Вечеря за любители на виното
Тази седмица се проведе поредната от вечерите за любителите на виното, организирани от списание "Бакхус". Идеята е заимствана от световната практика за срещи на хора, които умеят да се наслаждават на хубавите неща в живота - добрата храна, приготвена с внимание и умение, качествените вина с характер и приятните теми за разговор. Едва ли има по-добър начин да опознаеш едно вино от това да го опиташ в компанията на фини блюда, създадени специално за да допълват вкусовите му качества.
За да докажат за пореден път този факт, около 50 представители на бизнеса и медиите се събраха в просторната изба на ресторант "30-те години", където енологът доктор Неда Проданова представи най-доброто от продукцията на италианската изба Ruffino, разположена в живописния район Кианти. По-късно, сред изисканата ретро-обстановка на заведението гостите имаха възможност сами да оценят достойнствата на предложените вина и подбраните и направени с вещина ястия на шеф-готвача Кирил Тръпчев - мус от пушена сьомга и пъстърва, талятели "Боскайола", медальони от патешки гърди и палачинкови спагети с портокалово-канелен сос.