Агенцията по храните пак започва проверки по фермите за качеството на млякото

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (9)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на гарата
    гарата
    Рейтинг: 217 Любопитно

    Що за "проверка" ще е с такова предупреждение?!?

  2. 2 Профил на гарата
    гарата
    Рейтинг: 217 Любопитно

    И защо трябва да се обявява когато някое държавно звено започне да работи, вместо по принцп да си работи?

  3. 3 Профил на петро
    петро
    Рейтинг: 733 Неутрално

    "...при присъединяването към Европейския съюз България получи право да произвежда и мляко, което не отговаря на всички европейски изисквания, но да го продава само на вътрешния пазар за определен период."
    =========
    А призива купувайте българското?
    А че е най-скъпото млеко по магазините от цяла Европа!
    Един тъпанар се опитваше да обясни, че колко била скъпа!кутията, ми транспорта...като че ли европейците доят кравите в магазина и накрая протести на земеделците че не можел да стане милионер с една крава!
    Абе, оти се косим, кога че ми мине.

  4. 4 Профил на mitko11
    mitko11
    Рейтинг: 2065 Весело

    На тези да не са им спрели коледните, че сега ще си ги изкарват с проверки на мандрите?

    "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
  5. 5 Профил на MyTwoCents
    MyTwoCents
    Рейтинг: 191 Любопитно

    А ккви са тези ЕС изисквания, на които не отговаря българското мляко? Не че нещо, но ми е любопитно.

    @)----,--'--
  6. 6 Профил на петро
    петро
    Рейтинг: 733 Неутрално

    До коментар [#5] от "MyTwoCents":
    [quote#5:"MyTwoCents"]А ккви са тези ЕС изисквания, на които не отговаря българското мляко? Не че нещо, но ми е любопитно[/quote]
    =========
    Пълно с барабонки, ако знаеш какво е това.

  7. 7 Профил на kumcho___valcho
    kumcho___valcho
    Рейтинг: 382 Неутрално

    До коментар [#2] от "гарата":
    До коментар [#5] от "MyTwoCents":
    Основният проблем беше много по-големият брой бактерии в суровото мляко спрямо разрешеното в ЕС заради лоша хигиена при доенето. Много фермери едва тогава разбраха, че трябва да се мие вимето преди доене, както и кофата. Въпреки че уж мият, дори и сега много фермери не се вместват всеки път в стандарта особено при домашни условия. Иначе е най-лесно с автоматизирани доялки, които сами се грижат за хигиената, но реалността в България е такава, че немалка част от млякото идва от дребни и домашни стопанства.
    Съответно по-големият брой бактерии в суровината впоследствие изисква и пастьоризиране на по-висока температура

  8. 8 Профил на MyTwoCents
    MyTwoCents
    Рейтинг: 191 Любопитно

    До коментар [#7] от "kumcho___valcho":

    Благодаря. Хигиена му е майката в крайна сметка. Едно време се считаше, че „истинското“ кисело мляко вкисва на третия ден в хладилника. Всъщност обаче е било в резултат на лоша хигиена.

    Вкъщи правим домашно (с мляко от съседската крава) с изваряване на тенджерата и бурканите и си трае един месец спокойно в хладилника.

    @)----,--'--
  9. 9 Профил на kumcho___valcho
    kumcho___valcho
    Рейтинг: 382 Неутрално

    До коментар [#8] от "MyTwoCents":
    Има домашни производители, които поддържат добра хигиена, но после явно имат проблем и със съхранението, защото когато им го изкупят, се оказва, че има повече бактерии





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #