За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
penetrating
Рейтинг: 5672 ВеселоФалмкухен е много хубава тънка "пица" и ми е любима, а истинските охлюви са още по-добри :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertvassilun
Рейтинг: 4765 НеутралноДо коментар [#1] от "penetrating":
Не бих сравнил запечени охльови с масло и чесън с пица, но пък ...
penetrating
Рейтинг: 5672 НеутралноДо коментар [#2] от "vassilun":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertЕ, аз не ги ям едномременно :)
Фламкухена е по-скоро тип сандвич-храна (без да е сандвич, разбира се), докато охлювите си искат настройка на душата, прибори и вино :)
man_un
Рейтинг: 707 НеутралноЧуждата кухня я признавам за сладкишите, морските дарове и изобщо разнообразието на продукти. Освен това готварския и ресторантьорският бизнес са толкова развити поради свободната частна инициатива, трупала опит през вековете. Като гледате кулинарни предавания с бизнес на млади хора, почти всеки е наследил традициите от дядо си. На въпроса. Скоро видях един десерт и икам да го споделя. Впрочем, аз рядко се доверявам на чуждо мнение, признавам само жена ми, защото е супер майстор, да е живи и здрава. Та. Това е микс от целувки, сладолед, шоколад и сладко от някакъв плод, в случая ягоди и малини. Целувките леко се смачкват и се поставят в купа. Върху тях се поставят топки сладолед. Върху сладоледа се полива със сок от сладкото+ плод. Най-отгоре се настъргва шоколад. И-амм+малко коняче.
султана глаушева
Рейтинг: 334 НеутралноМного здраве на диетолозите от френската кухня. Там маслото се прилага в големи количества. А французите не са дебели. И по инфаркти са на едно от последните места.
Мърфи е оптимист!vassilun
Рейтинг: 4765 НеутралноДо коментар [#5] от "султана глаушева":
Французите пият вино! Някои дори на закуска.
pet fire
Рейтинг: 3007 НеутралноДобра е френската кухня, също имат и хубави вина.
султана глаушева
Рейтинг: 334 НеутралноДо коментар [#6] от "vassilun":
Мърфи е оптимист!Именно. Ядам масло, пият вино и са стройни и здрави. А според диетолозите трябва да се наливаш с вода и да рупаш моркови.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
historama
Рейтинг: 659 Неутралноправа си, но ама франсетата непрекъснато има проблеми с черния дроб, разни кризи и т.н. Но често те имат интересно подреждане на ястията - зелената салата може да е на второ или трето място (т.е. тъкмо си се развихрил, и изяждаш малко листа за да поохладиш ентусиазма), а началото може да е чаша вода, а не водка почти на екс (когато човек е жаден, по-бързо поглъща течности - затова първо чаша вода).
И накрая - във Франция консумират най-вече качествени продукти, за съжаление обикновено те са по-скъпи.
aralambi
Рейтинг: 551 НеутралноЕлзас е много красив регион, не случайно Франция и Германия са водили толкова войни за него. Елзасците са и много работливи, за разлика от французите от другите региони. Храната им е по-скоро немска, но вината са страхотни, не отстъпват по нищо на най-известните френски вина. Освен изброените, там правят и газирано вино, подобно на шампанското - Кремант (Crémant d’Alsace).
historama
Рейтинг: 659 НеутралноНа третата снимка се вижда известното традиционно за Елзас ядене "кисело зеле". Само че там нищо не е просто - към киселото зеле има добавено свинско, наденица, картофи. Абе френските манджи са винаги малко усложнени - напр. Касуле от Тулуза е боб с наденички, но към боба могат да се добавят няколко гъбки, бекон, а наденичките са поне 3 вида, като чоризото е задължително. Т.е не е прост като боб.
Колегата Араламби сравнява елзаските вина с другите френски. В Елзас са белите вина, Ризлинг е елзаско, т.е. там са най-добрите бели във Франция.
Креман не е лошо, но не струва шампанските от Реймс (е, и цените са различни).
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
shumkar
Рейтинг: 342 НеутралноДо коментар [#12] от "historama":
телешко по бургунвски си е нашия кебап.
Но с телешко, добавени гъби, и задушено в бутилка вино (може и да не е бургундско)
абе френска му работа
pamplemousse
Рейтинг: 225 НеутралноДо коментар [#14] от "shumkar":
Само дето не е телешко, а говеждо - boeuf bourguignon.
Ама то телешко-говеждо у нас е все едно :)
Като размахат едни телешки антрекоти, телешки блек ангъси.. Горките добичета
султана глаушева
Рейтинг: 334 НеутралноЧе това си е немска коуня. Е, и Елзас е ту френски, ту немски.
Мърфи е оптимист!