"Пастърма говежда" също получи защита в Брюксел като традиционна храна

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (62)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2949 Весело

    Понятието "пастърма" ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.
    ===========
    Великолепно !
    Тогава и понятия като дюнер , имам баялдъ и суджук , чакат на опашката за признание . И те отговарят на горепосочените изисквания !
    Чакаме със захлас още подобни новини ....

    Bukalemun
  2. 2 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2346 Неутрално

    А "телешки салам" от соя и пилешки кожи кога?

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  3. 3 Профил на Коте
    Коте
    Рейтинг: 638 Неутрално

    Това на снимката не е телешка пастърма а свинска рибица!

  4. 4 Профил на zippie
    zippie
    Рейтинг: 409 Весело

    Ах, горката пастърма толкова го е закъсала, че ѝ трябва защита от Брюксел ...

    Това, със защитените имена, права и т.н. авторски щуротии само вдига цената, но качесво не гарантира.

    Но пък, добрата новина е, че Асен Блатечки и компания вече няма да ходят голи, боси и гладни - ще се изхранват със защитени филета.

    :-)

  5. 5 Профил на Cara Mia
    Cara Mia
    Рейтинг: 553 Неутрално

    Пастарма говежда - добре,ама в България има много говеда)))

  6. 6 Профил на 442
    442
    Рейтинг: 574 Неутрално

    Оооо ДА.
    Пастърмата е традиционна храна на матряла. Как без пастърма бе !!!

  7. 7 Профил на amh21579466
    amh21579466
    Рейтинг: 237 Неутрално

    Не подозирах, че евробюрокрацията е стигнала до такива висоти, че да има "европейски регистър на храните с традиционно специфичен характер". Явно Евровизия се пренася и в хранително-вкусовата промишленост.

  8. 8 Профил на АНТИ ВАТНИК
    АНТИ ВАТНИК
    Рейтинг: 639 Неутрално

    Еха. И ний сме дали нещо на света.

    Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
  9. 9 Профил на тулса
    тулса
    Рейтинг: 2146 Весело

    До коментар [#1] от "eti mehter":имам баялдъ и суджук
    ....>> Абе и ти си един... славянофил.А може и македонската азбука да си я научил?

    "The glory of God is intelligence"
  10. 10 Профил на DareDebil
    DareDebil
    Рейтинг: 466 Весело

    До коментар [#1] от "eti mehter":

    Ще се наредят на опашката когато турция влезе в ес. Демек никога. Щото тази защита на имена е само за стоки от ЕС, не от анадола, а ердоганя каза че европа са фашисти хич не му трябват, понеже си има собствен халифат.

    Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
  11. 11 Профил на mapto СУПЕР
    mapto
    Рейтинг: 1439 Неутрално

    До коментар [#4] от "zippie":

    От половин година живея в Италия. Те са рекордьори по запазени имена до степен, че в съседното село трябва да си кръщават виното по друг начин, за да не нарушават права. Иначе италианците наистина си вярват, че във всяко село има по 2-3 различни вида сирена. Нищо, че скаморца си е като нашето пушено сирене. Като ме питат, аз им казвам: „Да, бялото саламурено сирене малко прилича на фета, но всъщност ако разбирахте, щяхте да знаете, че и на консистенция и на вкус са напълно различни.“ А те кимат многозначително и се изумяват от културното богатскво на Балканите. Толкова ми е смешно, че чак ми е жалко.

    Включете се в свободния интернет, без цензура на корпорации, партии, олигарси,... https://feddit.bg/c/fediverse
  12. 12 Профил на Момчил Костов
    Момчил Костов
    Рейтинг: 237 Неутрално

    УАУ!!! Какво щяхме да правим без ЕС? Кой щеше да запазва за нас Пастърма говежда, КОЙ щеше да ни защити?!? Мрачен и сив щеше да е животът без ЕС, води ни, светъл ЕС, към светли бъднини!

  13. 13 Профил на stedim
    stedim
    Рейтинг: 477 Неутрално

    Пастърмата е чудесна с червено вино. Аз през зимата си правя, като използвам специална част – вайс брат. И разбира се, съответните подправки.

  14. 14 Профил на neut СУПЕР
    neut
    Рейтинг: 180 Неутрално

    Добра новина, но вече забравих какво се случи с гроздовата ракия

    In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
  15. 15 Профил на Galata
    Galata
    Рейтинг: 803 Весело

    Много звучна, типично българска дума ''пастърма''!

    "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
  16. 16 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2949 Весело

    славянофил.
    =========
    Що бе тулс ?
    Защото не обеснявам че руското " шашлык " , произлиза от турското şişlik ли ? До коментар [#9] от "тулса":

    Bukalemun
  17. 17 Профил на Един препатил
    Един препатил
    Рейтинг: 1158 Неутрално

    До коментар [#13] от "stedim":

    Това си мислех. Пастърмата не е храна. Тя е мезе. Трябва да ги светнем онези в Брюксел, че има огромна разлика между това да се нахраниш и това да замезваш. И е крайно наложително да се заведат два регистъра - единият за храните, другият - за мезетата. С което да дадем своя принос в европейската култура на пиенето.

  18. 18 Профил на foxa5
    foxa5
    Рейтинг: 237 Неутрално

    А "телешки салам" от соя и пилешки кожи кога?
    —цитат от коментар 2 на lz2


    :) :)

  19. 19 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2584 Весело

    До коментар [#16] от "eti mehter":
    Ети, иранците много се възмутиха че искаш да присвоиш техния шашлик (така е на персийски), казват от нас са го научили турците, както и други скоро пристигнали племена :-). За имам баялдъ има две основни истории, но засега няма претенции че е туски, имат го гърци, българи, арменци, албанци и разбира се иранци (от тях е долмата за пълнени чушки). Ето примери (ιμάμ (μπαϊλντί), aka melasthani imam, the imam's aubergine), Albania, Armenia, and the Arab world (إمام بايلدي imām bāyuldi)
    Та, за вариантите: а) имамът припаднал от кеф от яденето проготвено от кадъната; б) като разбрал колко струва за да се приготви; и в) по-дългата история с девойката която получила в наследство 12 шишета (пак турска дума) със зехтин, 12 дни готвила на имама различни варианти на патладжани с домати, на 13 ден нямала повече зехтин и, като разбрал, имамът припаднал.

  20. 20 Профил на Galata
    Galata
    Рейтинг: 803 Весело

    Ей, това европейските ценности са голяма работа-коскоджам турска пастърма за нула време е побългариха!

    "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
  21. 21 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2584 Весело

    До коментар [#17] от "Един препатил":

    Ами ако е основен елемент от вечеря с мезета, демек "тапас"? Много е подходящо за топли климати.

  22. 22 Профил на tucker case
    tucker case
    Рейтинг: 696 Весело

    туй си е чисто бийф джърки... истинската пастърма е козя... от пръч

    Now what's a few miles between the beauty and the beast...
  23. 23 Профил на Galata
    Galata
    Рейтинг: 803 Весело

    До коментар [#19] от "daskal1":

    Абе, вие и гърците държите рекордите(за сега!)по присвояване на чужди специалитети.За пастърмата е ясно и на извънземните, ама гърците с турското кафе направо къртят мивки по цял свят!

    "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
  24. 24 Профил на Galata
    Galata
    Рейтинг: 803 Весело

    Гледайте с тази ви скорост да не си побългарите и сюнета, че тогава евреите ще ви скочат!

    "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
  25. 25 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Весело

    До коментар [#20] от "Galata":

    И си у4уден??!!
    Ми те о6те малко и ни побългаряваха :) :) :) Гръцка ...особеност.

    ne mutlu türküm diyene.
  26. 26 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Неутрално

    Трябва ми българин за да ми обясни ето това: "Кайсерован врат Тракия".

    ne mutlu türküm diyene.
  27. 27 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2584 Весело

    До коментар [#23] от "Galata":

    Моля, моля, ние поне сме от креативните, при нас турското кафе може да е виетнамско :-), а днес преобладаващото е вариации на еспрессо-то.
    А въобще за кафето и вие сте чужденци по отношение на кафето, добре че сте го научили от арабите, а те от Северна Африка и козарите там.
    А сега да те натъжа за пастърмата. Тя е съществувала много преди турците да се появят на сцената. Световно признати майстори са арменците, има записи за приготвянето на пастърма(бастурма) от тях оше от 90-те години п.н.е от времето на Тигран Велики. По-долу пействам текста от Уики за да не ме обвиниш. Оказва се Казери/кайзер е от името на града от Кесар/ Кесареа където пастърма е правена само от арменци.
    "The first recorded mention of Basturma was between 95-45 BC in Armenia during the reign of Tigranes the Great. It is believed that the technology of air-drying meats was first developed to preserve basturma being traded from Armenia to China and India.[1][2] During the Byzantine period, it was called apokt.[3] One story gives its origins as the city of Caesarea (modern Kayseri), where there was a Byzantine dish called pastón,[2][4] which would be translated as "salted meat" and was apparently eaten both raw and cooked in stews.[5] Armenians were known throughout the Levant as the most skilled makers of basturma. In Caesarea (Kayseri), the production of basturma was entirely run by Armenians."

  28. 28 Профил на Galata
    Galata
    Рейтинг: 803 Любопитно

    До коментар [#27] от "daskal1":

    Даскале, какви арменци и дяволи бе, кардешим?
    Пастърмата е храна на древните Хуни и Огузките турци...Ето:
    http://www.ilkkimbuldu.com/pastirmayi-kim-buldu/

    "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
  29. 29 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Неутрално

    До коментар [#27] от "daskal1":

    А много се напъва6 ама няма логика просто.За какво му е на арменеца пастърма при положение 4е води отседнал живот?За6то да кръ6тава не6то създадено от него с турско име бастурма/бастърма- притискане ,т.е. то4но това е технологията при пастърмата -солено месо притиснато между седлото и гърба на коня,добре консервирано и годно за употреба при многобройните турски/тйуркски походи.Това е пастърмата и много здраве на иранеца за 6и6лика.Няма да се у4удя ако утре се окаже 4е 4евирмето и капамата са основен атрибут на английската и френскакат кухня :) :)

    ne mutlu türküm diyene.
  30. 30 Профил на Bojidar Vasilev
    Bojidar Vasilev
    Рейтинг: 573 Весело

    До коментар [#20] от "Galata":

    Гала , не с рогите , мога да кажа съвсем обективно . Турция , Гърция , Сърбия и България правят сушени меса познати като Пастърма , всеки народ добавя или отнема нещо от изходните продукти превръщайки го в свой деликатес . Всеки от нашите народи има принос в общата ни кухня , казвам обща защото след всичките години неволно съжителство сме взели и добавили нещо специфично . А това че България регистрира запазена марка значи че нейния вариант е оригинален . Дано си ме разбрал

  31. 31 Профил на Bojidar Vasilev
    Bojidar Vasilev
    Рейтинг: 573 Неутрално

    До коментар [#26] от "hasanço":


    Трябва ми българин за да ми обясни ето това: "Кайсерован врат Тракия".


