“Хлебна мая” увеличи производството на 150 тона месечно

“Хлебна мая” увеличи производството на 150 тона месечно

“Предприятието "Хлебна мая" АД в Русе е увеличило месечното си производство на мая на 150 тона при годишно производство едва около 200-300 тона през последните две - три години”, съобщи изпълнителният директор Ергюн Исмаил.

Според ръководството на предприятието в момента пазарният дял в страната е около 1/8, като амбициите са да притежава поне две трети от българския пазар.

Нарастването на ползването на капацитета на "Хлебна мая" е станало след като турската компания "Алтън май санаи" от юни 2003 година е новият мажоритарен собственик на "Хлебна мая"АД, обясни изпълнителният директор.

"Алтин май санаи" е изкупила дяловете в "Хлебна мая" на "Български хляб" АД и "Хлебна мая инв"АД, стана известно през юни след общото събрание на акционерите. Тогава бе подменен целият съвет на директорите, а седалището на "Хлебна мая" бе

преместено в Габрово.

Преди тези промени през пролетта на 2003 година предприятието бе затворено заради натрупани дългове към доставчици на електро и топло-енергия.