Gourmet Club Classic спечели голямата награда "Бакхус-Chivas Regal" 2007
Снощи списание "Бакхус" връчи годишните награди в конкурса "Ресторант на годината Бакхус - ChivasRegal 2007". Това стана на церемония пред близо 500 души в специално издигната шатра в парк "Оборище". Събитието съвпада и с излизането на 100-тния колекционерски брой на списанието.
Носител на голямата награда е ресторантът Gourmet Club Classic, София, който през 2006 г. бе избран за "Ресторант на читателите" на списание "Бакхус". Шеф-готвачът Пламен Стамов, ресторант "Силвър Гурме", Златни пясъци, за втори път получи наградата за авторска кухня. Носители на наградите в останалите категории са:
Ресторант на читателите - Chefs
Дебют - Maison Gourmet
Bar&Dinner-Brasserie
Най-добра селекция на напитките -Мусала Палас, Варна
Грамота за принос в развитието на ресторантьорството в България - Орлин Попов, собственик на Chefs' Group
Награда на dir.bg за уеб сайт на ресторант - www.clockhousebg.com
За първи път победителите в отделните категории се определят след номинации, излъчени от екипа на списание "Бакхус". Според Емил Коралов, директор на списанието, по този начин самата номинация вече е едно високо признание, чрез което организаторите се надяват да стимулират ресторантьорите, готвачите и сомелиерите в амбициите им за достигане на висока класа.
Новите тенденците в развитието на гурме културата бяха представени от шеф-готвачите Борислав Паунов, Джун Йошида, Пламен Петров и Тони Иванов, които на живо приготвиха специалитете си.
100-тният брой на списание "Бакхус" е колекционерски като съдържание и като визия. Част от страниците му са албум със снимки на най-емблематичните лица, появявали се на страниците на списанието.
От 2001 г. основен партньор на конкурса е Chivas Regal. Носители на голямата награда "Ресторант на годината Бакхус - ChivasRegal" през годините са: 2006 - Мусала палас, Варна; 2005 - Талисман, София; 2004, 2002 - Вишните, София; 2003 - Хеброс, Пловдив; 2001 - Отвъд алеята зад шкафа, София.