    Това не го ядеш и без това . Паприкован , осолен , сурово-сушен свински врат , служи основно за мезе , скъпо е , и не може да го прави всеки защото е традиционно и има особености

  32. 32 Профил на Galata
    Galata
    Рейтинг: 803 Весело

    До коментар [#26] от "hasanço":

    Понеже няма българи във форума да ти обясня аз бати Хасанчо!
    ''Кайсерован'' демек ''по Кайсерски'' като тия от Кайсери...Знаеш, нали Кайсери е китен български град, до Панагюрище, там на Балкана? :)))

    "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
  33. 33 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Неутрално

    До коментар [#30] от "Bojidar Vasilev":

    " Турция , Гърция , Сърбия и България правят сушени меса познати като Пастърма"
    Пастърма се прави от Унгария до Китай-традиционния "тйуркски свят" :) :)

    ne mutlu türküm diyene.
  34. 34 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Неутрално

    До коментар [#31] от "Bojidar Vasilev":

    Нямам проблем със свинското месо но какво е това Кйсерован :) :) :)

    До коментар [#32] от "Galata":

    :) :) :) Адмирации за исказа,о4акавах даскала да се намеси ...вероятно е зает с търсене на материали на наглийски :) :) О да, от викито, основен критерий за достоверна информация.

    ne mutlu türküm diyene.
  35. 35 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2584 Весело

    До коментар [#29] от "hasanço":

    Хасанчо, чоджум, не спори с мен а с историците. И, като начало, как са съхрянявани месата преди хладилниците? Чрез опушване и сушене, по късно, когато солта е станала по-достъпна, чрез осоляване.
    Както виждаш не пледирам че са българите, които със сигурност са познавали сушеното месо и сирене като номади, както и селджуките. Но, за качествена пастърма хората признават арменците, а те са доста по-отдавна в региона от турците.

  36. 36 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2584 Весело

    До коментар [#32] от "Galata":

    Щом е за майтап в припознаването, в турските исторически буквари пише, че най-древните писмени произведения на античната световна култура са създадени на територията на Турция (става въпрос за "Илиадата" и "Одисеята"). Един от моите турски аспиранти, свястно момче, ми го серира съвсем сериозно, та заедно се ограмотявахме. Той нито за момент не се беше съмнявал че това са си турски текстове :-)

  37. 37 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2584 Весело

    До коментар [#32] от "Galata":

    Щом е за майтап в припознаването, в турските исторически буквари пише, че най-древните писмени произведения на античната световна култура са създадени на територията на Турция (става въпрос за "Илиадата" и "Одисеята"). Един от моите турски аспиранти, свястно момче, ми го серира съвсем сериозно, та заедно се ограмотявахме. Той нито за момент не се беше съмнявал че това са си турски текстове :-)

  38. 38 Профил на venciч
    venciч
    Рейтинг: 432 Неутрално

    Вижте там нещо и за ракията да се уреди, че алчните потурнаци решили, че е техен патент (независимо, че дестилирането е открито в България около времето на поробването, а тези измекяри са ни поробвали именно заради подобни каузи и забрани в психопатската им "религия").

    I use 🇵🇸 🇹🇷 to wipe my ass
  39. 39 Профил на Galata
    Galata
    Рейтинг: 803 Весело

    Абе, Даскале локума, толумбата, баклавата, казан дибито, сютляча, риването, кюнефето, да не забравя и сакъзлъ хюнкяр мухаллебеси понеже иде Рамазан и много други...
    Всичките ги вземете-ваши да са! Булгааар!
    Ама и Рамазана да не забравите!

    "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
  40. 40 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2584 Неутрално

    До коментар [#34] от "hasanço":
    Ако текста е подкрепен с достатъчно референции - да. В случая цитираният от мент текст има достатъчно източници - виж ги ако се съмняваш https://en.wikipedia.org/wiki/Pastirma

  41. 41 Профил на venciч
    venciч
    Рейтинг: 432 Весело

    Абе, Даскале локума, толумбата, баклавата, казан дибито, сютляча, риването, кюнефето, да не забравя и сакъзлъ хюнкяр мухаллебеси понеже иде Рамазан и много други...Всичките ги вземете-ваши да са! Булгааар!Ама и Рамазана да не забравите!
    —цитат от коментар 39 на Galata


