Панаир на киселото мляко се провежда в Разград

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (21)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Хипчо
    Хипчо
    Рейтинг: 1441 Любопитно

    Без украинско сухо мляко и палмово олио, нали?

    ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
  2. 2 Профил на plumpschi
    plumpschi
    Рейтинг: 912 Весело

    Ха, ето там искам да съм сега! За да пробвам на място!

  3. 3 Профил на plumpschi
    plumpschi
    Рейтинг: 912 Любопитно

    Преди имаше институт за кисело мляко. Май в Кнежа се намираше. Какво ли е останало сега от него?

  4. 4 Профил на СърПичук
    СърПичук
    Рейтинг: 409 Неутрално

    Обединена млечна компания (ОМК) е собственост на същият грък дето е собственик и на Чипита и на голяма сладоледена компания!
    Качествената суровина (мляко) се добива в Бг, преработва се и се изнася като готов висококачествен продукт! Сирене "Верея" не се продава в БГ а в Гърция цената му е 14 евро за килограм.
    Качественото кисело мляко също заминава като Йогурт по света отново на солена цена а за нас остават продукти от сухо мляко и палмово масло на сравнително достъпна цена която за нас пак си е висока!

    Подпис - електронен ;)
  5. 5 Профил на matiz СУПЕР
    matiz
    Рейтинг: 535 Весело

    Миналата година посетих този фестивал на киселото мляко. Много съм доволен. Бях развълнуван и от факта, че все още има хора, които поддържат живи традиционните български занаяти.
    Дори съпругата ми си взе кожена шапка от там посред лято и я носи през цялата свирепа зима!
    Харесах и дегустациите на кисели млека, имаше доста непознати за мен марки и фирми-производители.

  6. 6 Профил на Lady  Zeppelin
    Lady Zeppelin
    Рейтинг: 1441 Неутрално

    А, ма истинско кисело мляко, нали. Не "Данон", от който не може да се закваси мляко, да се чуди човек какви са му съставните части.

    Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
  7. 7 Профил на matiz СУПЕР
    matiz
    Рейтинг: 535 Неутрално

    Да, "българско кисело мляко". Те и другите млека (Данон , Мегле) са истински, но се използват други закваски. В дегустациите те също присъстват, няма как да им се забрани участието. Разликата е в различните млечно-кисели бактерии. Ние сме си свикнали на вкуса на нашите закваски.

  8. 8 Профил на Trayan
    Trayan
    Рейтинг: 1009 Неутрално

    Дано довечера и отборът на града направи подвиг и зарадва и голяма част от България!
    А колкото до панаира - чувал съм, че около Разград става най-хубавото кисело мляко с един пръст каймак, което не пада от купичката, когато я обърнеш надолу. Бактерията не може да вирее навсякъде и има места, където е най-подходящо за закваска. Може и би и самото мляко е различно заради пашата.

  9. 9 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2481 Неутрално

    До коментар [#1] от "Хипчо":

    Заради занижения контрол на ветер. гранични власти не зная как още не светим в тъмното от сухото мляко... Наскоро видях в "Билла" промоция на кашкавал от Житомир; а той е близо до Чернобил, ама пък на промоция... За съжаление, изборът на качествена храна у нас е проблем.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  10. 10 Профил на kirilrz
    kirilrz
    Рейтинг: 122 Неутрално

    До коментар [#8] от "b_d_s":

    те затова и така наречения завод за пеницилин до разград е построен там-бактериите за ферментация и други подобни процеси влияели добре на производството на лекарства и затова се решили навремето да направят завод за хуманни лекарства.навремето преди да падне режима около 1980-19900 в завода са работили над 2000 работника и служителя та по някое време са стигали и до 3000 когато е имло много работа ама сега дали са вече и 200

  11. 11 Профил на kirilrz
    kirilrz
    Рейтинг: 122 Неутрално

    като искате хубаво кисело мляко което е 100000000000 % натурално отидете до близкото село Гецово там да си купите прясно мляко и кисело да видите какво значи мляко.киселото става като жиле гъсто и е екологично чисто.които ходи на панаира да пита на сергията от къде е.ако е гецовлия значи е майстор на млякото.те от това село са капанци-нещо като народност както са шопите

  12. 12 Профил на Леми Килмистър
    Леми Килмистър
    Рейтинг: 878 Неутрално

    Българската млечна бактерия е едно от малкото уникални наши неща, които носят името на страната ни по света.
    Първият пробиотик е добит от наше кисело мляко. Има и други мечно-кисели бактерии, но Lactobacillus bulgaricus е с доказани качества.
    Аз си квася редовно в нас, но има и доста добри млека по БДС на пазара.

    Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
  13. 13 Профил на reshuffle
    reshuffle
    Рейтинг: 945 Неутрално

    До коментар [#4] от "KEFBOOK":

    Мне. Сирене и кашкавал "Верея" има по веригите магазини отскоро. Кисело и прясно мляко също (макар, че прясното им не е много добро). Смятам, че сирената на "Маджаров" са достатъчно качествени също, а и на много добра цена. Още "Тертер" също е много добро на вкус, но е по-скъпо.

  14. 14 Профил на reshuffle
    reshuffle
    Рейтинг: 945 Весело

    " ...Каорун, ще приготви японско суши с българско кисело мляко... "

    Българсо суши с българско кисело мляко - лозови сърми!

  15. 15 Профил на Леми Килмистър
    Леми Килмистър
    Рейтинг: 878 Неутрално

    [quote#13:"reshuffle"]Още "Тертер" също е много добро на вкус, но е по-скъпо.[/quote]
    Пробвай Зоров. Твърдо, отлежало, леко нагарча...10 лв/кг.

    Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
  16. 16 Профил на yu22
    yu22
    Рейтинг: 868 Любопитно

    Браво много добра идея...!!Тук, където съм се продава в едни малки разфасовки от 200 грама и е винаги овкусено...Само, че аз намирам и купувам същото, но натурал, купувам и 2 л. млеко и си правя българско кисело мляко на края на света....После и таратор, разбиресе,намира се и копър в Китайския квартал...!!

    мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
  17. 17 Профил на saseff
    saseff
    Рейтинг: 294 Неутрално

    Тия японци трябва да минат и да снимат и из нашите супермаркети,да видят какви бози се продават за "уж" кисело мляко.

    Публикувано през m.dnevnik.bg

    saseff
  18. 18 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 1463 Неутрално

    До коментар [#4] от "KEFBOOK":

    Целя ти коментар няма нищо общо с истината.

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  19. 19 Профил на Koba Stalin
    Koba Stalin
    Рейтинг: 1441 Весело

    [quote#3:"plumpschi"]Преди имаше институт за кисело мляко. Май в Кнежа се намираше. Какво ли е останало сега от него?[/quote]

    Само Кнежа е останала от него.

    /не се чете/
  20. 20 Профил на СърПичук
    СърПичук
    Рейтинг: 409 Неутрално

    До коментар [#18] от "EREBUS":

    Има, има, три години работих за Верея!

    Подпис - електронен ;)
  21. 21 Профил на СърПичук
    СърПичук
    Рейтинг: 409 Неутрално

    До коментар [#13] от "reshuffle":

    Да има но от скоро наистина!

    Подпис - електронен ;)




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #