За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Darth Plagueis
Рейтинг: 1366 НеутралноКрасота. Ще се правят столове, при все, че ги има. Ще направим още, и тях ще ги пуснем под наем на дребни търговци, после ще направим още. И една впечатляваща снимка, от ул. Иширков в Студентски град - перфектно ни показва как мизерията може да съчетава отвратително старо общежитие и също толкова отвратително модерно блокче.
Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕКПосле чакай качество на живот...
442
Рейтинг: 544 НеутралноСега, като почнат едни преотдавания под наем, едни търгове за ремонти, не ти е майко работа.
Blaster _
Рейтинг: 171 НеутралноИ там далаверите са жестоки. Само като се сетя, че като бях студент( не беше отдавна) в 54 блок в Ст. град за месец имаше 160 хил лв. за електроенергия. Сещайте се дали заведенията от долу са платили и стотинка.
За разходите за парно даже не ми се и говори.
cheeseus
Рейтинг: 225 НеутралноТази година бях за месец на специализация в университета в Оломоуц, Чехия. На всеки студент или преподавател, вкл. гостуващите, се издава магнитна карта за идентификация, в която се зареждат пари. Четирите стола, под управлението на университета, разбира се, имат общ сайт, поддомейн на сайта на университета. От сайта се вижда днешното и утрешното меню, общият брой порции и броят непродадени порции, плюс детайлна информация за ястието и грамаж. Купуването на порция става или от сайта или от автомат на входа на стола - няма вариант, в който се плаща на ръка на гише. При влизане в стола, в началото на лентата, има четец, до който си допираш картата и готвачът/готвачката виждат кой номер ястие си си поръчал от светлинно табло и ти го сипват, като си избираш гарнитура и добавки. Полага ти се безплатен сок (с опция за доливане колкото пъти желаеш). Излишно е сигурно да отбелязвам, че като чистота и интериор, огромен брой ресторанти в България могат да завиждат. Цената на ястията... варира между 30 и 50 крони (25 крони = 1 евро). Количеството е предостатъчно (аз тежа 100 кг и хапвам прилично, нито веднъж не останах гладен). Нямам никакви забележки за качството на храната, а се имам за капризен (стига веднъж да свикнеш на тардиционната за Чехия кухня). За сравнение, цената на ястие от обедното меню на съседни ресторанти е между 99 и 140 крони. Така... В стола във В. Търново избягвам да се храня - тази година само 4-5 пъти и то защото колежки предлагат да отидем. Порциите са оскъдни, вкусът и качеството на храната трудно се коментират. Солта и оцетът са сипани в шишенце от боза (!). Олио - само ако си поискаш и то не ти го дават, а ти сипват върху салатата директно от бутилката. Цената е между 2 и 3.50 лв., тоест колкото в Чехия. Пиша този си коментар, за да кажа, че може и има как, но са прави другите коментиращи, че ще настанат едни търгове, ще се появят едни подизпълнители...