    Май най неуспешният ви патент е ибрика- по умни от вас измислиха бидето и се ползва по цял свят :(

    I use 🇵🇸 🇹🇷 to wipe my ass
  42. 42 Профил на Galata
    Galata
    Рейтинг: 803 Весело

    До коментар [#41] от "venci4":

    Би трябвало да си зададеш въпроса: Как с тоя ибрик успяхме да завладеем толкова земи, толкова векове? :))

    "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
  43. 43 Профил на abdelhaqq
    abdelhaqq
    Рейтинг: 530 Неутрално

    До коментар [#1] от "eti mehter":

    колега, чудя се защо никой в ЕС не иска правото върху едни специфични, тюрко-анадолски понятия за близки отношения между мъжки индивиди. но действително, не мога да знам всичко на тоя свят.

    בני אתה אני היום ילדתיך
  44. 44 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Неутрално

    До коментар [#35] от "daskal1":

    Това 4е арменците са майстори на пастърмата не ги прави първопроизводители. Казах няма логика в това да създаде6 не6то и да го кръсти6 с 4уздоези4но название.Не сме комплексирани и нари4аме не6тата с оригиналните им названия-градове,ястия,местности и т.н.А пастърмата е 4ист тйуркски, степен, номадски продукт затова е пастърма.А виж арменците имат едно мезе нари4а се "фава" това е и названието му в турската кухня.

    ne mutlu türküm diyene.
  45. 45 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Неутрално

    До коментар [#41] от "venci4":

    Зна4и България принадлежикъм друг свят.Никъде не съм видял за6тото.

    ne mutlu türküm diyene.
  46. 46 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Неутрално

    До коментар [#40] от "daskal1":

    И за6то при положение 4е има и на български ми дава6 линк на аннглийски??? :) :) С това не става6 ама никак по убедителен
    Ето на "роден" език :
    https://bg.wikipedia.org/wiki/ %D0%9F%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B0
    Иза6то се налага турското название бе джанъм :) :)
    И от 100 кладенци водъ да носи6.... гаргата си е ро6ава.Ако каже6 4е Кайзер/разбирай Кайсери от името на града който бе основно населен с арменци до великото преселение/ пастърмата е арменски по бих те разбрал.
    Да сложим то4ка и да се съгласим 4е е български продукт от Аспаруховските турци :) :)

    ne mutlu türküm diyene.
  47. 47 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Неутрално

    До коментар [#43] от "abdelhaqq":

    Напротив това е основна европейска ценност.Дава ли се подобно не6то на Анадола. :) :)

    ne mutlu türküm diyene.
  48. 48 Профил на abdelhaqq
    abdelhaqq
    Рейтинг: 530 Неутрално

    До коментар [#36] от "daskal1":

    е турски са те (ел-Омир ефенди звучи достолепно), колкото на арабски са говорели Адам и Ева, според оня "професор" от унито в Дамаск, на чийто лекции ходих преди много години, докато бях студент...

    בני אתה אני היום ילדתיך
  49. 49 Профил на abdelhaqq
    abdelhaqq
    Рейтинг: 530 Неутрално

    До коментар [#47] от "hasanço":

    сетих се. Анадола е измислила нещо "аврупейско", дето не ще да го даде на пустата Аврупа.

    בני אתה אני היום ילדתיך
  50. 50 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Неутрално

    До коментар [#38] от "venci4":

    (независимо, че дестилирането е открито в България около времето на поробването,
    Булгааар,булгаааар. :)
    Запита ли се какво зна4и ал кохол.1100 година Cabir ibn Hayyan е описал дестилирането на алкохол на арабски.200 години преди да присъстваме по тези земи.

    ne mutlu türküm diyene.
  51. 51 Профил на abdelhaqq
    abdelhaqq
    Рейтинг: 530 Неутрално

    До коментар [#50] от "hasanço":

    хасанчо, т.нар. Cabir ibn Hayyan, т.е. جابر بن حينان едва ли е имал нещо общо с тюркието. сега кажи и че бирата от шумер и акад е турска, и съвсем ще те призная за македонски тюркофил.

    בני אתה אני היום ילדתיך
  52. 52 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Неутрално

    До коментар [#51] от "abdelhaqq":

    Някъде да съм казал не6то подобно???
    Какво пие6 :) :) сму4е6....

    ne mutlu türküm diyene.
  53. 53 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5943 Неутрално

    Пастърмата ще я регистрира някой друг :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  54. 54 Профил на abdelhaqq
    abdelhaqq
    Рейтинг: 530 Неутрално

    До коментар [#52] от "hasanço":

    хасанчо. намеквам ти да не говориш за неща, от които хал хабер си нямаш. ето на, даже две турски (арабски, де) думи употреблявам, белким ме разбереш.

    בני אתה אני היום ילדתיך
  55. 55 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 180 Неутрално

    Абдел ти смърка6.....не е за вярване.Ако не се опитва6е да ме подбива6 по слабините наистина 6тях да повярвам 4е си евреин.Тъпо е sorry.

    ne mutlu türküm diyene.
  56. 56 Профил на leon555
    leon555
    Рейтинг: 918 Неутрално

    A "пръжки с лук" кога?

    "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
  57. 57 Профил на тулса
    тулса
    Рейтинг: 2146 Весело

    До коментар [#39] от "Galata":Абе, Даскале локума...
    Жената си пада много по локума.В щатите главно по турска линия го продават.Нейното пристрастие си го обяснявам с...прабългарския и произход от Башкортостан.
    Ама и аз съм ..мастор локумджия, та на времето избрах правилната жена.:)


    "The glory of God is intelligence"
  58. 58 Профил на angeles
    angeles
    Рейтинг: 966 Неутрално

    До коментар [#3] от "Мечо":Не знам кой ти е нахакал минусите като си на 100%прав!!!

  59. 59 Профил на тулса
    тулса
    Рейтинг: 2146 Весело

    До коментар [#51] от "abdelhaqq":
    съвсем ще те призная за македонски тюркофил.
    Брей, това стана нарицателна ...похвала за македоЦинизма.Историческата алтернативнот де.Ей го и бат Володя Пу паднал свидна жертва в навечерието на големия празник.Ама да ми кажеш, че и вие нямате голям принос към правилния идеологически подход, няма да си напълно искрен.
    Да ти кажа , направо ме поставяш в размисъл.Минавам за русофил, ама по майка съм от Битола и..от караманите(Пастис ми обясни някои работи за някакво тяхно царство..)То може и аз да изляза МЪкадонски туркофил.:)..И да не ме надушиш пак като един колега тук от ..ЦЕУ, нека да ти кажа, че брат на баба ми по бащина линия е бил в Ямбол града голема съсобственик на месен магазин( и пастърма правили...:))) с Давид Барух.Много се имали с него...Имам и други касапи в рода.:)_

    "The glory of God is intelligence"
  60. 60
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  61. 61 Профил на baizuo
    baizuo
    Рейтинг: 822 Весело

    Понятието "пастърма" ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.===========Великолепно !Тогава и понятия като дюнер , имам баялдъ и суджук , чакат на опашката за признание . И те отговарят на горепосочените изисквания !Чакаме със захлас още подобни новини ....
    —цитат от коментар 1 на eti mehter


    Смешко, оства да кажеш, че и мусаката е 'традиционно' турско ястие :)

    muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
  62. 62 Профил на baizuo
    baizuo
    Рейтинг: 822 Весело

    До коментар [#25] от "hasanço":

    Хейсъне, много си пе4ен, от вси4ко разбира6, само не и от прав0пис.
    Сме666ник.

    muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #