За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Хипчо
Рейтинг: 1441 ЛюбопитноБез украинско сухо мляко и палмово олио, нали?
ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!plumpschi
Рейтинг: 912 ВеселоХа, ето там искам да съм сега! За да пробвам на място!
plumpschi
Рейтинг: 912 ЛюбопитноПреди имаше институт за кисело мляко. Май в Кнежа се намираше. Какво ли е останало сега от него?
СърПичук
Рейтинг: 409 НеутралноОбединена млечна компания (ОМК) е собственост на същият грък дето е собственик и на Чипита и на голяма сладоледена компания!
Подпис - електронен ;)Качествената суровина (мляко) се добива в Бг, преработва се и се изнася като готов висококачествен продукт! Сирене "Верея" не се продава в БГ а в Гърция цената му е 14 евро за килограм.
Качественото кисело мляко също заминава като Йогурт по света отново на солена цена а за нас остават продукти от сухо мляко и палмово масло на сравнително достъпна цена която за нас пак си е висока!
matiz
Рейтинг: 535 ВеселоМиналата година посетих този фестивал на киселото мляко. Много съм доволен. Бях развълнуван и от факта, че все още има хора, които поддържат живи традиционните български занаяти.
Дори съпругата ми си взе кожена шапка от там посред лято и я носи през цялата свирепа зима!
Харесах и дегустациите на кисели млека, имаше доста непознати за мен марки и фирми-производители.
Lady Zeppelin
Рейтинг: 1441 НеутралноА, ма истинско кисело мляко, нали. Не "Данон", от който не може да се закваси мляко, да се чуди човек какви са му съставните части.
Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.matiz
Рейтинг: 535 НеутралноДа, "българско кисело мляко". Те и другите млека (Данон , Мегле) са истински, но се използват други закваски. В дегустациите те също присъстват, няма как да им се забрани участието. Разликата е в различните млечно-кисели бактерии. Ние сме си свикнали на вкуса на нашите закваски.
Trayan
Рейтинг: 1009 НеутралноДано довечера и отборът на града направи подвиг и зарадва и голяма част от България!
А колкото до панаира - чувал съм, че около Разград става най-хубавото кисело мляко с един пръст каймак, което не пада от купичката, когато я обърнеш надолу. Бактерията не може да вирее навсякъде и има места, където е най-подходящо за закваска. Може и би и самото мляко е различно заради пашата.
bramasole
Рейтинг: 2481 НеутралноДо коментар [#1] от "Хипчо":
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-рЗаради занижения контрол на ветер. гранични власти не зная как още не светим в тъмното от сухото мляко... Наскоро видях в "Билла" промоция на кашкавал от Житомир; а той е близо до Чернобил, ама пък на промоция... За съжаление, изборът на качествена храна у нас е проблем.
kirilrz
Рейтинг: 122 НеутралноДо коментар [#8] от "b_d_s":
те затова и така наречения завод за пеницилин до разград е построен там-бактериите за ферментация и други подобни процеси влияели добре на производството на лекарства и затова се решили навремето да направят завод за хуманни лекарства.навремето преди да падне режима около 1980-19900 в завода са работили над 2000 работника и служителя та по някое време са стигали и до 3000 когато е имло много работа ама сега дали са вече и 200
kirilrz
Рейтинг: 122 Неутралнокато искате хубаво кисело мляко което е 100000000000 % натурално отидете до близкото село Гецово там да си купите прясно мляко и кисело да видите какво значи мляко.киселото става като жиле гъсто и е екологично чисто.които ходи на панаира да пита на сергията от къде е.ако е гецовлия значи е майстор на млякото.те от това село са капанци-нещо като народност както са шопите
Леми Килмистър
Рейтинг: 878 НеутралноБългарската млечна бактерия е едно от малкото уникални наши неща, които носят името на страната ни по света.
Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.Първият пробиотик е добит от наше кисело мляко. Има и други мечно-кисели бактерии, но Lactobacillus bulgaricus е с доказани качества.
Аз си квася редовно в нас, но има и доста добри млека по БДС на пазара.
reshuffle
Рейтинг: 945 НеутралноДо коментар [#4] от "KEFBOOK":
Мне. Сирене и кашкавал "Верея" има по веригите магазини отскоро. Кисело и прясно мляко също (макар, че прясното им не е много добро). Смятам, че сирената на "Маджаров" са достатъчно качествени също, а и на много добра цена. Още "Тертер" също е много добро на вкус, но е по-скъпо.
reshuffle
Рейтинг: 945 Весело" ...Каорун, ще приготви японско суши с българско кисело мляко... "
Българсо суши с българско кисело мляко - лозови сърми!
Леми Килмистър
Рейтинг: 878 Неутрално[quote#13:"reshuffle"]Още "Тертер" също е много добро на вкус, но е по-скъпо.[/quote]
Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.Пробвай Зоров. Твърдо, отлежало, леко нагарча...10 лв/кг.
yu22
Рейтинг: 868 ЛюбопитноБраво много добра идея...!!Тук, където съм се продава в едни малки разфасовки от 200 грама и е винаги овкусено...Само, че аз намирам и купувам същото, но натурал, купувам и 2 л. млеко и си правя българско кисело мляко на края на света....После и таратор, разбиресе,намира се и копър в Китайския квартал...!!
мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...saseff
Рейтинг: 294 НеутралноТия японци трябва да минат и да снимат и из нашите супермаркети,да видят какви бози се продават за "уж" кисело мляко.
saseffПубликувано през m.dnevnik.bg
'ΕΡΕΒΟΣ
Рейтинг: 1463 НеутралноДо коментар [#4] от "KEFBOOK":
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !Целя ти коментар няма нищо общо с истината.
Koba Stalin
Рейтинг: 1441 Весело[quote#3:"plumpschi"]Преди имаше институт за кисело мляко. Май в Кнежа се намираше. Какво ли е останало сега от него?[/quote]
/не се чете/Само Кнежа е останала от него.
СърПичук
Рейтинг: 409 НеутралноДо коментар [#18] от "EREBUS":
Подпис - електронен ;)Има, има, три години работих за Верея!
СърПичук
Рейтинг: 409 НеутралноДо коментар [#13] от "reshuffle":
Подпис - електронен ;)Да има но от скоро наистина!