Готвачите и сладкарите на "Дунав турс" отбелязаха с изложба Никулден

На живо
Заседанието на Народното събрание

Готвачите и сладкарите на "Дунав турс" отбелязаха с изложба Никулден

Готвачите и сладкарите, които работят за пасажерите на петте туристически кораба на "Дунав турс", подготвиха кулинарна изложба по повод Никулден. Те представиха специалитети от унгарската, австрийската, баварската, белгийската, холандската и френска кухни. С изложбата те отбелязаха и 25 години от първото плаване на български туристически кораби по Дунав.
"Дунав турс" превози през изминалия сезон близо 20 хиляди пасажери на петте кораба, които извършват круизи по Дунав и вътрешните водни пътища на Европа. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Катя Стоянова с уточнението, че това е една от най-успешните години за русенското дружество.
В 170 круиза, извършени от пасажерските плавателни съдове, са се включили туристи от различни националности - германци, канадци, руснаци, французи, австрийци, японци. Тази година за първи път на борда на кораба "София" стъпиха и австралийци.