“Хлебна мая” увеличи производството на 150 тона месечно
Според ръководството на предприятието в момента пазарният дял в страната е около 1/8, като амбициите са да притежава поне две трети от българския пазар.
Нарастването на ползването на капацитета на "Хлебна мая" е станало след като турската компания "Алтън май санаи" от юни 2003 година е новият мажоритарен собственик на "Хлебна мая"АД, обясни изпълнителният директор.
"Алтин май санаи" е изкупила дяловете в "Хлебна мая" на "Български хляб" АД и "Хлебна мая инв"АД, стана известно през юни след общото събрание на акционерите. Тогава бе подменен целият съвет на директорите, а седалището на "Хлебна мая" бе
преместено в Габрово.
Преди тези промени през пролетта на 2003 година предприятието бе затворено заради натрупани дългове към доставчици на електро и топло-енергия.