За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Храбър
Рейтинг: 1366 НеутралноТова не е нищо!
"Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"У наше село бирата я правят съвсем без вода.
100% спестяване рийш ли!?
chichka
Рейтинг: 1529 ЛюбопитноТова днешното бира ли се казва?
Русия е проказата на планетата Земя.blondofil
Рейтинг: 1407 НеутралноБаси, пикнята ли са увеличили?
pepisky
Рейтинг: 8 НеутралноБил съм на много места в Европа, но съотношението цена/качество в България е най-добро.
pepisky
Рейтинг: 8 НеутралноБил съм на много места в Европа, но съотношението цена/качество в България е най-добро.
DDR
Рейтинг: 639 НеутралноПовечето хора може би са чували за "сомелиер" но на дали са чували че има "бирен сомелиер". Та един такъв разказваше, че има голяма разлика между точеното (наливното демек) и бутилираното пиво. Първата и основна разлика е в това, че точеното пиво е предназначено за бърза консумация - един съд да се изпразни за максимум 24 часа в кръчмата и пътя от пивовара до кръчмата да е възможно най-кратък и бърз. При бутилираното пиво, обработката е такава, че да може да "виси" в магазините. Ако няма съответната обработка, почти ще бъде невъзможно да се купи бира в супера например. Та от там първата съществена разлика във вкуса и поведението на напитката (точена - бутилирана). Другата съществена разлика е, че при домашни условия е много трудно да се постигне правилното охлаждане и в последствие правилното разливане на бирата (пяна, температура на течност и чаши и т.н). Пяната играела голяма роля за вкуса (пазела от окисляване). Та там е другата голяма разлика във вкуса точено-бутилирано. А правилното наливане от вичепа на пиво по чашите си било цяла наука и те като стъпвали на нов пазар или имали нов клиент, правели обучение на персонала.
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?Райчо Иванов
Рейтинг: 8 НеутралноПонеже много рециклирате, затова навсякъде е осрано с кенчета от бира
DDR
Рейтинг: 639 ЛюбопитноПивоварите ли хвърлят кутийките от пиво навсякъде? Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
Боян Баянов
Рейтинг: 2980 НеутралноА съюзът на производителите на сирене отчете,
че са намалили използването на прясно мляко до нула.
По този начин те са реализирали известни печалби.
Сега работят за намаляване използването и на сухото мляко до нула.
Така, на ползу роду, те ще реализират още печалби.
jmf29537805
Рейтинг: 8 НеутралноЕдин бармански лаф от времето на соца: "Те захар не ползват, аз кафе не им слагам, да им се чуди човек какво пият!"
stedim
Рейтинг: 453 НеутралноБирата не е лоша, но ти явно не си пил светло пиво по времето на соца.
Emil Dimov
Рейтинг: 489 ЛюбопитноСъюзът на пивоварите, а почетния председател на пивоварите какво отчете?!
е ако намаляването на използваната вода и ток в производството на бира е важно за снижаване на производствените разходи, то едва ли е от голямо значение за нейното качество?!
Абе, ако водата вложена в бирата не е гаранция за високо качество, а и хмела от който се прави бирата не е от особено значение, то тогава само професионалистите знаят как се прави хубавата бира, и ако навремето през 70 -те години хубавата бира беше "Шуменското" на бомбички, то през 80 -те, когато майстора се премести хубавата бира стана "Загорка", става дума за българска бира, но тогава бирата се бутилираше само в стъкло, което днешната младеж нарича "стъкларка", в тъмно кафяви или зелени бутилки и това предопределяше до известна степен качеството на съхраняваната в бутилките бира, а днес както е известно голяма част от бирата я бутилират в пласмасови бутилки от по два литра?! и качеството е боклукчиво?!!!
dgerald
Рейтинг: 780 НеутралноДо коментар [#2] от "chichka":
Не знам дали сте пили от "вчерашната" , но "днешната" е в пъти по-добра. А може би сте харесвали "мезетата" които плуваха в бутилката?
Роси
Рейтинг: 5672 НеутралноМного похвално. Природните ресурси не са неизчерпаеми, трябва да се пести.
chichka
Рейтинг: 1529 ВеселоДо коментар [#13] от "dgerald":
Русия е проказата на планетата Земя.+ Но въпреки че пия 10-тина марки в момента..... не мога да похваля никоя, че в три последователни покупки качеството и вкуса са постоянни! Дори линцезните западни марки в БГ стават като БГбирата. От години не пия "тенекиена" бира в кенчета!
chichka
Рейтинг: 1529 ВеселоТова го кажете на "копачите" на Биткойна. Русия е проказата на планетата Земя.
dark'star
Рейтинг: 1303 Неутралноа аз сии мислех , че има технология и тя трябва да се спазва = минавам на вносно
КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО