията е факт, заради интереса и оценката ви, а не е платена реклама. Единствено може да кажем, че следваме мечтите си да направим всеки ден красив миг от живота, че вярваме в истинските неща и не спираме да работим с много старание, за да се чувствате добре при нас. Може да видите началото ни във фейсбуук "Хляб и Сирене за Приятели". Благодарим на всички.
aglar
Рейтинг: 110 НеутралноДо коментар [#28] от "dissident":
Ами какво да ти кажа, то всъщност твоите писания казват всичко...Спорът е излишен...
Mila Stanimirova
Рейтинг: 8 НеутралноАз съм редовен клиент и голям фен на магазините и ресторантчето. Но скоро се отказах от магазина на Иван Асен. Обслужването въобще не е добро. Повечето девойки са намръщени, не ти обръщат внимание дълго време, ако дойде техен познат го обслужват с предимство, а на касата обикновено няма никой и трябва да чакаш . Ако си позволиш да им зададеш някакъв въпрос, ти отговарят с невероятна досада. Много хубави продукти има, но това не е достатъчно, за да компенсира това отношение. Същото е мнението и на мои приятели, които често пазаруваха там. Между другото продавачките на Цар Асен са съвсем различни, много по-симпатични и любезни. Може би защото г-н Владимиров е много по-често в този магазин...Поне от моите впечатления.
kasko
Рейтинг: 822 НеутралноДо коментар [#22] от "aglar":
Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.И с бирата беше същото .....
kkk_20
Рейтинг: 953 НеутралноБраво на Антон! Дано такъв тип магазинчета стават все повече...
kasko
Рейтинг: 822 НеутралноДо коментар [#29] от "dissident":
Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.[quote#29:"dissident"]Вземи мляко от крава, свари го, постави го в херметизирана бутилка и ще ти трае с месеци. [/quote]
И как ще стане тоя номер ? Пробвал ли си ? Аз все си мисля че каруцата трябва да бъде зад коня , ама ти казваш обратното....По-точно слагаш в бутилка и тогава сваряваш , вие по чужбините не знаете ли какъв е реда на приготвянето на компотите и зимнината ?
fifiperoto
Рейтинг: 110 НеутралноПоследно-това реклама на "Добрев" ли е или на Антон?Па,май и на двамата
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноИнтересно е дали Антон чете форума, все пак се отнася за него. y-production/milk-production/eu-milk-deliveries/
Поздравления че се е захванал с бизнес. Всеки бизнес е добър. Лошото е че не може да претендира за качествен магазин за млечни продукти поради простата причина че в България не се произвежда достатъчно мляко. Българина обича сирена и кашкавали но от дълги години не може да вкуси българско производство с добро качество.
Германия има десет пъти повече население, но произвежда 60 пъти повече мляко. Дания е по-малка и произвежда 10 пъти повече мляко. Интересното е че Унгария е малко по-голяма и с по-малко крави призвежда три пъти повече мляко.
Прочетете производството и ако можете го анализирайте. Ще се изненадате. Люксембург с население половин милион, произвежда половината на млякото в България.
http://www.dairyco.org.uk/market-information/suppl
rayo
Рейтинг: 770 НеутралноВиното пък идва задължително от малки изби, за които е сигурно, че преработват грозде, обяснява Антон.
un buen dia empieza con un solo rayo-------------------------------------
Точно това коментирах през изминалата година, че вярвам повече в качеството на храните идващи от малките производители. За жалост нашата демокрация се постара достатъчно да отврати хората от всички традиционни за трапезата ни продукти и да ги принуди да забравят истинския вкус на месото, млякото и хляба. И нека се чудят защо от година на година потреблението се свива.
Вчера в Пикадили купувам кашкавал "Витоша" с надеждата, че поне донякъде се доближава до вкуса от миналото.... Е, няма такава подигравка с клиентите.... Да ти се лепи кашкавал по зъбите и да се чудиш как да го "преживяш"... Отвратителен мирис и вкус - все едно ядеш лош вариант на топено сирене с повечко жълт цвят.
Не знам кога ще им уврат главите на нашите производители. От години дъвчем едно и също.... а те си карат ли карат по старому
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноДо коментар [#43] от "kasko":
А ти пробвал ли си? Все пак опитай и ще видиш. Опитай и с компот. Налей го в чист буркан директно от огъня, затвори го плътно и виж колко ще трае.
Чеша си езика
Рейтинг: 470 ВеселоДо коментар [#7] от "nicoleta":
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.Ами с какво се храниш тогава? На практика няма храни без "Е"-та.
един
Рейтинг: 162 НеутралноСмятах да не коментирам, но не можах да се сдържа. Подразниха ме някои коментари, както и следното изречение на младежа Антон в статията: "Големият ни проблем е този – хората или вече са забравили истинският вкус на тези традиционни български продукти, или вкусът им е формиран от неистинските им варианти, които се появиха с идването на демокрацията." Хора, омръзнаха ми тъпоумните внушения, че в България преди 1989 г. всичко е било естествено, истинско, хубаво и чисто и че демокрацията е докарала всичко лошо. Това абсолютно не отговаря на истината! Който си спомня какво се продаваше в магазините по онова време и който е ходил на бригади в хранително-вкусовата промишленост, знае какви боклуци се правеха и на какво ниско ниво бяха качеството и хигиената. Химикали се използваха и тогава, но просто никой не пишеше и не говореше за това. Много често и киселото, и прясното мляко бяха ужасно разредени, а овчето и биволското напълно отсъстваха в магазините. За хляба в хлебозаводите, за сладкарските заводи и за консервните комбинати въобще не ми се говори - ужас! Понеже младежът говори за "истински вкус", аз категорично мога да кажа, че усетих истинския вкус на много неща точно с появата на (относително - у нас) свободния пазар. А свободният пазар дава избор дали да си купиш боклуци или да пазаруваш грамотно, но и по-скъпо. В Италия и Франция също има демокрация и социализЪмЪт не ги е спохождал, но нека някой да ми каже дали храната там е лоша
Въпрос на търсене и на култура. Самата логика подсказва, че при наличие само на ТКЗС и липсата на дребен и среден фермерски бизнес, не може да има кой знае какви читави хранителни продукти и вместо "гурме" има само "продоволствие"...
kkk_20
Рейтинг: 953 Неутрално[quote#14:"dissident"]Ако Антон произвеждаше нещо, щеше да има смисъл, а тпой е най-обикновен търгаш с претенции.[/quote]
Търговци са съществували от как свят светува, точно защото тази дейност има смисъл. Не може всички да произвеждаме. А оценки за магазините дават клиентите му. Явно, че ти не си от тях, което не ти дава правото да обиждаш когото и да било.
Българското сирене, което в чужбина се продава като "фета" има съвсем различна технология, ако тамошните магазинчета го продаваха, витрините им щяха да изглеждат като нашите.
kasko
Рейтинг: 822 НеутралноДо коментар [#47] от "dissident":
Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.Понеже не съм , ше замълча. Само не мога да си обясня овакумяването как ще стане ...
kasko
Рейтинг: 822 НеутралноДо коментар [#49] от "един":
Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.Донякъде имаш право , но знаеш ли колкото фермери познавам , всички се интересуват само от добива на пшеницата , а не от нейните показатели .Прави са , защото от мелниците никой не им го признава. През ония години аз не бях виждал осилеста фуражна пшеница , а сега е пълно с нея по полето . А и сегашния хляб колкото изяждаш , толкова трохи остават по масата. Ами как ? Хубавата булка става от хубава мома.
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноДо коментар [#50] от "kkk_20":
ucts.aspx?Query=cheese
Няма нищо лошо в това с което се занимава Антон, но то не е нищо повече от това което прави всеки супермаркет. По-горе писах за специализираните магазини.
И понеже говориш за българското сирене, сирене произведено в България не се продава в Европа. Не отговаря на стандартите за ниво на бактерии и безопасност. Фета е гръцко име на саламурено сирене и се произвежда по същатата технология както и в България. И да, продава се навсякъде в Европа. Има само една технология за фета/саламурено сирене.
