За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
moreee
Рейтинг: 171 НеутралноПроблемът на хлебарниците е нискокачественият хляб натъпкан с химия, който предлагат. Умните хора си купиха хлебопекарни и си правят истински хляб у дома.
DDR
Рейтинг: 639 НеутралноНа всички, които си мислят, че сами могат да разнасят поръчките, пожелавам железни нерви и добро планиране. От един момент нататък с, разносът става сериозна наука да предвидиш... и стоиш пред въпроса, дали да развиваш собствено логистично отделение или все пак да ползваш външна услуга.
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?Шакир Зулов
Рейтинг: 8 ЛюбопитноИ от къдя си купуват продуктите без химия?Пак от същото място,гаааааа.🐵 Много съм прост
ecru
Рейтинг: 16 НеутралноТова е проблемът с хляба в супермаркетите, където единственият критерий е ниската цена. В хлебарниците, за които става дума в статията, се предлага доста качествен хляб, но на двойно и тройно по-висока цена. Качеството има цена.
vassilun
Рейтинг: 4765 НеутралноДано оцелеят! Искренно им го желая!
whitemare
Рейтинг: 910 НеутралноТ.нар "мерки" рецакват основно дребния и семейния бизнес. Защото за тях и пари няма и сне могат и да работят. Голяма част от малките туроператори хлопнаха кепенците, малки квартални ресторантчета също. За големите вериги, къдено се струпват хиляди хора пандемия няма. Има само в малкия квартален ресторант.
Фильо и Фобьо са двама неграмотни, комплексирани и прости близнациVlado Nikolov
Рейтинг: 8 НеутралноНеволята учи. А държавната администрация унесено гледа в пъпа си и нищо не прави.
ДрънкалУтУ
Рейтинг: 116 НеутралноДо коментар [#3] от "moreee":
Мани мани...Хляба е брашно,мая,сол и вода. За съжаление обаче трябва да внимаваш от къде купуваш брашното....бях изненадан да видя че в брашното на голяма софийска мелница има съдържание (?!??!!!). Изненадващо освен брашно има и други разни "нещица" .
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
Irina Gergova
Рейтинг: 454 НеутралноСтига с тия ресторанти, все едно живота ни зависи от ресторантите! Да, мерките "прецакват" ресторантите, но само тях, всички останали квартални магазини не са затваряли изобщо, за разлика от много други държави.
Без ресторанти можем, но без хранителни магазини не можем, затова е така.
Съвсем друг е проблемът, че в някои големи магазини (напр. Джъмбо) не се спазва пропусквателен режим и за това са виновни както управата на тези магазини, така и контролните органи, които не ги санкционират.
lpa141201770
Рейтинг: 100 НеутралноТова значи,че нищо,ама нищичко не разбираш от хляб! Тази машина може и да е удобна за заети хора,но тя в никакъв случай не прави добър хляб.
П.п.Извинявай ,ако съм те засегнала!
Храбър
Рейтинг: 1366 НеутралноВсъщност, точно в "малкия квартален ресторант" вероятността да се заразиш е доста по-малка, от колкото в големите ресторанти. "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
moreee
Рейтинг: 171 НеутралноДо коментар [#13] от "G.Okatova":
"Това значи,че нищо,ама нищичко не разбираш от хляб! Тази машина може и да е удобна за заети хора,но тя в никакъв случай не прави добър хляб."
Не правят хубав хляб хлебопекарните от 100 лв. Купи си Тефал за 200 лв с две лопатки и два реотана, сложи 700 гр брашно, 400 мл вода, 15 гр мая, щипка сол и ще опиташ такъв хляб, какъвто не можеш да си купиш от никой магазин.
lpa141201770
Рейтинг: 100 ВеселоДве такива машини съм пробвала-Тефал с две лопатки и Горение-пак с две бъркалки.Няма никаква разлика-качеството на хляба е едно и също,т.е. НИКАКВО.Яде се,естествено,но за мен това не е истински хляб,а някакъв ерзац като в големите вериги.
Хлябът не е ли замесен и втасвал бавно-не ми харесва,просто лично мнение.Дори аз любителски се захванах да си правя домашен квас и с него си правя хляба-няма нищо общо с изкуственяците ...Затова високата цена на хляба в пекарните не ме шокира-знам какво усилие е положено,за да се получи това чудо!
Vasil Grozdanov
Рейтинг: 8 НеутралноНадявам се, някой ден, всички дето подложиха обикновените хора в България на тази гавра, затваряния и локдауни и пр., да си получат заслуженото.Най -малкото Бог ще ги възнагради, а Той не забравя.
eti mehter
Рейтинг: 2785 НеутралноВъобще не съм предполагал, че в България е имало хлебарници без магазини.
BukalemunДнес го научих....от тази статия....
Nevena Stoilova
Рейтинг: 497 НеутралноПредполагам, затова в Париж има повече от 1000 пекарни, защото не се сещат да си купят Тефал с две лопатки.
idianata
Рейтинг: 652 НеутралноТака е, но това не променя факта, че именно малките кръчмета са най-засегнати от затварянията. Затварят наравно с големите, а държавните помощи са така измислени, че за малките да не стават. Освен това могат да се оценят възможностите на един бизнес с пет-десет заети да организира доставки по домовете (без значение дали ще доставя сам или ще ползва нечии услуги) в сравнение с бизнес със сто-двеста заети - има известна разлика и тя категорично не е в полза на малкия ресторант.
Nik Nikolov
Рейтинг: 8 НеутралноКато гледаме бай Ганьо пак се готви за поредното му " екзистенциално" оцеляване,,,всичко си има, всико е предвидил, майнат му на света, ше печем, ше ядем, ше пием и пеем,,,докато ни се изцъклят очите в малоумие и робска мизерия...дерзайте маймунки
eti mehter
Рейтинг: 2785 ЛюбопитноДо коментар [#20] от "idianata":
BukalemunТака е, но това не променя факта, че именно малките кръчмета са най-засегнати от затварянията.
