ЧИР “Голдън рест” ще развива четири вериги ресторанти в България

ЧИР “Голдън рест” ще развива четири вериги ресторанти в България

Италианският ресторантьорски кооператив ЧИР (CIR) планира развитието на четири специализирани ресторантьорски вериги у нас. Това съобщи Анна Венева, изпълнителен директор на ЧИР "Голдън рест", дъщерното дружество на кооператива в България.

Става дума за веригите с марки Pastarito - италиански ресторанти с обслужване, и Pizza del sole, предлагащи пица на парче, които работят по франчайзингова схема. Останалите две вериги са RITA - ресторант и кафе на самообслужване, и Il Gargantua - заведения за хранене от типа "гурме". Първият от ресторантите RITA вече работи в сградата на "Интрансмаш" в София.

ЧИР "Голдън рест", която притежава лицензите за развитие на споменатите търговски марки в България, е собственост на италианската CIR FOOD. "Имайки възможност да използваме опита на една от най-големите фирми за обществено хранене в Европа, ние предлагаме на клиентите си услуги във всички сфери на общественото хранене - обслужване на ученически и заводски столове, хранене в болнични и здравни заведения, както и обслужването на т.нар. парти сървис, каза Венева.

Основната дейност на ЧИР "Голдън рест" е мениджмънт на заводски столове, между които най-големият е на девненската компания "Солвей - Соди". "Храним целия персонал на компанията при непрекъснат производствен процес, както и този на външните фирми, работещи на територията на завода. Ежедневно приготвяме и реализираме меню за над 1.1 хил. души", твърди Анна Венева. В Девня ЧИР "Голдън рест" обслужва и акционерното дружество "Девен". От миналата година фирмата е поела и храненето на работниците на италианската фабрика за мъжка конфекция "Дека" в град Тервел.