"Бяхме хлебарница, сега сме хлебарница с магазин" - епидемията пренастрои и пекарните

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (36)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  2. 2
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  3. 3 Профил на moreee
    moreee
    Рейтинг: 171 Неутрално

    Проблемът на хлебарниците е нискокачественият хляб натъпкан с химия, който предлагат. Умните хора си купиха хлебопекарни и си правят истински хляб у дома.

  4. 4 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 639 Неутрално

    На всички, които си мислят, че сами могат да разнасят поръчките, пожелавам железни нерви и добро планиране. От един момент нататък с, разносът става сериозна наука да предвидиш... и стоиш пред въпроса, дали да развиваш собствено логистично отделение или все пак да ползваш външна услуга.

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  5. 5 Профил на Шакир  Зулов
    Шакир Зулов
    Рейтинг: 8 Любопитно

    Проблемът на хлебарниците е нискокачественият хляб натъпкан с химия, който предлагат. Умните хора си купиха хлебопекарни и си правят истински хляб у дома.
    —цитат от коментар 3 на moreee


    И от къдя си купуват продуктите без химия?Пак от същото място,гаааааа.🐵

    Много съм прост
  6. 6 Профил на ecru
    ecru
    Рейтинг: 16 Неутрално

    Проблемът на хлебарниците е нискокачественият хляб натъпкан с химия, който предлагат. Умните хора си купиха хлебопекарни и си правят истински хляб у дома.
    —цитат от коментар 3 на moreee


    Това е проблемът с хляба в супермаркетите, където единственият критерий е ниската цена. В хлебарниците, за които става дума в статията, се предлага доста качествен хляб, но на двойно и тройно по-висока цена. Качеството има цена.

  7. 7 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 4765 Неутрално

    Дано оцелеят! Искренно им го желая!

  8. 8 Профил на whitemare
    whitemare
    Рейтинг: 910 Неутрално

    Т.нар "мерки" рецакват основно дребния и семейния бизнес. Защото за тях и пари няма и сне могат и да работят. Голяма част от малките туроператори хлопнаха кепенците, малки квартални ресторантчета също. За големите вериги, къдено се струпват хиляди хора пандемия няма. Има само в малкия квартален ресторант.

    Фильо и Фобьо са двама неграмотни, комплексирани и прости близнаци
  9. 9 Профил на Vlado Nikolov
    Vlado Nikolov
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Неволята учи. А държавната администрация унесено гледа в пъпа си и нищо не прави.

  10. 10 Профил на ДрънкалУтУ
    ДрънкалУтУ
    Рейтинг: 116 Неутрално

    До коментар [#3] от "moreee":

    Хляба е брашно,мая,сол и вода. За съжаление обаче трябва да внимаваш от къде купуваш брашното....бях изненадан да видя че в брашното на голяма софийска мелница има съдържание (?!??!!!). Изненадващо освен брашно има и други разни "нещица" .

    Мани мани...
  11. 11
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  12. 12 Профил на Irina Gergova
    Irina Gergova
    Рейтинг: 454 Неутрално

    Т.нар "мерки" рецакват основно дребния и семейния бизнес. За големите вериги, къдено се струпват хиляди хора пандемия няма. Има само в малкия квартален ресторант.
    —цитат от коментар 8 на Darcas

    Стига с тия ресторанти, все едно живота ни зависи от ресторантите! Да, мерките "прецакват" ресторантите, но само тях, всички останали квартални магазини не са затваряли изобщо, за разлика от много други държави.
    Без ресторанти можем, но без хранителни магазини не можем, затова е така.
    Съвсем друг е проблемът, че в някои големи магазини (напр. Джъмбо) не се спазва пропусквателен режим и за това са виновни както управата на тези магазини, така и контролните органи, които не ги санкционират.

  13. 13 Профил на lpa141201770
    lpa141201770
    Рейтинг: 100 Неутрално

    Проблемът на хлебарниците е нискокачественият хляб натъпкан с химия, който предлагат. Умните хора си купиха хлебопекарни и си правят истински хляб у дома.
    —цитат от коментар 3 на moreee


    Това значи,че нищо,ама нищичко не разбираш от хляб! Тази машина може и да е удобна за заети хора,но тя в никакъв случай не прави добър хляб.
    П.п.Извинявай ,ако съм те засегнала!

  14. 14 Профил на Храбър
    Храбър
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    Т.нар "мерки" рецакват основно дребния и семейния бизнес. Защото за тях и пари няма и сне могат и да работят. Голяма част от малките туроператори хлопнаха кепенците, малки квартални ресторантчета също. За големите вериги, къдено се струпват хиляди хора пандемия няма. Има само в малкия квартален ресторант.
    —цитат от коментар 8 на Darcas


    Всъщност, точно в "малкия квартален ресторант" вероятността да се заразиш е доста по-малка, от колкото в големите ресторанти.

    "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  15. 15 Профил на moreee
    moreee
    Рейтинг: 171 Неутрално

    До коментар [#13] от "G.Okatova":

    "Това значи,че нищо,ама нищичко не разбираш от хляб! Тази машина може и да е удобна за заети хора,но тя в никакъв случай не прави добър хляб."

    Не правят хубав хляб хлебопекарните от 100 лв. Купи си Тефал за 200 лв с две лопатки и два реотана, сложи 700 гр брашно, 400 мл вода, 15 гр мая, щипка сол и ще опиташ такъв хляб, какъвто не можеш да си купиш от никой магазин.

  16. 16 Профил на lpa141201770
    lpa141201770
    Рейтинг: 100 Весело

    До коментар [#13] от "G.Okatova":"Това значи,че нищо,ама нищичко не разбираш от хляб! Тази машина може и да е удобна за заети хора,но тя в никакъв случай не прави добър хляб."Не правят хубав хляб хлебопекарните от 100 лв. Купи си Тефал за 200 лв с две лопатки и два реотана, сложи 700 гр брашно, 400 мл вода, 15 гр мая, щипка сол и ще опиташ такъв хляб, какъвто не можеш да си купиш от никой магазин.
    —цитат от коментар 15 на moreee

    Две такива машини съм пробвала-Тефал с две лопатки и Горение-пак с две бъркалки.Няма никаква разлика-качеството на хляба е едно и също,т.е. НИКАКВО.Яде се,естествено,но за мен това не е истински хляб,а някакъв ерзац като в големите вериги.
    Хлябът не е ли замесен и втасвал бавно-не ми харесва,просто лично мнение.Дори аз любителски се захванах да си правя домашен квас и с него си правя хляба-няма нищо общо с изкуственяците ...Затова високата цена на хляба в пекарните не ме шокира-знам какво усилие е положено,за да се получи това чудо!

  17. 17 Профил на Vasil Grozdanov
    Vasil Grozdanov
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Надявам се, някой ден, всички дето подложиха обикновените хора в България на тази гавра, затваряния и локдауни и пр., да си получат заслуженото.Най -малкото Бог ще ги възнагради, а Той не забравя.

  18. 18 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2785 Неутрално

    Въобще не съм предполагал, че в България е имало хлебарници без магазини.
    Днес го научих....от тази статия....

    Bukalemun
  19. 19 Профил на Nevena Stoilova
    Nevena Stoilova
    Рейтинг: 497 Неутрално

    Купи си Тефал за 200 лв с две лопатки и два реотана, сложи 700 гр брашно, 400 мл вода, 15 гр мая, щипка сол и ще опиташ такъв хляб, какъвто не можеш да си купиш от никой магазин.
    —цитат от коментар 15 на moreee

    Предполагам, затова в Париж има повече от 1000 пекарни, защото не се сещат да си купят Тефал с две лопатки.

  20. 20 Профил на idianata
    idianata
    Рейтинг: 652 Неутрално

    Всъщност, точно в "малкия квартален ресторант" вероятността да се заразиш е доста по-малка, от колкото в големите ресторанти.
    —цитат от коментар 14 на Храбър


    Така е, но това не променя факта, че именно малките кръчмета са най-засегнати от затварянията. Затварят наравно с големите, а държавните помощи са така измислени, че за малките да не стават. Освен това могат да се оценят възможностите на един бизнес с пет-десет заети да организира доставки по домовете (без значение дали ще доставя сам или ще ползва нечии услуги) в сравнение с бизнес със сто-двеста заети - има известна разлика и тя категорично не е в полза на малкия ресторант.

  21. 21 Профил на Nik Nikolov
    Nik Nikolov
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Като гледаме бай Ганьо пак се готви за поредното му " екзистенциално" оцеляване,,,всичко си има, всико е предвидил, майнат му на света, ше печем, ше ядем, ше пием и пеем,,,докато ни се изцъклят очите в малоумие и робска мизерия...дерзайте маймунки

  22. 22 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2785 Любопитно

    До коментар [#20] от "idianata":

    Така е, но това не променя факта, че именно малките кръчмета са най-засегнати от затварянията.
    ======
    Извинявам се за тъпия въпрос, но вие с какво кърмите малките кърмачета ?
    С магазин ,ли...?

    Bukalemun
  23. 23 Профил на Таралеж
    Таралеж
    Рейтинг: 2689 Неутрално

    Все повече хора си правят хляб в къщи.
    С мая е супер лесно, с квас е малко по предизвикателно.
    Но може да си сложиш различни брашна, добавки, да го правиш по-пухкав или плътен.
    И вкууусен! Ей т’ва му е проблемът че е прекалено вкусен, и се яде много.
    Печа го в чугунена тенджера (холандска фурна), като глинен гювеч само че от чугун.
    Приготвянето е хем лесно, хем забавно.
    Препоръчвам на всеки да опита, отворете интернет, изберете си рецепта, ще ви хареса.

  24. 24 Профил на who cares
    who cares
    Рейтинг: 163 Любопитно

    ... хм... де'т се вика "толкова съм еко, био и органик, че лятото вместо ечемик, ми излиза лимец на окото". Ехо, Дневник - това с малките независими пекарни на братя, сестри и братовчеди, го оставете за наивните. Нищо лично, но цялата тази лъжа повлия на нормалния бизнес в България. Сега се "жънат" резултатите. Нека ви разкажа една фантастична приказка - Имало едно време, в една далечна галактика, едни евра. Тези евра идват от "старата" Европа. Те подпомагат българското био земеделие, като комасират, окрупняват и арендоват де що има обработваема земя (като една човешка длан ;-) След като ожънат житото, го дават на едни такива братя и сестри, които го играят малки семейни пекарни с кафе. Тези "независими" играчи месят хляб с квас, и го продават по 10 кинта парчето. Правят му реклама по БНТ и зарибяват хипстърите с огромните си бради. Тези лъмбърджаци изкарват пари, като развиват био сечене на дърва и добив на крипто мед. По блокчейн веригата. Та... така. Проблемът на тази схема е, че водата за това жито взе, че намаля - поради кладенци, дърводобив и малки, спретнати къщурки за гости с два басейна отпред. И някак си се появи и този ковид вирус. Затвори кранчето. Сега туризъм, земеделие, В и К и други такива тинтири-минтири са се хванали... на мъжкото хоро в Калофер.

  25. 25 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 639 Весело

    До коментар [#23] от "Таралеж":

    А какви чорапи може да си изплете сам човек.... с прежда от баба на село. 😉

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  26. 26 Профил на Таралеж
    Таралеж
    Рейтинг: 2689 Неутрално

    До коментар [#25] от "DDR":

    А какви чорапи може да си изплете сам човек.... с прежда от баба на село. 😉

    Хаха!
    Добра идея, ще взема да си купя овчица за вълна, и агънца ще ми дава!

    Разбира се трябва да имаш време и мерак да си направиш хляб.
    На мен ми е кеф да си правя неща.
    Хляб, луканка, филета, домати, плодове, грозде.
    Действа ми разтоварващо, особено да работя в двора.
    Но сега в зимата няма какво, инспектираш кокичетата, разходиш се, обратно на топло.
    😂

  27. 27 Профил на uq
    uq
    Рейтинг: 1466 Неутрално

    ХоРеМаг

  28. 28 Профил на eqf28366123
    eqf28366123
    Рейтинг: 225 Неутрално

    Не знам как става, ама при всяка "криза" първо писват тези които пробутват простотии на тройни цени, защото хората ограничават излишните харчове.
    Хубавото е, че хипстърите разбраха, че могат да минат и без хляб за 15 лева килото, органик кафе с ядково "мляко" за 5лв и мъфинче с боровинки от остров тамбукту за 7лв.

  29. 29 Профил на Jo Koff
    Jo Koff
    Рейтинг: 8 Любопитно

    До коментар [#17] от "Vasil Grozdanov":

    Бог... е многоооо малко вероятно да съществува. А да се уповаваш на него в XXI век е малко смешно. Особено извън философски разговор.

  30. 30 Профил на gost22
    gost22
    Рейтинг: 823 Весело

    Уволнили 10 човека и се чудят, що останалите нещо им липсвал ентусиазъм... Има още да обикаляме из пустинята, още доста...

    "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
  31. 31 Профил на half truth СУПЕР
    half truth
    Рейтинг: 1027 Неутрално

    До коментар [#18] от "eti mehter":

    Ние сме си организирали група за да можеме да запълниме капацитета на една фурна. Веднаж на 2 седмици фурната работи за нас. Прави ни 2 вида хляб - ръжен и от eлда. Колкото хляб направи всичкия го купуваме и си го делим.
    Нарязвам го и го замръзявам. Сутрин като го извадя от фризера за половин час се размръзява на стайна температура и става супер и е здравословен.

  32. 32 Профил на Андерсен
    Андерсен
    Рейтинг: 707 Любопитно

    Успех на пекарните, и браво за това, че правят собствени доставки, а не разчитат на фуудпанда и takeaway. Аз и всички доста мои познати поръчваме само от обекти със собствени доставки, които гарантират доста по-бърза и точна доставка, от това да направиш перфектния продукт и да не си сигурен как и кога ще бъде доставен.

  33. 33 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2280 Неутрално

    Хлябът не е това, което беше! Прекалено "избухнал", както казваше една циганка, без вкус, ама пък мухлясва само за два дена! Аз обичам почти сух хляб, ама докато изсъхне филийките мухлясват! Купувам си ненарязан, ама има много малко предлагане от него! Пека си обикновено в къщи. Ама не винаги имам време.
    Нарязаният хляб пък е развъдник на бактерии и се чуда защо здравните власти по света не го забранят!

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  34. 34
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  35. 35 Профил на Лъв
    Лъв
    Рейтинг: 163 Неутрално

    Дано оцелеят! Искренно им го желая!
    —цитат от коментар 7 на vassilun


    И аз, обаче малоумните българи искат да фалират всичко с тоя ковид

  36. 36 Профил на хм
    хм
    Рейтинг: 1355 Любопитно

    обяснете как бизнесът се срива с 20%, а документално с 11%





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #