Съюзът на пивоварите отчете намаляване на използвана вода и ток в производството на бира

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (17)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Храбър
    Храбър
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    Това не е нищо!
    У наше село бирата я правят съвсем без вода.
    100% спестяване рийш ли!?

    "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  2. 2 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 1529 Любопитно

    Това днешното бира ли се казва?

    Русия е проказата на планетата Земя.
  3. 3 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 1407 Неутрално

    Баси, пикнята ли са увеличили?

  4. 4 Профил на pepisky
    pepisky
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Бил съм на много места в Европа, но съотношението цена/качество в България е най-добро.

  5. 5 Профил на pepisky
    pepisky
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Бил съм на много места в Европа, но съотношението цена/качество в България е най-добро.

  6. 6 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 639 Неутрално

    Повечето хора може би са чували за "сомелиер" но на дали са чували че има "бирен сомелиер". Та един такъв разказваше, че има голяма разлика между точеното (наливното демек) и бутилираното пиво. Първата и основна разлика е в това, че точеното пиво е предназначено за бърза консумация - един съд да се изпразни за максимум 24 часа в кръчмата и пътя от пивовара до кръчмата да е възможно най-кратък и бърз. При бутилираното пиво, обработката е такава, че да може да "виси" в магазините. Ако няма съответната обработка, почти ще бъде невъзможно да се купи бира в супера например. Та от там първата съществена разлика във вкуса и поведението на напитката (точена - бутилирана). Другата съществена разлика е, че при домашни условия е много трудно да се постигне правилното охлаждане и в последствие правилното разливане на бирата (пяна, температура на течност и чаши и т.н). Пяната играела голяма роля за вкуса (пазела от окисляване). Та там е другата голяма разлика във вкуса точено-бутилирано. А правилното наливане от вичепа на пиво по чашите си било цяла наука и те като стъпвали на нов пазар или имали нов клиент, правели обучение на персонала.

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  7. 7 Профил на Райчо Иванов
    Райчо Иванов
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Понеже много рециклирате, затова навсякъде е осрано с кенчета от бира

  8. 8 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 639 Любопитно

    Понеже много рециклирате, затова навсякъде е осрано с кенчета от бира
    —цитат от коментар 7 на Райчо Иванов


    Пивоварите ли хвърлят кутийките от пиво навсякъде?

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  9. 9 Профил на Боян Баянов
    Боян Баянов
    Рейтинг: 2980 Неутрално

    А съюзът на производителите на сирене отчете,
    че са намалили използването на прясно мляко до нула.
    По този начин те са реализирали известни печалби.
    Сега работят за намаляване използването и на сухото мляко до нула.
    Така, на ползу роду, те ще реализират още печалби.

  10. 10 Профил на jmf29537805
    jmf29537805
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Един бармански лаф от времето на соца: "Те захар не ползват, аз кафе не им слагам, да им се чуди човек какво пият!"

  11. 11 Профил на stedim
    stedim
    Рейтинг: 453 Неутрално

    Това днешното бира ли се казва?
    —цитат от коментар 2 на chichka


    Бирата не е лоша, но ти явно не си пил светло пиво по времето на соца.

  12. 12 Профил на Emil Dimov
    Emil Dimov
    Рейтинг: 489 Любопитно

    Съюзът на пивоварите, а почетния председател на пивоварите какво отчете?!
    е ако намаляването на използваната вода и ток в производството на бира е важно за снижаване на производствените разходи, то едва ли е от голямо значение за нейното качество?!

    Абе, ако водата вложена в бирата не е гаранция за високо качество, а и хмела от който се прави бирата не е от особено значение, то тогава само професионалистите знаят как се прави хубавата бира, и ако навремето през 70 -те години хубавата бира беше "Шуменското" на бомбички, то през 80 -те, когато майстора се премести хубавата бира стана "Загорка", става дума за българска бира, но тогава бирата се бутилираше само в стъкло, което днешната младеж нарича "стъкларка", в тъмно кафяви или зелени бутилки и това предопределяше до известна степен качеството на съхраняваната в бутилките бира, а днес както е известно голяма част от бирата я бутилират в пласмасови бутилки от по два литра?! и качеството е боклукчиво?!!!

  13. 13 Профил на dgerald
    dgerald
    Рейтинг: 780 Неутрално

    До коментар [#2] от "chichka":

    Не знам дали сте пили от "вчерашната" , но "днешната" е в пъти по-добра. А може би сте харесвали "мезетата" които плуваха в бутилката?

  14. 14 Профил на Роси СУПЕР
    Роси
    Рейтинг: 5672 Неутрално

    Много похвално. Природните ресурси не са неизчерпаеми, трябва да се пести.

  15. 15 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 1529 Весело

    До коментар [#13] от "dgerald":

    + Но въпреки че пия 10-тина марки в момента..... не мога да похваля никоя, че в три последователни покупки качеството и вкуса са постоянни! Дори линцезните западни марки в БГ стават като БГбирата. От години не пия "тенекиена" бира в кенчета!

    Русия е проказата на планетата Земя.
  16. 16 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 1529 Весело

    Много похвално. Природните ресурси не са неизчерпаеми, трябва да се пести.
    —цитат от коментар 14 на Роси


    Това го кажете на "копачите" на Биткойна.

    Русия е проказата на планетата Земя.
  17. 17 Профил на dark'star
    dark'star
    Рейтинг: 1303 Неутрално

    а аз сии мислех , че има технология и тя трябва да се спазва = минавам на вносно

    КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #