За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
Рейтинг: 1326 ВеселоВ ПЛЕВЕН ЗНАМ МНОГО ЗАДНИЦИ
Р. ПЕТК - М. ВЕЛЧ ....
Ганю
Рейтинг: 8 ЛюбопитноТоя път май вместо пушилка, наистина е започнала действителна акция?!
Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балканскиtoj
Рейтинг: 180 ГневноСамо един задник може да измисли такава търговия с "дупета"
др. Иванов
Рейтинг: 918 НеутралноТова което е започнало е нескопосан опит на дребни тарикати да си осигурят пари за черните партийни каси. Нито едно от съобщенията на представителите на изпълнителната власт и ветеринарните органи не съвпада. Истинатата е, че трябва да се разчисти пазара за измамата наречена "Стара планина", истината е, че трябва да се принудят пенсионерите и останалите клиенти да закупуват кремвирши по 12 лв. и луканка по 25-30 лв.
Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!А опитът е нескопосан, защото търговията е свободна и същите "дупета" вече ще пристигат опаковани от Германия и Италия и ще ми е много интересно как келешите от власта ще се справят с големи международни консорциуми.
barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
Рейтинг: 1326 ВеселоДо коментар [#4] от "др. Иванов":
=> БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!ООооо другар Иванов,
Нещо в Сънито мигате като крушки - барбекюта чувам ...
Духа на сладоледа, да не се разтопи .... ??!!
barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
Рейтинг: 1326 ВеселоДо коментар [#4] от "др. Иванов":
=> БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!- Бите Майне Даме Айне Булгарише Разтопен Сладолед .... Их Хабе Проблеми мит Тока ....
barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
Рейтинг: 1326 ЛюбопитноДо коментар [#4] от "др. Иванов":
=> БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!като виден Соц.-деятел и от Дупета разбираш ...
За десерт на сладоледа ли ги давате в Сънито ??!!
др. Иванов:
ТИ СИ ЕДНО ОТ ИЗМЕРЕНИЯТА НА СОЦ,-ПРОСТОТИЯТА
mrivanoff
Рейтинг: 688 ВеселоОще два-три дни предъвкване в медиите и ветеринарите ще уточнят финалната версия. А и този термин "дупета" май си го измислиха заради ПР ефекта, който предизвиква.
Сега излиза, че проблемът не е в самите крайчета на колбаси, а в това че са с изтекъл срок на годност?
Войнов иначе доказва, че идеята е да се разчисти място за българския бизнес. Тези акции в другите държави се правят не от милицията, а чрез по-умело направени комуникационни кампании.
Big_Villager
Рейтинг: 860 НеутралноЧакайте сега да видите тия от вечрашната дежурна смяна да си спомнят никовете и ще видите как ще разгромят обвиненията и ще обяснят, че най-качественото на пазара за отпадъците от трапезата на богатите.
Незнам кой крив кой прав...ама мита качествено и евтино от западна Европа е само за будали.
В Западна Европа връзката цена качество е отдавна установена. Да има евтини стоки, за да има какво да си купуват гастербайтерите, неграта, наркоманите, студентите и нелегалните, но те не са това което средния германец или французин купува. Качествените храни и там не са евтини, някой са по евтини други са по-скъпи. И да тези с изтичащ срок на годност са наистина евтини....но докато се дотътрят до тук сигурно вече не са
Читател
Рейтинг: 1441 НеутралноПоследните редове от статията надминават всичките милиони, вложени за реклама. Защото европейските и руските граждани, които искаме да привлечем като туристи, хапват същите тези колбаси, които коментираме тук.
Elena Dimitrova
Рейтинг: 762 ВеселоКак всички се престрашиха да произнасят "дупета" навсякъде по медиите
))
4itatelvg
Рейтинг: 237 НеутралноСтоката на Камарко може да е всякаква ,но в никакъв случай не е най-лошата на нашия пазар ,а в документацията са перфекционисти и от цялата работа ще излезе едно голямо нищо .Лично аз много се съмнявам ,че в случая става дума за най-долен рекет към фирмата от Найденов и ГЕРБ.
Гражданин
Рейтинг: 180 НеутралноПърво, тази дума "дупета" е измишльотина, кактго каза някой по-горе. Измислена от пи арите. Още преди 9.9 1944 в Българско са се продавали крайчетата на колбасите и са били на цена за килограм, под цената на килограм бял хляб. Баща ми е учил по това време и с оскъдните средства, с които е разполагал тогава единственото месо което е могъл да си позволи са били тези крайчета. Спомените му бяха за добра и евтина храна. Сега от години виждам в някои магазини да продават тези продукти, опитвал съм ги, но просто не са по мой вкус. Харесвам само обрезките от наистина, истинска шунка. Цената е приемлива, а да не говорим за качеството, което е на светлинни години от тези сурогати,които ни предлагат на невероятни цени. Ако вие сте млади хора и незнаете какво е БДС, може да си пишете минуси колкото си искате! Но, че това е акция да ни" набутат"някакви уж нови качествени продукти на високи цени е видно от всякъде. Не ги слушайте- това са просто лобисти от най мръсен вид! Не видяхте ли колко лоби скандала натвориха за една година? Да ви е сладко с измислената Стара планина!
berbenkov
Рейтинг: 1441 ЛюбопитноСлед "Дедесарите"
www.berbenkov.hit.bgи "Бесепарите"
ред е на "Ветеринарите"!
др. Иванов
Рейтинг: 918 НеутралноДнеска вождът на тарикатите, председателят на някаква асоциация на месопреработвателите, същитят дето на някалко пъти го хващат да мами по САПАРТ, твърдеше, че дупетата съсипмала бизнеса на честните месопреработватели и не можели да си прадават луканките от по 22-25 лв. килото, а луканките стрували толкова, защото цената на месото, което се влагало била 12-13 лв. кг. и при сушенето губела 50-60% от теглото си.
Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!Първо - практически всички колбаси се правят с вносни обрезки, сато цената им в момента е около 5,50 за най-добрите телешки с ДДС/90 на 10/, за свинските 60/40 е към 3,50 лв. с ДДС, а сланината е под 2,50 лв., т.е суровината за луканката, е към 4,50 лв. кг. + черва и подправки.
Второ - около Несебър има 5-6 майстори, които правят луканки с твое месо като взимат 1 лв. на кг. с техни подправки и черва.
Трето - луканката не "губи" 50-60% тегло, а рандеманът й е 60-62%, което ще рече, че от 10 кг. продукти струващи 45 лв./с ДДС/ + 10 лв. за подправки и черва излизат 6 кг. готова луканка или цената без печалбата и с ДДС е около 9 лв. за кг.
Как цената в магазините става 25 лв.?
Ако цената от 9 лв. кг./без печалбата/ е нереална, защо внесената словенска/или словашка/ ще струва в магазините 11-12 лв. цяла, а не дупета?
Как става така, че всички в Европа работят с еднаква суровина/обрезки/, тука плащат 500 лв. заплати, в Германия 3000 евро и в Германия калбасите са по-евтини от нашите?
Гражданин
Рейтинг: 180 НеутралноДо коментар [#15] от "др. Иванов":
Господине, и вие сте си извоювали име на лош човек в този форум, както и аз. Така че, трудно ще докажем верноста на твърденията си за предубедените. Надявам се и вие пишете за другите? Не бих си губил времето да вися в този или онзи форум, но ми омръзна от лъжци, невежи и откровени лъжи!
Крез
Рейтинг: 1032 ВеселоАха ,не можело да се проследи откъде идва месото ,ма наште
ветеринари и митничари са го пуснали през границата без документи на юнашко доверие.Баси смешниците.И за срока на годност също ,колбасите в БГ се правят от западно месо обрезки и западняка идва да сложи срока на годност на колбаса не преработвателя в БГ хехехе.
Че се правят далавери със така наречените дупета се правят/вкарват се количества над обявените/
,но ,че това си е лобистка акция си личи от километри.
mrivanoff
Рейтинг: 688 ВеселоДо коментар [#15] от "др. Иванов":
Един път и аз да съм съгласен с адаша.
Да ти отговоря как в Германия може да е по-евтино:
Първо суровината им е по-евтина, защото не плащат транспортни разходи за суровината. Второ, в цеховете работят предимно гастарбайтери- поляци, китайци, араби, турци и далеч не получават 3000 евро, а поне два пъти по-малко. Трето, производството е роботизирано и има доста по-малко работници отколкото тук. Четвърто, големите заводи бълват огромно производство и икономиите от мащаба са големи. Пето, управлението и мениджмънта са в пъти по-ефективни от българските предприятия, демек в Германия всичко е оптимизирано и няма никакви ненужни разходи. Пилеенето на материали и загубите са сведени до минимум. Иначе суровините и технологиите по които се работи и в България и в Германия са много сходни.
Irina
Рейтинг: 1441 ВеселоТо е ясно ,че старите дупета не са за предпочитане ,но трябва точно да им се изчисли възраста ....и доколко са годни
andiamo
Рейтинг: 230 НеутралноИрина ...колко двусмислено ...
гърлс уил би гърлс ...
Mickey
Рейтинг: 459 НеутралноДо коментар [#3] от "toj":
Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )Само един задник може да нарече краищата на колбасите "ДУПЕТА"! А който е нарекъл и операцията така си е БАШ Г.З !
Нека един журналист да попита тоя БАШ Г.З , дали смята че този продукт е опасен за здравето АКО Е В СРОК ЗА ГОДНОСТ и с изрядни документи! Хайде бе журналя !!!!!!!
Щото иначе всеки продукт който се внася ако е с изтекъл сток на годност е оласен, нали?????
ivanpeevstyle
Рейтинг: НеутралноДо коментар [#15] от "др. Иванов":
какво коментираш германия, като не си стъпвал там? хубав колбас там струва повече от хубав колбас в бг. иначе както тук има луканки за 10-15 лева, а не само такива по 25, така и там - и на двете места обаче подобни продукти са пълни боклуци
а сметките ти са смешни защото забравяш най-големите разходи - процентът на супермаркета (около 20-30% от продажната цена), печалбата на производителя (да речем 20% от продажната цена), транспортни разходи, както и разходите за производство - земя, сгради, машини и персонал. Не на последно място имаш и разходи за реклама - една кампания по ТВ струва сто хиляди и нагоре...
суровината е много малък процент от себестойността на една луканка или какъвто и да е друг подобен продукт в супермаркета...
също така недей да заблуждаваш хората, че всичко се правело от изрезки, защото са пълни глупости това. така работят такива като камарко, има много други , които имат собствени ферми, отглеждат месо и го правят на колбаси директно , без замразяване и т.н.
Stoyan Tonev Dimitrov
Рейтинг: 873 НеутралноТея Камарко ги бях пробвал на времето, толкова боклуци - консерванти, селитри или квото слагат там, няма никъде другаде. Да ги разкарват от пазара. Просто не мога да вярвам че това което ядох тогава при тоя вкус на химия може да отговаря на нормите(или нормите не са наред)
ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБдр. Иванов
Рейтинг: 918 НеутралноОбсолютно всичко се прави от изрезки, някой кайми от джолани и "най-качествените" деликатеси от предни говежди четвъртинки. Българските телета в момента са по 2,20 живо и няма кой да ги изкупи, даже кланниците отказват да ги колят и затова заминават предимно за Албания и Македония. Не само, че се работи с изрезки, а са ми правили запитвания за 50/50 говежди, каквито никой не е чул по света, че съществуват, защото говедото не е свиня, за да има 50% лой.
Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!Транспортните разходи са пренебрежимо малки, защото 5 тона колбаси са 50-100 хил.лв., а транспорта от София до морето 500 лв., това са части от процента. Точно защото имат технологии е редно да ги правят по-евтино от един касапин, който на кило взима 1 лв., като подправките и червата са от него.
Идиотът министър да говори, че не може да има кремвирши по-евтини от месото и да са от месо, но при кремвиршите има надварка, т.е. на 100 кг. суровина се получават според рецептата 110-120 кг. готови кренвирши, а 2,5 кг. от тази суровина е сол по 0,20 ст. и по стандарт мазнините са 20% и прат.
"Деликатесите" се тумбят и вече има технологии при които се вкарва до 40% вода и не може да се твърди, че жареният бут трябва да е по-скъп от суровият, защото от 6 кг. суров правят 10 кг. жарен.
Мога месеци да говоря за този бранш и все лоши неща.
tonitovt
Рейтинг: 8 НеутралноПреди време бойкотирах продуктите на фирмите, които сега държавата се кани да задуши в прегръдката си. Личеше си, че става дума за качествено месо, което обаче плува в някакви консервиращи соли, за да пребъде. Особено след поставяне на скарата или котлона, избиваше един кисело-солен аромат, лъхащ на долнопробна лаборатория. Спрях да ги ям и се заоглеждах за алтернативи. Шефът на фирмите, когото добре проучих, ми стана не по-малко черен от оня тарикат, убиеца на бели мечки. Или на оня с неособено чистото съдебно минало, известен и зад граница с някои практики... Костадинов има черни страници в биографията си, а и тънки пинизи от настоящия си бизнес, та го е страх човека сега да говори по същество. Защото скочи ли на ръжена, ще ускори неизбежното. А то е ясно и за малките деца: министър прокарва реклама на онези продукти, които чисто пазарно, ценово ще се доближат до скъпите "Стара планина". Прави го в навечерието на силния сезон. За целта обаче трябва някой да изгори, защото големите месари знаят, че когато дойде "Стара планина" и те пожелаят да защитят двойната цена за новата си продукция, един евентуален дъмпинг (сиреч сегашното статукво) буквално ще ги срине в момента, в който потребителят разбере, че става дума за измама. Вижте, на пазара празно няма. В сегмента на евтините колбаси има 3-4 играча. Сега остават 2. Сещате се за единия, нали? Другият е дребна риба и може би ще гръмне, преди да сме усетили, но и да не изгори, той е незначителен. Изобщо чудно ми е как не прави впечатление на никого колко тихомълком и безропотно се прие от гилдията новия стандарт?? Това става само по три начина:
- договорка от най-високото място (МЗХ, ДВСК...) за реклама и дамгосване на неигращите в хорото производители
- пара под масата
- конфликт на интереси за "изпълнителя"
Изберете сами. Наесен с песен, ще разберем всички ние. Най-го е яд тандемаджията Вътев, че кренвиршът му е по-"дебел" за потребителя от "пастърмата" на Костадинов. Затова, че българинът лесно се лъже, не чете етикети, няма пари и не му пука какво слага на масата. Нищо че той също печели от това. Сега иска всичко. Убиецът на мечки също играе на едро, но не като шеф на картела, бог знае защо наричан "браншова камара", а с пари и влияние. Сега вместо да пише нова технологична линия на производство, отпива от коктейла си и потрива доволно ръце. Защото вместо новият стандарт да удари именно производители като него, той самият прасна два заека: хем ще си докара поне 10% увеличение на продажбите в сегмента на евтинджосите, хем със съществуващите производствени мощности ще се намърда там, където в досегашната си кариера никога не е бил: във високия сегмент. Сладко, нали? Ако ви се струва незначително като успех, нека ви кажа, че става дума за поне 30-40 милиона оборот "горница" на година (или поне 4-5 милиона чиста печалба).
И ако за някой, освен горния коментатор др. Иванов, все още не е очевидна тенденциозността на гръмката акция, нека поогледаме някои факти:
- министърът, който насмалко да отрови народа със застояло ирландско месо, сега, в светлината на прожекторите, говори за качество, срок на годност и е най-големия радетел за новия стандарт
- министърът обяви не само акцията, но и резултатите от нея, не само преди протоколите от ДВСК да пристигнат по места, но и преди инспекторите да са влезли на обект!
- гръмкото име на акцията, която те сами си кръстиха, но уклончивият министър каза, че "журналистите както шеговито я нарекохте"
- видяхте ли сурата на шефа на ДВСК? Той трябваше да хвърли кокал на медиите, че видиш ли, и в нашата къщичка има предател, един вид, държавата изнемогва пред такива зверски нарушители като Костадинов. Супер за отклоняване на вниманието, корупцията е друга мая, защото от нея винаги, ама винаги втасва вкусен медиен хляб. Ама проработи, щото докато Костадинов защитаваше бизнеса си на пресконференция пред 10-ина начинаещи репортери, пресата гръмна с изказването на Войнов, щото е по-интересно. Като изключим брилянтинената му прическа и пуберитетския му речник обаче, нещо много се беше нахъсил. Няма институция, няма държава, има дълбок джоб и слава човешка, оня почти се беше изпразнил от кеф и отдалеч миришеше на, сещате се, нали? Точени кори, марката я знаете.
До преди 3 дни за мен беше черен оня човек с евтините "пастърми". Купувах си месо и кайма от немай къде, от глад, мързел, а може би и от трите... Но с погнуса, която идва от консумацията на тия ментета и преминава в погнуса към БГ месарите, чиито (полу) криминални досиета са по-дебели от атласа по анатомия.
Преди 3 дни се оляха. Задушиха един не много чист като морал и отговорност бизнес, но напълно легален. Хиените, държавата и нейните "институции" ме разочароваха, смазаха един работодател, един бизнесмен, който играеше по правилата и беше толкова умен, че да осребри находката си и никой да не може да му я отнеме вече 6-а година. Изпитвам безсилие и гняв.
От днес, аз ще смажа тях. Просто спирам да ям марките. А след мен ще дойдат много.
miller
Рейтинг: НеутралноЕстествено е българските млади дупета да отиват на запад а от там тук да идват стари. Ако тук едно дупе може да се намери и за 5 лв. в западната част на Е - общността цената е около 100 евро. Въпрос на платежоспособност. Но за това ли става въпрос, или че в бе-гетото е пълно с долни задници на високи държавни позиции?
svoboden
Рейтинг: 1206 НеутралноВсеки който спре да се отчита на Миро и Бойко ще има проблеми!
Гражданин
Рейтинг: 180 НеутралноДо коментар [#25] от "tonitovt":
Страхувам се пич, че побликата няма да разбере за какво иде реч! Аз отдавна съм ги отсвирил тези така наречени български производители. Купувам си мляко от проверен кравар, месо от един дребен играч в "касапския" нелегален бизнес, но колцина го могат това? Тези мутри трябва постоянно да бъдат разобличавани! Тази свиня от "Ирландската" афера как стана министър? Колко още много , защо. кога, как! Мнозина си мислят, че няма измъкване от мутренската ситуация. Но трябва да им се припомни , че проблема на давещите се си е в техните ръце! Вярно е че по бай ганьовски всички са маскари, но все пак има и почтени хора втази ТЕРИТОРИЯ!?!?