Яйцата поевтиняват, но остават над 20 ст. на едро

Яйцата поевтиняват, но остават над 20 ст. на едро

Яйцата поевтиняват, но остават над 20 ст. на едро
Яйцата продължават да поевтиняват и вече се търгуват средно по 0.21 лв. за брой на едро, съобщи БТА като цитира данни на  Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
Индексът на тържищните цени се е повишил за седмица от 1.473 пункта до 1.501 пункта.
Краставиците поевтиняват тази седмица с 21.4% - до 1.69 лв. за килограм. Българските оранжерийни домати са по-скъпи от вносните. Местното производство върви по 3.37 лв. за килограм на едро, докато вносните се продават средно по 2.35 лв. за килограм.
Цената на българските и вносните картофи и почти изравнена.  Българските задържат цената на ниво от 0.42 лв., колкото и през миналата седмица, вносните поскъпват с 4.3% до 0.49 лв. за килограм.
Цената на салатите се качва средно с 2.6% до 0.40 лв. за брой. Българските ябълки се продават по 1.02 лв., а вносните - по 1.21 лв. за килограм.
Кравето сирене се търгуваха по 4.75 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" - по 10.26 лв./кг - с 0.1% по-евтино от миналата седмица.
Средната тържищна цена на олиото е 2.52 лв. за литър - с 0.8% над равнището през миналата седмица. Каймата се продава - по 4.94 лв. за килограм - с 0.6% по-скъпо. Захарта поевтинява с две стотинки до 2 лв. за килограм. Брашното тип "500" поскъпва с два процента до 0.93 лв. за килограм.