Хигиената е слабото място на производителите на хляб

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (29)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на lybitel
    lybitel
    Рейтинг: 237 Неутрално

    Да беше само на тях слабо място!

  2. 2 Профил на Orda
    Orda
    Рейтинг: 65 Неутрално

    Да бе а качеството?

    Orda
  3. 3 Профил на B52 СУПЕР
    B52
    Рейтинг: 1605 Разстроено

    Хигиената е слабото място на производителите.....

    Де да бе само на хляб! Не говорим за годините на соца, когато само който не е бил на бригада в консервен комбинат не е знаел за какви ужасии става дума...
    Преди време ходих до една мандра в Родопите, построена с помо6т от ЕС и подобни... Опитваха се хората да изнасят ка6кавал на запад, но системно се проваляха на тестовете по хигиенните стандарти.
    Това което видях ме накара да се замисля колко далеч сме от "6вейцария на Балканите" дори...

    А да не повдигаме темата за "ментетата", че тогава става просто стра6но!!

    He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
  4. 4 Профил на Михаил
    Михаил
    Рейтинг: 1090 Неутрално

    А пък аз имам познат който има свинеферма в Ямболско пак по програма на ЕС. И вкараха внос порода прасета от Холандия и след няколко месеца умряха. Дойдоха на експертиза от Холандия и казаха че е свръх чисто и не им понася на прасетата.

    Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
  5. 5 Профил на shileto
    shileto
    Рейтинг: 1101 Неутрално

    Гледай ти,пък аз бях останал с впечатлението, че слабото им място е липсата на брашно в хляба

  6. 6 Профил на lybitel
    lybitel
    Рейтинг: 237 Гневно

    Мъжката хигиена също не е с европейско качество! Отдавна са измислени дезодоранти и парфюми, но не и за натуралистичните ни мъже!

  7. 7 Профил на Музар
    Музар
    Рейтинг: 1441 Неутрално

    До коментар [#5] от "shileto":

    Хахаха! Точно!

    Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
  8. 8 Профил на Читател
    Читател
    Рейтинг: 1441 Неутрално

    Въпросът е съответните производители да се коригират, а не само констатации.

  9. 9 Профил на shileto
    shileto
    Рейтинг: 1101 Неутрално

    До коментар [#6] от "lybitel": То ако се не къпеш не ти помагат ни парфюми ни дезедоранти

  10. 10 Профил на Weingro
    Weingro
    Рейтинг: 1042 Гневно

    Слабото място в производството на хляб е предимно производството на хляб. Същото може да се каже и за месните продукти, особено от мляно месо. Същото може да се каже и за млечните продукти, особено различнит от самото прясно мляко.

    А тези слаби места са следствие от две други слабости - некадърно, безхаберно и често умишлено нехаещо държавно регулиране, от една страна, и от друга - не особено платежоспособен пазар, който "кара" производителите да влагат евтини/нискокачествени суровини и да ползват евтини и ефективни само откъм разходи технологии.

    И тъй имаме хляб, от който не може да се отреже филия след като изстине, и който предсавлява по-скоро конгломерат от трохи, задържани в едно цяло само от опечената кора. Тъй имаме и Старопланински колбаси, които са некачествени, а какво ли остава за останалите. Тъй имаме и недозряло сирене и кашкавал, имаме и вложено мляко на прах...

    А спасение не дебне отникъде, защото и бабите по селата почнаха алхимически практики и дори тяхното мляко не е това, което е. (Съвсем сериозно)

  11. 11 Профил на ras16377431
    ras16377431
    Рейтинг: 1441 Неутрално

    Българите миришат.

    gradinko.bg
  12. 12 Профил на kalin_m
    kalin_m
    Рейтинг: 524 Неутрално

    От най-често цитираните нарушения излиза, че хляба е според етикета, а не етикета според хляба, става ясно, че на никой по веригата не му е ясно от какво точно брашно се меси хляба, но за сметка на това има неясно количество примеси, подобрители и т.н. боклуци, поставени в мръсна среда. За капак - предписания. А защо директно не се отнемат разрешителните за производство и дистрибуция, след като тези предписания са били известни при отварянето на обектите - защото някой нещо е обещал, или дал. Забранете на един супермаркет да продава хляб и ще видите какво ще остане от него след месец. Няма да има нужда от глоби.

  13. 13 Профил на Imaginary Friend
    Imaginary Friend
    Рейтинг: 964 Неутрално

    Бих казал, че проблемът с хигиената на хлебопроизводството се решава с една домашна хлебопекарна. Обаче хич не ми се вярва, че брашното, което купувам за да си пека хляба, не е обект на същите влияния.

    Не цъкам плюсове и минуси.
  14. 14 Профил на Надежда
    Надежда
    Рейтинг: 1650 Неутрално

    Аз държа да изписват химическите формули на коректорите, които се добавят в мелниците, а не само" брашно тип500". Така и тези, които преди време бяха написали, че има голяма разлика в цената на брашното няма да се чудят защо. Иначе съм влизала в много производства и има огромен напредък в хигиената. Неопакован хляб не би трябвало да се транспортира. А и тези замразените теста, които ги пекат в хипирмаркетите защо нямат съдържание?

