"Вкусът на Франция" ще представят 14 ресторанта

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (16)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5672 Весело

    Фалмкухен е много хубава тънка "пица" и ми е любима, а истинските охлюви са още по-добри :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  2. 2 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 4765 Неутрално

    До коментар [#1] от "penetrating":

    Не бих сравнил запечени охльови с масло и чесън с пица, но пък ...

  3. 3 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5672 Неутрално

    До коментар [#2] от "vassilun":

    Е, аз не ги ям едномременно :)
    Фламкухена е по-скоро тип сандвич-храна (без да е сандвич, разбира се), докато охлювите си искат настройка на душата, прибори и вино :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  4. 4 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 707 Неутрално

    Чуждата кухня я признавам за сладкишите, морските дарове и изобщо разнообразието на продукти. Освен това готварския и ресторантьорският бизнес са толкова развити поради свободната частна инициатива, трупала опит през вековете. Като гледате кулинарни предавания с бизнес на млади хора, почти всеки е наследил традициите от дядо си. На въпроса. Скоро видях един десерт и икам да го споделя. Впрочем, аз рядко се доверявам на чуждо мнение, признавам само жена ми, защото е супер майстор, да е живи и здрава. Та. Това е микс от целувки, сладолед, шоколад и сладко от някакъв плод, в случая ягоди и малини. Целувките леко се смачкват и се поставят в купа. Върху тях се поставят топки сладолед. Върху сладоледа се полива със сок от сладкото+ плод. Най-отгоре се настъргва шоколад. И-амм+малко коняче.

  5. 5 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 334 Неутрално

    Много здраве на диетолозите от френската кухня. Там маслото се прилага в големи количества. А французите не са дебели. И по инфаркти са на едно от последните места.

    Мърфи е оптимист!
  6. 6 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 4765 Неутрално

    До коментар [#5] от "султана глаушева":

    Французите пият вино! Някои дори на закуска.

  7. 7 Профил на pet fire
    pet fire
    Рейтинг: 3007 Неутрално

    Добра е френската кухня, също имат и хубави вина.

  8. 8 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 334 Неутрално

    До коментар [#6] от "vassilun":
    Именно. Ядам масло, пият вино и са стройни и здрави. А според диетолозите трябва да се наливаш с вода и да рупаш моркови.

    Мърфи е оптимист!
  9. 9
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  10. 10 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 659 Неутрално




    Много здраве на диетолозите от френската кухня. Там маслото се прилага в големи количества. А французите не са дебели. И по инфаркти са на едно от последните места.
    —цитат от коментар 5 на султана глаушева


    права си, но ама франсетата непрекъснато има проблеми с черния дроб, разни кризи и т.н. Но често те имат интересно подреждане на ястията - зелената салата може да е на второ или трето място (т.е. тъкмо си се развихрил, и изяждаш малко листа за да поохладиш ентусиазма), а началото може да е чаша вода, а не водка почти на екс (когато човек е жаден, по-бързо поглъща течности - затова първо чаша вода).

    И накрая - във Франция консумират най-вече качествени продукти, за съжаление обикновено те са по-скъпи.

  11. 11 Профил на aralambi
    aralambi
    Рейтинг: 551 Неутрално

    Елзас е много красив регион, не случайно Франция и Германия са водили толкова войни за него. Елзасците са и много работливи, за разлика от французите от другите региони. Храната им е по-скоро немска, но вината са страхотни, не отстъпват по нищо на най-известните френски вина. Освен изброените, там правят и газирано вино, подобно на шампанското - Кремант (Crémant d’Alsace).

  12. 12 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 659 Неутрално

    На третата снимка се вижда известното традиционно за Елзас ядене "кисело зеле". Само че там нищо не е просто - към киселото зеле има добавено свинско, наденица, картофи. Абе френските манджи са винаги малко усложнени - напр. Касуле от Тулуза е боб с наденички, но към боба могат да се добавят няколко гъбки, бекон, а наденичките са поне 3 вида, като чоризото е задължително. Т.е не е прост като боб.

    Колегата Араламби сравнява елзаските вина с другите френски. В Елзас са белите вина, Ризлинг е елзаско, т.е. там са най-добрите бели във Франция.
    Креман не е лошо, но не струва шампанските от Реймс (е, и цените са различни).

  13. 13
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  14. 14 Профил на shumkar
    shumkar
    Рейтинг: 342 Неутрално

    До коментар [#12] от "historama":

    телешко по бургунвски си е нашия кебап.
    Но с телешко, добавени гъби, и задушено в бутилка вино (може и да не е бургундско)
    абе френска му работа

  15. 15 Профил на pamplemousse
    pamplemousse
    Рейтинг: 225 Неутрално

    До коментар [#14] от "shumkar":

    Само дето не е телешко, а говеждо - boeuf bourguignon.
    Ама то телешко-говеждо у нас е все едно :)
    Като размахат едни телешки антрекоти, телешки блек ангъси.. Горките добичета

  16. 16 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 334 Неутрално

    Че това си е немска коуня. Е, и Елзас е ту френски, ту немски.

    Мърфи е оптимист!




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #