Модерно месопреработвателно предприятие беше открито край Пловдив
Модерно месопреработвателно предприятие, в което се произвеждат повече от 50 вида колбаси, беше открито на Голямоконарско шосе – една от връзките на Пловдив с автомагистрала "Тракия". Инвеститор е собственикът на фирмата Димитър Маджаров, който е завършил Университета за хранителни технологии в Пловдив.
Инвестицията в новата производствена база надхвърля 15 млн. лева. Оборудването е италианско и германско производство. Предприятието е разположено върху площ от 23 дка, от които 10,5 хил. квадратни метра са застроена площ. Капацитетът на предприетието е 20 тона месни продукти на ден. Въведени са европейските стандарти, както и строги изисквания към хигиената на производствения процес. С влизането в действие на новото предприятие производството на фирмата се е увеличило с 40 на сто. Инвеститорът е поверил изграждането на модерната фабрика за месопреработка на МСК Казичене ООД.
Фирма "Димитър Маджаров – 2" е създадена през 1991 г. Към настоящия момент разполага с две предприятия – новото край Пловдив и още едно в град Стамболийски, където се произвеждат млечни продукти. Има и собствена свинеферма. Много от млечните продукти , от които Димитър Маджаров произвежда годишно по 300-400 тона, се изнасят в страни от ЕС. "За асортимента на месопреработвателното предприютие в момента търсим контрагенти в европейските държави", заяви Димитър Маджаров.
Общо в двете фабрики и свинефермата на инженер-технолога са наети 250 души.