  15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 2914 Любопитно

    До коментар [#13] от "Imaginary Friend":

    да си виждал брашно от ХЛЕБНА пшеница ???

    ама ирландецът си трае щото ТИМ правят рецептите

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  16. 16 Профил на reality
    reality
    Рейтинг: 1037 Любопитно

    "Слабото място"? Хигиената не трябваше ли да е от базисните изисквания?!? Слабо място може да им е дистрибуцията, асортимента и т.н.

    Stupidity should be painful
  17. 17 Профил на cenka_chokova
    cenka_chokova
    Рейтинг: 683 Неутрално

    Добре де, дайте някакъв списък на калпавите производители да знаем от кои да не купуваме ...

    Какво ме грее мене, че "временно са затворени 5 от проверените производства и са съставени 11 акта за административно нарушение" нали пак ще ги пуснат след седмица-две ...

  18. 18 Профил на Крез
    Крез
    Рейтинг: 1032 Неутрално

    До коментар [#12] от "kalin_m":

    Лошата хигиена не е толкова в магазините колкото в производството и транспорта .При тези цени производителите нямат пари за инвестиции Някой вече фалираха ,други се очаква до 1-2 месеца .Така ,че работещите да стягат колана идват още безработни за издръжка.

  19. 19 Профил на Крез
    Крез
    Рейтинг: 1032 Весело

    Болшинството писали тука са точно като масовите клиенти
    /наблюдения от магазините ми за хранителни стоки/
    а по-точно неплатежоспособни но с огромни претенции.
    Как в тази територия не се намери един ,поне един производител
    на хлебни,месни,млечни продукти дето да ви кефи като качество и цена?Излиза ,че всички производители са некадърни и малоумни.
    Не не е така, просто тия дето не перат пари се опитват да оцелеят
    ,а тия дето перат им е все едно за имидж и качество.
    Друг момент е ,че както правилно се отбеляза зърното се държи от ТИМ основно а щом има монопол за какво качество да говорим?

  20. 20
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  21. 21 Профил на Надежда
    Надежда
    Рейтинг: 1650 Неутрално

    До коментар [#19] от "Крез"
    Хигиената в големите производства е в пъти на по-високо ниво. Не знам дали перат пари, но влагат средства в подове, в инсталации.

  22. 22 Профил на athanatosify
    athanatosify
    Рейтинг: 65 Неутрално

    А хляба не е ли???????????/

  23. 23 Профил на niakoi_si
    niakoi_si
    Рейтинг: 638 Неутрално

    Хигиената по принцип е проблем на българите

    И не само физическата, ами и умствената

  24. 24 Профил на Deepdish
    Deepdish
    Рейтинг: 1384 Любопитно

    До коментар [#11] от "gradinko":
    А българките?

  25. 25 Профил на kalin_m
    kalin_m
    Рейтинг: 524 Неутрално

    До коментар [#19] от "Крез":
    Понеже наистина няма качествено предлагане - от 2г. си правя хляба с домашна хлебопекарна - няма нищо общо с вмирисания от набухватели хляб, изпечен незнайно как и къде, или надрусан с подобрители в големите магазини. Купувам си от по-скъпото брашно - разликата се вижда като се пресее, не остават гранули. И да, ще има фалити и трябва да има, защото нито един производител не защити марката си с рецепта, технология, гаранция за качество. Краката на лъжата...

  26. 26 Профил на Крез
    Крез
    Рейтинг: 1032 Неутрално

    До коментар [#21] от "a.nice":
    А тогава как ще коментираш констатациите от проверката
    за хигиената?

  27. 27 Профил на Крез
    Крез
    Рейтинг: 1032 Неутрално

    До коментар [#25] от "kalin_m":
    Виж сега,в БГ цената на хляба винаги е била политически фактор.
    Отделно големия бизнес открай време е доста по-тясно обвързан с политиката отколкото е редно за нормална държава.И така за никой не е тайна ,че в БГ има правилни бизнесмени и такива дето
    не са.Та правилните си имат чадър и не ги закачат за глупости
    като невнасяни данъци,неосигурявани работници ,условия на труд ,хигиена и тн.Тяхна работа е да са спонсори на партията
    и да държат цената ниска матряла да е доволен.
    Пък ти влагай милиони в оборудване ,сгради,технология и ходи се конкурирай с тях .Та така стоят нещата със почти всички по големи бизнеси в БГ съответно и качеството им е такова.

  28. 28 Профил на Надежда
    Надежда
    Рейтинг: 1650 Неутрално

    До коментар [#26] от "Крез":

    Те не са написали, кои конкретно са глобили, а и са изброили много причини за актовете. Статията е от типа "всички са в кюпа".

  29. 29 Профил на Крез
    Крез
    Рейтинг: 1032 Неутрално

    До коментар [#28] от "a.nice":
    Е няма как матряля е недоволен ,някой трябва да опере пешкира
    а и някоя малка глобичка няма да събори наште бизнесмени
    после всичко си продължава по старо му.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #