Световните производители все повече се интересуват от ракията

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (21)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на y.yon
    *****
    Неутрално

    Абе ракия е имало преди политиката, ще има и след политиката!

  2. 2 Профил на добрич
    *****
    Весело

    А така!!! Само напред........Да затрием уискито и водката!?

  3. 3 Профил на ХЕ
    *****
    Неутрално

    Няможе да се забрави вкусът на черешовата ракия произвеждана преди години в Унгария.Не съм алкохолик но не я виждам от дълги години на пазара.Уискито пред нея ряпа да яде...

  4. 4 Профил на fr Pavel
    *****
    Неутрално

    Миналата есен гостувах на един кмет в Добричко, който извади 16-годишна кайсиева ракия, правена без захар. Ако шотландците я опитат, ще си изядат шапките от яд.

    ................................................

    http://archiman.livejournal.com/

  5. 5 Профил на ss
    *****
    Неутрално

    Ракията е истината, уискито е менте с голяма реклама. Да завземем Европа с ракия !!!

  6. 6 Профил на malart
    malart
    Рейтинг: 902 Неутрално

    in rakia veritas

    malart.blog.bg
  7. 7 Профил на Сашо
    *****
    Неутрално

    А бе на тая асамблея на европейския спиртен бранш дали ще се сервира газирана вода?

    Е-ех, да щат да ме поканят...

  8. 8 Профил на ЕИУ
    *****
    Неутрално

    Аз ли нещо не виждам съответствие на заглавието с текста, или наистина е така. Според мен има голяма разлика между "Световните производители все повече се интересуват от ракията" и "Българските производители на твърд алкохол очакват все по-голям интерес на чужди инвеститори към производството на ракия." Не ми стана ясно дали наистина световните производители се интересуват...

  9. 9 Профил на Made in Bulgaria
    *****
    Гневно

    Да бе да,нали така стана и със сиренето, първите няколко години сиренето беще на ниво а сега не се яде.Хората пак започнаха да купуват Гръцкото.В Чикаго на пример, ние патуваме два пъти до там годишно,това са 400мили до там.За Коледа бях там и купих две големи тенекии,какво да ви кажа несе яде. Първата я исхвърлихме а втората беше малко по добре и криво лево я поизядохме.После купихме една малка но сиренето в нея се оказа жълто много се ядосах и го исхвърлих.Сега купуваме Гръцко,егати и пародията.
    Абе Българска работа.

  10. 10 Профил на отврат
    *****
    Неутрално

    Голям срам брах преди години като бях помъкнал една тенекия сирене армаган за Германия. Като я отворихме се оказа твърд тебешир , който не се яде от сол.

  11. 11 Профил на До 10
    *****
    Неутрално

    Боже би преди години да е било така. Но сега си има проверени марки, които не шмекеруват с качеството. Има и ментета, ама те се познават по цената. Като видя сирене за 3 лева килото, естествено ми е ясно, че не е от мляко.

  12. 12 Профил на Цар Киро
    *****
    Неутрално

    Алкохолът на почти всички хотели ол-инклузив по нашето море е менте-марка и го наливат по карнобатските шишета(!) от големи бидони.
    Щом на Миньо Стайков му правят дъмпинг...

  13. 13 Профил на Любител
    *****
    Неутрално

    В България си пия само домашна с гарантиран произход, а в САЩ каквато има бългатска(качеството е много добро), македонска или сръбска, е може и мастичка.

  14. 14 Профил на Иванчо
    *****
    Весело

    Навсякъде по света проблема е, че печалбарството трайно разрушава доброто качество. Така наречения "Autsorsing" е типично доказателство. Аз се надявам добрите традиции на домашно производство на ракии в България да запазят възможността да пийнеш нещо наистина добро! Както казват #3 и #4, има ракии, по-добри от всякакво уиски. Чел съм, че уискито се произвежда безцветно, а после го слагат в бъчви, импрегнирани с веществото от ферментацията на ром. Значи уискито е с чужд аромат и цвят, не със собствения си. В някои случаи бъчвите са намазани отвътре и с карамелизиран сироп, доколкото знам. Също съм чел, че употребата на твърде много уиски е канцерогенен фактор поради тези вещества.
    Търсете хубавата ракийка и няма да сбъркате! Ама умната и с мярка, ей

  15. 15 Профил на балкандо
    балкандо
    Рейтинг: 789 Весело

    Интересът е почнал от там : Как така българите преживяват всякакви политики, строеве, нашествия и бедствия !? В момента си го обясняват с ракията, като свърши - с червено вино !

    Насила хубост и наужким лудост няма !
  16. 16 Профил на КИванов
    КИванов
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Ракията си балканското уиски.
    Трябва само да има контрол и мнооого,ама много РЕКЛАМА.

  17. 17 Профил на alfaom
    *****
    Неутрално

    Не сте ли открили още какво ракията лекува? Чуждите може и нея да променят, както създадоха домати и краставици с вредно излъчване.Интересно защо БАН не констатира вредните излъчвания?

  18. 18 Профил на Майна
    *****
    Неутрално

    Момчета, нещо сте се объркали. В статията не става дума за домашна ракия, която си е точно ракия. нашите производители не правят такава, а само смесват украински спирт и есенция. това не е никаква ракия.

  19. 19 Профил на АБФК
    *****
    Неутрално

    "Повечето от големите компании се интересуват от местни брандове, защото те все още държат голяма част от пазара на твърд алкохол"
    Аз го разбирам по друг начин: чужди производители искат да се намесят в производството на този бранд, и да произвеждат "местни алкохоли" за местния, български пазар.
    На Запад са ограничили употребата на високоалкохолни напитки.
    Така че скоро грозданката няма да измести уискито. Даже и в България.

  20. 20 Профил на АБФК
    *****
    Неутрално

    Да не стане така, че от Едоардо Миролио (италиянска фирма в с. Еленово), или от Катажина(френско-полска фирма до Свиленград) да произведат по-качествени ракии от маститите български производители на грозданка (шато Карнобат, Пещера)?

  21. 21 Профил на n
    *****
    Неутрално

    В Италия е наричат грапа в Турция раки а Гърците си имат узото. Последните две слагат анасон както много в южната част на България правят докато италианската грапа е като домашните ракии на северна България.
    Аз мисля че ракията е извесна на хората още от римско време ако не и преди това.
    Ракиите произведени в България не са "чисти"нашите използват всевъзможни заместители - нищо ново!
    Ако не искате да получавате проблеми Не Ги Пийте въобще!
    Пийте само домашно произведени!





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #