Два чешки ресторанта получиха звезда на "Мишлен"

За първи път чешки ресторанти с местни главни готвачи са удостоени със звезда "Мишлен" (Michelin), съобщи "Асошиейтед прес".
Пражкият ресторант "Алкрон" в хотел "Радисън" и "La Degustation Boheme Bourgeoise са получили по една звезда от престижния пътеводител на Мишлен из ресторантите на Европа.
Главният готвач на "Алкрон" Роман Паулус е специалист по приготовлението на морски дарове, а Олдржих Сахайдак от La Degustation предлага традиционна чешка кухня. От години и двата ресторанта са сочени за най-добрите в страната, отбелязва агенцията.
През 2008 г. ресторант "Алегро" в хотел Four Seasons в Прага беше първият в Централна и Източна Европа, удостоен със звезда на "Мишлен" след падането на комунизма в региона. Той обаче бе управляван от италианския главен готвач Андреа Акорди, който е получавал звезди от пътеводителя три пъти преди да се
премести миналата година в Санкт Петербург, посочва АП.