Два български ресторанта работят в Беларус

Два български ресторанта работят в Беларус

Ресторант "София" в беларуската столица предлага българска кухня като в менюто са включени ястия като "Таралеж", "Пеперуда" и "Златното пиле".
cafesofiya.by
Ресторант "София" в беларуската столица предлага българска кухня като в менюто са включени ястия като "Таралеж", "Пеперуда" и "Златното пиле".
Два български ресторанта - "София" и "Габрово" работят в беларуските градове Минск и Могильов. Те се стопанисват от дружеството "Грандсон" и са сред примерите за успешни български инвестиции в Беларус, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката по повод среща в Минск между зам.-министъра Александър Манолев и министъра на данъците и таксите на Беларус Сергей Наливайко.
Българското предприятие "Генезис" строи фабрика за производство на млечни продукти до гр. Могильов, като инвестицията им е за около 8 млн. евро. Същевременно "Булфарма" разширява производство си на препарати за селското стопанство, в предприятието си до Минск, като основно използва български суровини за него.
"Тези компании могат да бъдат използвани и като предпоставка повече представители на българския бизнес да се запознаят с възможностите, които може да предложи беларуската икономика, като се надявам и съвместните ни контакти да доведат и до ръст на инвестициите от Беларус", посочи зам.-министър Манолев.
По време на срещата беларуски компании са представили възможностите си в производството на железопътен, автомобилен, тролейбусен и трамваен подвижен състав, както и в областта на машиностроенето.
Манолев е на посещение в Беларус заедно с бизнес делегация за провеждането на Междуправителствена българо-белоруска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.