Ето какво се породава и разлисти в дъното в дясно:
http://www.mysupermarket.co.uk/#/Shopping/FindProd
Напиши milk за търсене за да видиш млеката и цените.
lalleen
Рейтинг: 624 Неутрално[quote#15:"dissident"]От 25 години в чужбина никога мляко не ми се е пресекло. [/quote]
Значи не е мляко. От животното като го вземеш /на село го дават още топло стопаните/ що се пресича, щото чуждоземските крави правят друго мляко ли?
dissident
Рейтинг: 368 НеутралноДо коментар [#51] от "kasko":
От топлината. Когато изстине не можеш да завъртиш капачката да отвориш. Препоръчвам ти да не хабиш ток за да вариш бурканите.
lalleen
Рейтинг: 624 Неутрално[quote#27:"dissident"]Каквито и да са добавки ще струват пари, а млякото е по-евтино отколкото в България. [/quote]
Субсидиите за селското спотанство са ОГРОМНИ, това че нашите производители нямат такива, като герменските примерно, оскъпява нашата продукция, доколкото изобщо още я има.
sbe331351643
Рейтинг: 1291 ВеселоДо коментар [#40] от "mila_st":
Е то неадекватно отношение от страна на персонал в България да искаш. Страшна трагедия са повечето, но ако ги попиташ: А вие искате ли по-високо заплащане?, изчуруликват веднага: Да.... ама на база на какво да го получават просто не знам.
БОНГО
Рейтинг: 1973 НеутралноНякой от пишешите пазарувал ли е някога от "Добрев" или поне купували ли сте пушеното му сирене, което се продава и в другите магазини? Вкусът на млечните продукти, които пазарувам от "Добрев", превъзхожда във всяко отношение онзи на прудуктите, които купувам от супермаркетите. Магазините "Добрев" са скъпички, но си струва, ако можееш да си го позволиш.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutemdissident
Рейтинг: 368 НеутралноДо коментар [#54] от "lalleen":
Защото в България не се работи чисто. В другите страни човек дори не пипа вимето с ръце. Работи се с апарати. Когато купуваш мляко от селянин обърни внимание как е облечен. Ако е мърляв, бягай. В България виждал ли си как се дои? Особено как доят овцете? Ако не минат млякото през цедка ще намериш слама и бърбонки.
dissident
Рейтинг: 368 Неутрално[quote#58:"kephy"]купували ли сте пушеното му сирене, което се продава и в другите магазини[/quote]
Ти даде добра информация. Щом става дума за едно и също нещо, значи е едно и също.
dimko
Рейтинг: 719 ВеселоДо коментар [#37] от "dissident":
Теоретичното ми съзнание е ампутирано откъм опция за обиди. Все пак, прости тази ми недодяланост, Весела Коледа и ЧНГ...
Вячеслав Атанасов
Рейтинг: 880 Неутрално[quote#19:"mozaka"]С всяка покупка клиентите гласуват какво да се предлага на пазара."[/quote]
Не съм го гледал този филм,но това съм го казвал това същото доста отдавна на червения кмет на Созопол."Кмете,ти си тук,защото хората гласуват за тебе,аз съм там,защото хората гласуват за мене".Не хвана декиш,и аптеката,която сам си бях построил,беше съборена от багерите на Людмил Стойков,в името на някаква сделка между тях двамата.
Успех на Антон,докато не са го усетили тези тъпанари в Правителството,че прави опозиция на политиката им!
townboy
Рейтинг: 470 НеутралноМагазин за сноби! Само от бабите на село може да се купи истинско мляко и от определени хора в Мелник и Брестовица може да се купи вино от грозде, другото е само марка. Например наскоро научих че сиренето "Тертер" се прави по някаква Хай Технология с лимонтузу или нещо подобно и с добавка на вода много вода т.е. за 18лв. получаваш 1/2кг сирене 1/2 литър вода. Така както не вярвам на фикосота, също и на Добрев и който и да било български търгаш
Too much цензура Баце.dimko
Рейтинг: 719 ВеселоДраги Антоне, Честита Коледа ,
Текущите резултати от "сондажа" под твоето заглавие, очертават три групи мнения и техните носители:
- 33,3% са критикарите, които ползват доставки от село - те спорят с теб, като познавачи
- още толкоз са в групата на кварталните критикари - част от тях опонира, другата не би отказала да пазари при теб, но когато пускаш промоции
- също толкоз е групата на градските чеда и върху нея работи, без да забравяш, че взети "заедно", всички сме далеч и така ще останем, от труда на хората, които преработват природните ни блага. Защото този труд е непрестижен, а на туй отгоре иска и много работа...
Успешен бизнес...
tony_vladimirov
Рейтинг: 213 НеутралноБлагодаря на всички вас...Ще ми се да отговоря на някои от вашите коментари.За мое щастие те са много и явно много хора се интересуват от това,с какво се хранят.В статията,която не е платена и това е много важно за мен,защото основното което ме е водело да направим магазинчетата е точно това.Продуктите в тях са подбрани по:история (това от къде произведени и техният произход ) как са ценобразувани и в същност да не носят никакви тежести,било то за реклама или каквито и да е други.Статията е написана ,така че да се разбере от всички.Не съм имал за цел да впечатля специалистите в областта.Тя дойде и всичко написано в нея е продиктувано от това кои сме ние и какви са нашите разбирания за живота....А именно от това да сме щастливи и удовлетворени от изминалия ни работен ден.Всеки човек,който работи в нашето магазинче е точно това-личност.Това е и моята първа и най-важна задача-те да бъдат такива.Всъщност това се отнася и за продуктите,които са изложени в него.Имат своето важно значение за нас.По горе,заедно с екипа написахме,че вие сте най-важни и заради това в името на магазина се съдържа думата приятели.Това са нашите Клиенти-Приятели!С тези думи мисля да завърша.Не бих написал коментара ако не уважавам себе си,колегите си и всички вас.Заповядайте и ще се уверите в думите ни,защото аз и всичките ми колеги заставаме зад тях.Това е нашият живот,нашето хоби,нашата работа! Весела Коледа и желая на всички здрава и изпълнена с много усмивки предстояща нова година!
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
rayo
Рейтинг: 770 НеутралноДо коментар [#49] от "един":
un buen dia empieza con un solo rayoАко казвам, че през последните 2 десетилетия производителите направиха всичко възможно да разочароват с качеството на продуктите си масовия производител, изводът е дошъл от само себе си. Достатъчно е само да сравним процентното съдържание на мляко, месо или брашно в тогавашните продукти и тези, които заливат пазара през последните години. Аз поне не помня да е имало телешки салам, направен от свинско месо и количеството му в продукта да е 10%....... Или пък кашкавал като този, който описах по-горе. И всичко това да не е изключение, а общо правило. Колкото и да отричаме продуктите от онова време, тогава имаше задължителен стандарт за качество и излишък от суровини за хранително-вкусовата промишленост. Липсваше и огромното желание за печалби на чужд гръб изразвяващо се в какви ли не шмекерии, от които страда качеството...... Та моя извод е, че дори и да е имало някакви отклонения от качеството, те са нищо в сравнение с това, на което бяхме свидетели през последните години.
tims
Рейтинг: 116 НеутралноДо коментар [#38] от "cheese_wine":
Няма по-вкусен магазин в София от Вашия! Успех!
tims
Рейтинг: 116 НеутралноДо коментар [#65] от "tony_vladimirov":
Благодаря, че сте измислили този вкусен, пресен, натурален бизнес модел! Тези, които не са опитвали от хляба, сиренето, киселото мляко, месните деликатеси и всичко останало в магазина, най-добре да побързат да го направят. Истинска храна и вино!
don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
Рейтинг: 162 НеутралноДо коментар [#3] от "lz2":
http://www.facebook.com/group.php?gid=2211217648И ти да напишеш нещо различно от обичайната герберска пропаганда....
Вячеслав Атанасов
Рейтинг: 880 Весело[quote#65:"tony_vladimirov"]Благод аря на всички вас[/quote]
Успех и много приятели!
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
Рейтинг: 162 НеутралноМоже да е платен текст, но момчето си заслужава респекта, от наемен работник е поел риск и станал капиталистче, респект...
http://www.facebook.com/group.php?gid=2211217648За да останат ХОРА в България.
Рейтинг: 873 Неутрално[quote#7:"nicoleta"]Видя ли храна с Е-та в етикета не я купувам. [/quote]
Ами то почти не остана друга бре..
andiamo
Рейтинг: 206 НеутралноДо коментар [#53] от "dissident":
Мерси за гледната точка. Такъв тип обективна информация е винаги полезна. Трябва да се има предвид все пак, че ако вземем един такъв френски магазин с 120 вида сирене и го сложим в София - ще фалират до три месеца ...Пазарът (публиката) също има още път за извървяване - и това се вижда по реакцията ни към цените на специфичните предложения в Карфур ...
В нашият квартал наскоро отвориха магазин 'Сирене и вино за приятели' - и засега забелязах, че:
- хлябът с лук е наистина вкусен,
- вината въпреки, че са информирано подбрани са с надценка резачка, поради която никога не бих ги взел от там
- козето сирене е вкусно, но ако се взима по-малко
- някои от луканките от "малки местни производители" наистина са по-качествени и стават за разлика от това, което се предлага по някои от веригите, което просто не става
- гъшият дроб с незнам какво си "по френска рецепта" е минал и заминал покрай рецептата...
Струва ми се, че той е на прав път може би, и подобна формула има бъдеще в град като София - за разлика от други подобни опити, които страдат от "зелена" идеология или прекалена специализация, или липса на фокус ... Той много ще помогне на потенциалните си клиенти - ако направи щанд "популярни продукти" или нещо подобно, за да може хората да се ориентират по-бързо ...
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
dimko
Рейтинг: 719 НеутралноДо коментар [#72] от "don balon":
Да, но с продукт за Приятели...
Иван Петров
Рейтинг: 719 НеутралноЧовека си направил бизнес.
По някакъв начин си поръчал статия.
Разни хора го възхваляват или са скептични.
Лоша реклама няма.
Повечето Е-та също не са лоши сами по себе си.
Пушените продукти са канцерогенни.
Някои от тях "пушени" с пушек на прах(Е) не са.
Кой какво яде и пие е въпрос на избор или средства.
Васил Дакев
Рейтинг: 822 НеутралноДо коментар [#27] от "dissident":Това е вения отговор за "стабилизаторите"! Какви ли не глупости съм слушал в тази насока.В бирата се слагало спирт? ,за да е трайна.Сякаш спирта е без пари? А бирата също се пастьоризира при определени гадуси и по този начин се убиват дрождите,предизвикващи ферментацията.Във виното се слагал спит-отново този вездесъщ и без парична стойност спит,за да се повишавал градуса! Храните се оцветявали с някакви вредни бои! А лимонадата през 30-те и 4--те години на м.в.,продавана като червена или жълта,да не е оцветявана с орехва шума?
Нефертити
Рейтинг: 1295 НеутралноНе съм срещала място в София където да продават току-що опечен хляб. Иначе с удоволствие бух си купила.
Предразсъдъците са за ограничените.Прилича ми на платена реклама.
bee
Рейтинг: 747 НеутралноЧовека имал идея за магазин с нещо по-различно в него, реализирал я. Някой решил да напише няколко реда за това, и хайде платено било за реклама, предлаганите хранителни продукти в магазините му не били качествени, бил просто един търгаш.
" Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "Дали е така и сами може да решите. Опитвате един път и ако ви харесват продуктите му ставате клиенти, ако не никой не ви дърпа насила да си харчите парите там. Всеки като потребител сам решава какво да потребява според това докъде му се простира чергата или според това колко му е акъла. Жалкото е, че българина разбрал не доразбрал, не купил, не потребил важно отсича " Не става ". Това е типична нашенска черта, то и затова сигурно пак ние често употребяваме пък поговорката " За всеки влак си има пътници ".
baphomet
Рейтинг: 110 НеутралноДо коментар [#49] от "един":
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
bta
Рейтинг: 1209 НеутралноДо коментар [#4] от "comandante":
така е
bta
Рейтинг: 1209 НеутралноДо коментар [#16] от "Невъзпитано русо":
Е супер ще посетя магазина.
bta
Рейтинг: 1209 НеутралноДо коментар [#23] от "mentra65":
Не отричам,но просто не е представено както трябва.
dzmey
Рейтинг: 162 Неутрално[quote#34:"dissident"]а българските "експерти". Ето как изглежда специализиран магазин от този род: [/quote]
Специализиран магазин показващ докъде може да докара Западната простотия и лакомия.
dzmey
Рейтинг: 162 Неутрално[quote#14:"dissident"]Плоска и евтина реклама. Ако Антон произвеждаше нещо, щеше да има смисъл, а тпой е най-обикновен търгаш с претенции.
[/quote]
Мъка ти е, че се е намерил някой, който да продава само продукти, в които не присъстват боклуците докарвани редовно от Запад за да направят и населението на България като техните - консумиращи всякакви боклуци!
nogica
Рейтинг: 110 ГневноДо коментар [#15] от "dissident":хапвай колбаси по 2Е пий си млякото дето не се разваля и си пиши във форума на местния вестник(ако може да пишеш на чужбинския език) ине се прави на интересен
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
sbe331351643
Рейтинг: 1291 ВеселоДо коментар [#63] от "townboy":
И от къде го научи бе? От някой жълт вестник ли?
Ако ти си му правил сам химичен анализ на Тертера говори, дай документация и резултати, но приказки от сорта: Една жена ми каза на пазара, е меко казано достойно за присмех.
Опитай първо после ръси глупости. Аз не мога да се изказвам за нещо което не познавам и не го правя та ми лесно.
Ми реклама е, платили са си... голяма работа.
И не е магазин за сноби, защото не считам себе си за сноб, нито всичките прости кирки които се чупят от бачкане, но въпреки това са оценили добрия вкус.
sbe331351643
Рейтинг: 1291 ВеселоДо коментар [#80] от "Нефертити":
А това, че Ти не си срещала съвсем не означава, че няма.
Стани от компютъра, разходи се извън кюмезарника в който живееш, споко няма да ти отиде рейтинга в Икономедия и може и да откриеш това онова което не си виждала... специално ти.
Аз поне в Дневник пиша за кеф и пиша от години и най-малкото аз ще седна да пиша под подобна статия, но тъй като съм потребител който ги е оценил, ме сърбят пръстите от скептици които дори не са и опитвали, но държат да се изказват под всичко - знайно и незнайно.
dr.milkov
Рейтинг: 5 НеутралноКонцепциата е много интересна и заслужава похвала.Злобните писания са типични за бьлгарите.Желая му успех.
Nickolay Stefanov
Рейтинг: 8 НеутралноСтатията е O'K, но -"Той не е сред търговците на набиращите през последните години "зелени", еко или както всеки избира да ги нарича продукти. Защото сертификатът, който е задължителен за тях, не е най-важното нещо в концепцията на Антон. "- еглупост - нищо лошо няма в сертиф катите на "био" - про дукцията, защото набляга е само на липсата на опа ни Е-та и употребата на натурални продукти, но и на ставащото преди и сле самото производство - е стига да се прави от нор мални хора. Това, което с е предлага, като концепци в статията е нещо като & quot;био", ама не точно, н юнашко доверие към търг веца и производителя, а и цените са като за "б ио"?.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
the_fat
Рейтинг: 162 НеутралноБакалницата на Парчевич е окей.Преди време купих 2 ботилки червено,250 гр колбас , ½ кило кашкавал "Добрев" и един самун хляб.Трябва да споделя че всичко бе автентично като в статията.За качеството на храната и алкохола няма какво да се каже -артикулите бяха в срока на годност и според мен имаха естесвенният си вкус и аромат.Цените са нормални а
обслужването бе на висота-касови бележки,опаковка,плик и т.н.Имам само едно пожелание към г-н Владимиров,ако може да обучи щандистките които продават алкохол,да понаучат
нещо за асортимента който продават,за да не изпадат пак в смешни ситуации ,когато клиента попита примерно от какво е виното,от кога,става ли примерно за дивечово месо или за риба,колко точки има и т.н.да вдигат рамене и да се усмихват
неловко.На мен ми отне 5 мин да видя по телефона въпросните вина в каква категория са.За колбасите не посмях да питам-как са правени а и за сирената колко време са отлежали,понеже имаше и друг клиент който започна да ме гледа малко недрожелателно.Хубава бакалница,но ако се помисли и за обзавеждането ще е идеално място.По често да има безплатни промоции и дегустации на алкохол.Още един път голямо браво,благодаря и нови трудови успехи.
HA
Рейтинг: 213 Неутрално"Храна за приятели". Малко лицемерно звучи.
Приятелствата в случая са докато имаш пари след това ........
В търговията приятелства обикновено няма, особено за непознати дошли кой знае откъде.
Иначе нека да има и такива магазини, но да не забравяме, че има ли търговия и сиренето е с пари
Jana Gancheva
Рейтинг: 726 НеутралноДо коментар [#80] от "Нефертити":
'Let light surround you' Dream Theater"Bread Land" на Красно село. Не знам дали имат пекарни/магазини и на други места...
Нефертити
Рейтинг: 1295 НеутралноДо коментар [#97] от "ariel28":
Предразсъдъците са за ограничените.Не съм чувала за тях, но ще проверя. Благодаря.
Jana Gancheva
Рейтинг: 726 НеутралноДо коментар [#98] от "Нефертити":
'Let light surround you' Dream TheaterНа ъгъла на "Дойран" и "Гоце Делчев". Има и много приятни закуски (западен тип), сладкиши, козунаци, няколко вида хляб.
Моля!
Jana Gancheva
Рейтинг: 726 НеутралноП.П. Съвсем нова фирма, от тази година е...
'Let light surround you' Dream Theater