За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Още по темата
Още от Бизнес

Съдържание от Henkel
Henkel: Разговор в бъдеще време

Съдържание от "Visa България"
гарата
Рейтинг: 217 ЛюбопитноЩо за "проверка" ще е с такова предупреждение?!?
гарата
Рейтинг: 217 ЛюбопитноИ защо трябва да се обявява когато някое държавно звено започне да работи, вместо по принцп да си работи?
петро
Рейтинг: 733 Неутрално"...при присъединяването към Европейския съюз България получи право да произвежда и мляко, което не отговаря на всички европейски изисквания, но да го продава само на вътрешния пазар за определен период."
=========
А призива купувайте българското?
А че е най-скъпото млеко по магазините от цяла Европа!
Един тъпанар се опитваше да обясни, че колко била скъпа!кутията, ми транспорта...като че ли европейците доят кравите в магазина и накрая протести на земеделците че не можел да стане милионер с една крава!
Абе, оти се косим, кога че ми мине.
mitko11
Рейтинг: 2065 ВеселоНа тези да не са им спрели коледните, че сега ще си ги изкарват с проверки на мандрите?
"Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван ВазовMyTwoCents
Рейтинг: 191 ЛюбопитноА ккви са тези ЕС изисквания, на които не отговаря българското мляко? Не че нещо, но ми е любопитно.
@)----,--'--петро
Рейтинг: 733 НеутралноДо коментар [#5] от "MyTwoCents":
[quote#5:"MyTwoCents"]А ккви са тези ЕС изисквания, на които не отговаря българското мляко? Не че нещо, но ми е любопитно[/quote]
=========
Пълно с барабонки, ако знаеш какво е това.
kumcho___valcho
Рейтинг: 382 НеутралноДо коментар [#2] от "гарата":
До коментар [#5] от "MyTwoCents":
Основният проблем беше много по-големият брой бактерии в суровото мляко спрямо разрешеното в ЕС заради лоша хигиена при доенето. Много фермери едва тогава разбраха, че трябва да се мие вимето преди доене, както и кофата. Въпреки че уж мият, дори и сега много фермери не се вместват всеки път в стандарта особено при домашни условия. Иначе е най-лесно с автоматизирани доялки, които сами се грижат за хигиената, но реалността в България е такава, че немалка част от млякото идва от дребни и домашни стопанства.
Съответно по-големият брой бактерии в суровината впоследствие изисква и пастьоризиране на по-висока температура
MyTwoCents
Рейтинг: 191 ЛюбопитноДо коментар [#7] от "kumcho___valcho":
@)----,--'--Благодаря. Хигиена му е майката в крайна сметка. Едно време се считаше, че „истинското“ кисело мляко вкисва на третия ден в хладилника. Всъщност обаче е било в резултат на лоша хигиена.
Вкъщи правим домашно (с мляко от съседската крава) с изваряване на тенджерата и бурканите и си трае един месец спокойно в хладилника.
kumcho___valcho
Рейтинг: 382 НеутралноДо коментар [#8] от "MyTwoCents":
Има домашни производители, които поддържат добра хигиена, но после явно имат проблем и със съхранението, защото когато им го изкупят, се оказва, че има повече бактерии