За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
ergen4ev
Рейтинг: 114 Неутралнона печалившите честито
Долен лев педал
Рейтинг: 221 НеутралноБраво на Кафевносителя!
Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.Virgin
Рейтинг: 907 НеутралноХубавото е, че новият купувач не е Маринелка!
АзКлавдия
Рейтинг: 594 НеутралноКаква особена рядкост е купувачът да може да каже - направих си парите, като внасям кафе, произвеждам трактори, пека торти, отглеждам овце, меся хляб... Изобщо, да има обяснение откъде ги има.
Доброто е заразноЧудо просто.
Алф
Рейтинг: 954 НеутралноДа запази, толкова спомени имат хората от това място, вкл. и аз. Да не го разбишкат като кино Сердика.
Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.Долен лев педал
Рейтинг: 221 НеутралноДо коментар [#4] от "dogwoman":
Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.Кафето е най-печелившият бизнес!
Alexander97
Рейтинг: 907 НеутралноЛаваца е най-доброто кафе на пазара!
Особено Голд.
Меко, с богат аромат, плътно.
Това пием от 15 години.
Дано не му хвърлят цената прекалено нагоре.
Karla Hanneman
Рейтинг: 683 Неутрално[quote#4:"dogwoman"]направих си парите, като внасям кафе, произвеждам трактори, пека торти, отглеждам овце, меся хляб... Изобщо, да има обяснение откъде ги има[/quote]
Karla , Майти Готическа Принцеса!Няма значение - мразиме го , щото ние не сме богати! Пък!
V.Iliev
Рейтинг: 381 НеутралноДано развие хотела и не го фалира пак
АзКлавдия
Рейтинг: 594 НеутралноДо коментар [#8] от "Karla Hanneman":
Norman Granz
Рейтинг: 1341 НеутралноПростата червена крадла Сандалска смъкна легендарната България до 3 звезди - колкото е категорията на средния хотел на Балкантурист в среден окръжен град.
НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.Да се надяваме, че новият собственик ще я уволни и ще възвърне поне донякъде стария блясък на хотела, където преди девети е свирил жив джаз и се е пиело френско шампанско.
Virgin
Рейтинг: 907 Весело[quote#11:"Norman Granz"]хотела, където преди девети е свирил жив джаз и се е пиело френско шампанско. [/quote]
Жив джаз е свирил и след девети, а френското шампанско се пие и досега.
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 2002 НеутралноХахах милите мутрески които са постоянно присъствие там , сега къде ще ходят ?
Libertarianism is just anarchy for rich peopleglaxo
Рейтинг: 8 НеутралноХотела повече от 20 години е овехтял и западнал, както и повечето хотели на Павлов-Сандалска, а те са от най - емблематичните за София, В.Търново, Боровец и Св.Константин и Елена.Дано новите собственици(макар да съм скептик, защото не са с опит в този бизнес) успеят да възродят старата слава и престиж на "България".
2.5
Рейтинг: 732 ВеселоМогат да вдигнат нивото, като поканят Вежди да си направи следващия рожден ден там...
I Want To BelieveHandy
Рейтинг: 960 НеутралноНякой проверява ли изобщо какви данъци е плащала и плаща по такива обекти вдовицата на нам-си-коя мутра от 90-те, която притежава хиляди квадратни метра площ ей така. Както и как се прехвърлят тези имоти и с какви такси?
''zms15783''
Рейтинг: 213 НеутралноДаринка много харчи. Трябва и нов Мениджър
Norman Granz
Рейтинг: 1341 НеутралноДо коментар [#12] от "Virgin":
НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.Човек трябва да е загубил всякакво самоуважение, за да пие френско шампанско в такава дупка сред,такава публика.
Но като за комунисти-русофили ... става. 😉
stef
Рейтинг: 640 Любопитноhttp://www.mignews.info/dikme-zavartya-biznes-s-la vatsata/
StefEU defender
Рейтинг: 855 НеутралноВеселата вдовица свършва кинтите.
The best way to predict the future is to invent it.stef
Рейтинг: 640 ЛюбопитноДо коментар [#4] от "dogwoman":
StefЕми не е това случая на г-н "Лавацата", както стана ясно е тясно свързан с ГЕРБ бивш функционер на ЦС на ДКМС
Virgin
Рейтинг: 907 ВеселоДо коментар [#18] от "Norman Granz":
Френско шампанско има хубаво, има и лошо.
Нямам спомен да сме уточнявали от кое се е пиело преди девети.
А хубаво шампанско мога да пия и у нас, не съм такъв сноб като теб да демонстрирам какво пия в момента.
АзКлавдия
Рейтинг: 594 ВеселоДо коментар [#21] от "stef":
Доброто е заразноГлупости. Занимава се с внос на Лаваца с абсолютна сигурност най-късно от края на 90-те години. Не знам какви гербове и дкмс-та те гонят.
Роси
Рейтинг: 5587 НеутралноТо няма забогатели, дето не са били функционери, на когото трябва.
Karla Hanneman
Рейтинг: 683 НеутралноДо коментар [#22] от "Virgin":
Karla , Майти Готическа Принцеса!Внуците на чобаните са много изтънчени , особено след като дедите им са слезли у градо на 9.9.44 , нищо че са доносничели на Шесто преди 10.10.89. Ако не си пият шампанското пред хора , как ще разбереш колко са изтънчени?
роджър
Рейтинг: 808 Неутрално[quote#16:"Handy"]Както и как се прехвърлят тези имоти и с какви такси? [/quote]
https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRgАко случайно си прочел, прехвърлят се акции, не имоти ... ма що пък да се чете - прав си
Kamen Iliev
Рейтинг: 22 НеутралноДа видим дали ще махнат от големия надпис частта за Балкантурист
deymus
Рейтинг: 250 Неутралнохаха Лаваца бяха хванали Софтсток, че пакетират тук кафе и го продават за Лаваца, не знам какво направиха, че не им прекратиха договора.
dedoliben
Рейтинг: 2768 РазстроеноМечтайте си роби и сноби за миналият блясък на хотел България.
"Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис IIIЕдно изречение казва всичко.
При запазване на фасадата.
Малко по надолу е градската библиотека със запазена фасада.
Та и тук така.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1120 Любопитно[quote#0:"статията"]"При избора на купувач за нас беше ключово да се запазят модернистичната фасада, популярната кафе-сладкарница, ресторанта с овалното стълбище, червения салон и конферентните зали. ..."[/quote]
!.
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Да попитам, плахо: А БЕЖАВИЯ салон?!? Той беше по ексклузивен от червения (за който не помни/не знае)
save_knforest
Рейтинг: 168 НеутралноВсъщност новия собственик има опит в хотелерския бизнес. Парк хотел "Витоша" в Студенски град е негов. Явно човека разширява портфейла си в хотелиерския бизнес в София.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1120 Неутрално[quote#22:"Virgin"]Френско шампанско има хубаво, има и лошо[/quote]
)
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!НЯМА лошо шампанско (ако не е от окръг Шампейн във Франция то не е шампанско)
Има по....таквозинка..."елитни" (известни/рекламирани) и останалите. Ако някой от четящите тук може да различи между Кристал/Дом Периньо и редовите шампански-има каса (от по еФтините) от мен (ама на 3 от 5 дегустации
Освен това има добре съхранявано шампанско, и калпаво съхранявано. Има (казват/пишат) и "добри години".
П.С. "Добрите години" са нещо различно от "добрите реколти" на отделни лозя (Премиер Кру и т.н.).
До коментар [#22] от "Virgin":
Дъската ми хлопа
Рейтинг: 221 Весело[quote#2:"Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо"]Браво на Кафевносителя![/quote]
... и на алкохолни, безалкохолни и сокове. Баси печелившия бизнес...
doroteus
Рейтинг: 168 НеутралноДо коментар [#11] от "Norman Granz":
Не обиждай Сандалска!
Тя освен наша "другарка" е "служила "на Родината си като ченге!
doroteus
Рейтинг: 168 НеутралноДо коментар [#11] от "Norman Granz":
И беше последното работно място на Сашо Сладура преди другарите да го убият в Слънчев бряг !!!!
Като много млад съм имал щастието да го слушам!
Norman Granz
Рейтинг: 1341 НеутралноДо коментар [#35] от "doroteus":
НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.Да, тези неща трябва да се помнят.
Ivan Bojkov
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#1] от "ergen4ev":
Така сме ние от ДС!!!
Завиждайте мишоци!
Ivan Bojkov
Рейтинг: 8 НеутралноТака сме ние от ДС!!!
Завиждайте мишоци!
Чинчила
Рейтинг: 221 НеутралноДа, само че единствената разлика между Миро Лавацата, стар комсомолски деятел и сътрудник на ДС и другите мастити български хотелиери, че този се покрива и не шуми около себе си.
Иначе нищо ново под слънцето.
Norman Granz
Рейтинг: 1341 НеутралноДо коментар [#32] от "Мойше! Толкоз!!!":
НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.Другарите от клуба по интереси наблягат на "игристое" след три водки... 💩
Един препатил
Рейтинг: 1130 НеутралноЗа мен най-интересното в новината е, че Нели Сандалска не е в затвора.
Иван Иванов
Рейтинг: 854 НеутралноДо коментар [#13] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
Комунданте, мутреските са ваше производство. Поради що се срамиш от тех ?