======
Извинявам се за тъпия въпрос, но вие с какво кърмите малките кърмачета ?
С магазин ,ли...?
Таралеж
Рейтинг: 2689 НеутралноВсе повече хора си правят хляб в къщи.
С мая е супер лесно, с квас е малко по предизвикателно.
Но може да си сложиш различни брашна, добавки, да го правиш по-пухкав или плътен.
И вкууусен! Ей т’ва му е проблемът че е прекалено вкусен, и се яде много.
Печа го в чугунена тенджера (холандска фурна), като глинен гювеч само че от чугун.
Приготвянето е хем лесно, хем забавно.
Препоръчвам на всеки да опита, отворете интернет, изберете си рецепта, ще ви хареса.
who cares
Рейтинг: 163 Любопитно... хм... де'т се вика "толкова съм еко, био и органик, че лятото вместо ечемик, ми излиза лимец на окото". Ехо, Дневник - това с малките независими пекарни на братя, сестри и братовчеди, го оставете за наивните. Нищо лично, но цялата тази лъжа повлия на нормалния бизнес в България. Сега се "жънат" резултатите. Нека ви разкажа една фантастична приказка - Имало едно време, в една далечна галактика, едни евра. Тези евра идват от "старата" Европа. Те подпомагат българското био земеделие, като комасират, окрупняват и арендоват де що има обработваема земя (като една човешка длан ;-) След като ожънат житото, го дават на едни такива братя и сестри, които го играят малки семейни пекарни с кафе. Тези "независими" играчи месят хляб с квас, и го продават по 10 кинта парчето. Правят му реклама по БНТ и зарибяват хипстърите с огромните си бради. Тези лъмбърджаци изкарват пари, като развиват био сечене на дърва и добив на крипто мед. По блокчейн веригата. Та... така. Проблемът на тази схема е, че водата за това жито взе, че намаля - поради кладенци, дърводобив и малки, спретнати къщурки за гости с два басейна отпред. И някак си се появи и този ковид вирус. Затвори кранчето. Сега туризъм, земеделие, В и К и други такива тинтири-минтири са се хванали... на мъжкото хоро в Калофер.
DDR
Рейтинг: 639 ВеселоДо коментар [#23] от "Таралеж":
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?А какви чорапи може да си изплете сам човек.... с прежда от баба на село. 😉
Таралеж
Рейтинг: 2689 НеутралноДо коментар [#25] от "DDR":
А какви чорапи може да си изплете сам човек.... с прежда от баба на село. 😉
Хаха!
Добра идея, ще взема да си купя овчица за вълна, и агънца ще ми дава!
Разбира се трябва да имаш време и мерак да си направиш хляб.
На мен ми е кеф да си правя неща.
Хляб, луканка, филета, домати, плодове, грозде.
Действа ми разтоварващо, особено да работя в двора.
Но сега в зимата няма какво, инспектираш кокичетата, разходиш се, обратно на топло.
😂
uq
Рейтинг: 1466 НеутралноХоРеМаг
eqf28366123
Рейтинг: 225 НеутралноНе знам как става, ама при всяка "криза" първо писват тези които пробутват простотии на тройни цени, защото хората ограничават излишните харчове.
Хубавото е, че хипстърите разбраха, че могат да минат и без хляб за 15 лева килото, органик кафе с ядково "мляко" за 5лв и мъфинче с боровинки от остров тамбукту за 7лв.
Jo Koff
Рейтинг: 8 ЛюбопитноДо коментар [#17] от "Vasil Grozdanov":
Бог... е многоооо малко вероятно да съществува. А да се уповаваш на него в XXI век е малко смешно. Особено извън философски разговор.
gost22
Рейтинг: 823 ВеселоУволнили 10 човека и се чудят, що останалите нещо им липсвал ентусиазъм... Има още да обикаляме из пустинята, още доста...
"Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...half truth
Рейтинг: 1027 НеутралноДо коментар [#18] от "eti mehter":
Ние сме си организирали група за да можеме да запълниме капацитета на една фурна. Веднаж на 2 седмици фурната работи за нас. Прави ни 2 вида хляб - ръжен и от eлда. Колкото хляб направи всичкия го купуваме и си го делим.
Нарязвам го и го замръзявам. Сутрин като го извадя от фризера за половин час се размръзява на стайна температура и става супер и е здравословен.
Андерсен
Рейтинг: 707 ЛюбопитноУспех на пекарните, и браво за това, че правят собствени доставки, а не разчитат на фуудпанда и takeaway. Аз и всички доста мои познати поръчваме само от обекти със собствени доставки, които гарантират доста по-бърза и точна доставка, от това да направиш перфектния продукт и да не си сигурен как и кога ще бъде доставен.
lz2
Рейтинг: 2280 НеутралноХлябът не е това, което беше! Прекалено "избухнал", както казваше една циганка, без вкус, ама пък мухлясва само за два дена! Аз обичам почти сух хляб, ама докато изсъхне филийките мухлясват! Купувам си ненарязан, ама има много малко предлагане от него! Пека си обикновено в къщи. Ама не винаги имам време.
ПравописА е поле за изява на неграмотните!Нарязаният хляб пък е развъдник на бактерии и се чуда защо здравните власти по света не го забранят!
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
Лъв
Рейтинг: 163 НеутралноИ аз, обаче малоумните българи искат да фалират всичко с тоя ковид
хм
Рейтинг: 1355 Любопитнообяснете как бизнесът се срива с 20%, а документално с 11%