Гозби от четирите края на света събират около една маса

Kулинарни традиции от четирите края на света ще прадставят от Мулти Култи колектив в събота (на 10 декември от 15 до 17 ч.) в ИКЕА.
Участници в "кулинарното шоу" са четирима готвачи - емблематични представители на софийската гастрономична сцена, които ще представят кулинарното богатство на родните си страни. Посетителите ще могат да опитат екзотични ястия, приготвени пред тях и да се запознаят с културни и кулинарни традиции на Ирак, Непал, Сърбия и Ливан.
Уменията ще демонстрира Фреди Бениамин от ресторант Ашурбанипал, който ще доближи традиционната иракска кухня с топлото предястие самбусак - малки банички с вегетариански пълнеж, поднесени с ароматен черен чай.

Носителят на медал от конкурса "Скариада" в Лесковац - Майстор Даци от ресторант "Котилото", ще приготви сръбска скара, която ще допълни с любимата си разрядка урбанес.
Ливанецът с френско сладкарско образование Хани Таук от сладкарница Карамел.бг, ще покаже как се правят хрупкави френски кроасани.

Главният шеф-готвач на ресторант Гуркха Гунджа Б. Чокхал ще ни пренесе в Непал с вкусна зеленчуковата хангама - парченца от ситно нарязани и запържени в дълбок тиган зеленчуци, овкусени с ароматни индийски подправки.