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1120 Весело[quote#40:"Norman Granz"]Другарите от клуба по интереси наблягат на "игристое" след три водки... 💩 [/quote]
Вссъщност май са 'аресвали повече "игристото", щото Дом Периньон е бая по кротко вино
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Те "другарите" дори и когато са имали достъп до Дом' Периньон в "Японският" на НУЛЕВИ цени, едва ли са го различавали от "игристое"
П.С. След 5-10 мин' провери свойте Л.С.
До коментар [#40] от "Norman Granz":
stef
Рейтинг: 640 ЛюбопитноДо коментар [#23] от "dogwoman":
Stefнаивно...
proza
Рейтинг: 61 НеутралноЗа парите на новия собственик има обяснение, но за парите на Дарина Павлова няма обяснение. Тази госпожа се е разпищолила, като че ли може да докаже произхода на парите на мъжа си, които харчи наляво и надясно. Хотел "България" е емблематичен за София и интересно как е попаднал в ръцете на тази персона. Сигурно след 9 .9.1944 г. е бил национализиран и е бил дълги години държавна собственост, докато не идва великият "преход" и не попада в ръцете на тези мафиоти. Един по един изпълзяват на слънце собствениците на културните забележителности на София и те до един са парвенюта, мафиоти и персони от ъндърграунда. Срам за такава държава, която раздава сосбтсвеността си на престъпници и мафиоти.
Голяма Балига
Рейтинг: 114 НеутралноДо коментар [#45] от "proza":
Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.Имах един познат. В периода 98 - 99 година работеше в Балкантурист, които държаха на думи въпросния хотел + още други хотели (Сердика например), мотели по магистралата и т.н. Още тогава ми разправяше че точно този хотел с е откраднат от тогава държавното дружество с далавери на комунистите по времето на Жан Виденов и е харизан на Мултигруп. Те тогава се опитваха да спасят каквото може от собствеността на Балкантурист от апетите на червените кхмери, които вилнееха в България, въпреки правителството на ОДС. За хотел знам че водиха дела, но явно са ги загубили щом тази червена вдовица го продава в момента.
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 2002 Неутрално[quote#42:"rex"]Комунданте, мутреските са ваше производство. Поради що се срамиш от тех ? [/quote]
Libertarianism is just anarchy for rich peopleПоради що да се срама ,хубав тунинг имат с устенца и гръден кош , даже има 2-3 натурални в ресторант-сладкарницата тип бар и динер на хотела познавам ги .
penetrating
Рейтинг: 5592 НеутралноЧовекът купува хотела, не Балкантурист
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertХотел България наистина беше доста по-впечатляващ през времето, когато не беше на Мултигруп
hamiltonf
Рейтинг: 3767 НеутралноЗа колко време ще и стигнат тези свежи, между 13 - 18 млн евро!?
"Достъпът до истинска информация вече няма значение, лице което е деморализирано не е способно да оцени истинската информация, за него фактите не означават нищо! Даже да бъде затрупано с информация, с автентични доказателства, с документи, със снимки, ако го заведете насила в СССР и му покажете концентрационен лагер, той ще откаже да повярва на всичко това. Когато военният ботуш го стъпче, едва тогава ще разбере, но не и преди това, това представлява деморализацията!" Юрий Безменов, специалист по съветска пропаганда, дезинформация и подривни дейности, сътрудник на КГБbellend
Рейтинг: 313 НеутралноДо коментар [#18] от "Norman Granz":
"Човек трябва да е загубил всякакво самоуважение, за да пие френско шампанско в такава дупка сред,такава публика. "
Ах, този розово-червен "аристократизъм" и парвенюшки снобизъм. Г-не, дори при вдовицата Павлова, вдовицата Clicquot си остава вдовицата Clicquot.
bcbg
Рейтинг: 221 НеутралноДо коментар [#32] от "Мойше! Толкоз!!!":
Разбира се че има и лошо шампанско. И не винаги цената и марката са критерии. Специалист ти го казва. Има които са почти винаги лоши. Има и такива, които за някои години са лоши, за други средни, за трети - превъзходни. Но е много рядко когато са винаги добри. Защото шампанското е много крехко вино, даже и когато на база е отлично, една седмица силна светлина и висока или ниска температура в магазина могат да го провалят.
antonio_vivaldi
Рейтинг: 838 НеутралноИнтересно защо вкусът на кафето Лаваца в България, няма нищо общо с това в Италия.
antonio_vivaldi
Рейтинг: 838 НеутралноВ България няма крупен бизнесмен, който да не пере парите на БКП-ДС. Другото са приказки от хиляда и една нощ.
historama
Рейтинг: 647 Неутрално[quote#22:"Virgin"]Френско шампанско има хубаво, има и лошо.[/quote]
[quote#51:"bcbg"]Има които са почти винаги лоши.[/quote]
Няма лошо френко шампанско! Добри, по-добри, ДА, лошо съхранявани, с изтекъл срок, т.е дегенирали ДА, но никога лоши!
Особено пък почти винаги лоши. Ами кои са тези идиоти, които ще ги купуват?
Хи-хи
Рейтинг: 1578 НеутралноИ кой пие Лаваца? И въобще какво е това кафе, наложено ни от рекламите... Хахаха, пичът се занимава с алкохоли, а там работата не е за всеки... кафе, чай... хихихи
convince
Рейтинг: 861 НеутралноДо коментар [#55] от "Хи-хи":
ЦИГАРИТЕ, цигарите забраяш, цигарите и цигарките...
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1120 ЛюбопитноДо коментар [#54] от "historama":
Ама кои сме ние да осспорваме мнението на някой който категорично заявява следното
:
?!?
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Напълно съгласен с теб
[quote#51:"bcbg"]Разбира се че има и лошо шампанско. И не винаги цената и марката са критерии. Специалист ти го казва. Има които са почти винаги лоши. [/quote]
Иначе съм съгласен с останалото написан в неговия коментар 51.
Интересно що за специалисст е колегата Върджин? Оенолог работещ в окръга Шампейн? Международно известен критик/публицист/журналист в сферата на напитките? Или просто минал някакъв курс за сомелие в някоя търговска/хотелска/ресторантска мрежа, и сляпо вЕрващ на което казал водещият курса
До коментар [#54] от "historama":
До коментар [#51] от "bcbg":
bcbg
Рейтинг: 221 НеутралноДо коментар [#54] от "historama":
r-le-mauvais-champagne
Затова ли французите питат " Ил е бон ?"Защото винаги е добро ?
Прочети това например и не ставайте смешни. Както всеки продукт, има и добри, има и лоши :
http://www.lafdv.fr/std/537-resolution-2015-arrete
bcbg
Рейтинг: 221 Неутралноhttp://www.ideemiam.com/miam-tv/les-alter-degustat eurs-episode-5.html
Да кажем че живея в страната, и заради професията ми купувам хиляди бутилки шампанско годишно. При това директно от производителите. Ако си франкофон, в горното видео се казват много точни неща. Не го гледай този дебеличкия с наивно око, той е един от най престижните специалисти в света, ресторанта му Септайм е страхотен. Много дълга и широка е темата и ме мързи да обяснявам. Хайде и един безплатен съвет - никога не слагай шампанско в хладилник, както 90 % от хората и ресторантите, това го убива направо и го прави само един газиран буламач. Сервирай го в кофа с лед, фрапе, след 20 минути е идеално. Така се запазва оптимално вкуса му. Жив и здрав.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1120 ВеселоДо коментар [#59] от "bcbg":
!!! Въпреки че не съм толкоз съгласен с твойта бая категорична дефиниция "лоши шампански"
Е, ама ти си "купувачът" (който 'рупа свойте сухи бисквитки при покупките, и отказва сирената на продавача
). "Продавачът" би казал "по малко добри"
.
) И тогава усетих аромата НА ГРОЗДЕТО, не на..."дъба".
) Според мен това е Шуменското Пиво (златният етикет)-ЧУВСТВАМ ХМЕЛА в него. Другите (дори и уШ' лицензирани световни марки) не ми се харесват. Ама...не всичко съм опитвал (бира пия рядко) та може би съм пропуснал нешо
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Ааа, след този ти коментар те признавам за "разбирач" по шампанско (и вина, И НАПИТКИ изобщо)
Ако познаваш българските бели СУХИ вина (и бири), да те питам 2-3 въпроса (че ми писна да опитвам, и минах да купувам вносни вина от склада на МЕИК 98, Пино Гриджио, Фраскати и Пети Шабли):
1. Някой в България произвежда ли Шардоне НЕ ПО ТРАДИЦИОНАЛНИЯ метод (с допир с дъбови стърготини). Класическото Шардоне ми беше..."тежичко" за бяло вино та го отбягвах, докато не 'куснах в Италия такова произведено ИНАЧЕ (без..."дъб"
2. Препоръчай ми специфични производители/марки на сухо СУХО (под 2-3 гр' захар на л') бяло българско вино, с % алк между 11 и 12% (под това не е вино, над това...без коментар).
3. Коя, според теб, е най качествената (вкусово) българска бира (след Тъмно Столично, което за мен е ВРЪ'О, ама рядко се намира, и винаги ми е твърде студена
bcbg
Рейтинг: 221 НеутралноДо коментар [#60] от "Мойше! Толкоз!!!":
Съжалявам пич, ама не ги познавам много българските вина. Напуснах България на 19 г. през 97г, и от тогава съм се прибирал само 2 пъти (почти цялата ми рода емигрира също)
Иван Иванов
Рейтинг: 854 НеутралноДо коментар [#47] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
То е ясно че пиколото познава почти всички от фоайето.