За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
''zms15783''
Рейтинг: 222 ВеселоСупер, ще раздават пластмасови канчета с бира ,-)
''zms15783''
Рейтинг: 222 ВеселоСупер, ще раздават пластмасови канчета с бира ,-)
nwj49315903
Рейтинг: 8 НеутралноДомашна ракия и вино ще има ли или само Крафт бира?
The Island
Рейтинг: 500 НеутралноЗащо има вход.
султана глаушева
Рейтинг: 346 НеутралноА манджа? Къде мога да ям манджа, както готвеше баба? Попска яхния, винен кебап, задушено, друсан кебап? Аз не ги докарвам като нейните. Ще си умрат тези яденета, жалко. Може би защото трябва много време за приготвянето.
Мърфи е оптимист!penetrating
Рейтинг: 5853 НеутралноБраво! Много сбутано ми се струва мястото...
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertдерибеев
Рейтинг: 1447 ЛюбопитноДо коментар [#5] от "султана глаушева":
всеки коментар може и ще бъде използван срещу васа от какви продукти ги правеше
proza
Рейтинг: 64 НеутралноПредпочитам селската яхния на баба ми пред техните гурмета и измислени ястия с чуждоземски имена. Тази показност и натрапчивост ме отвращава.
''zms15783''
Рейтинг: 222 НеутралноДо коментар [#5] от "султана глаушева":
До коментар [#8] от "proza":
Ами грабвайте кофичката и лопатката и към моренцето Или предпочитате по-мазния случай, към Марикостиново, хи хи хи Да ви е сладко.
DDR
Рейтинг: 641 НеутралноДо коментар [#4] от "The Island":
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?За да не се изсипе Сульо и Пульо и за да се възнагради труда на организаторите.
Gai Jin
Рейтинг: 769 НеутралноГурме на Женски пазар, сред порутените къщи наоколо и прахоляка.
Смешни стават с тези надути имена и измислени шефове.
Big Muzzy
Рейтинг: 788 НеутралноТам е гурме нон стоп или по точно sans arret
S.A.
Рейтинг: НеутралноАми много просто: щото манджата на баба ти е представителна за едновалентната, неособено изискана българска кухня. Неслучайно, световноизвестни български ястия няма. Даже и унгарците имат гулаша. Просто нашите ястия са характерни с еднотипен вкус, еднотипни подправки, всичко е в една посока. Няма смесица на вкусове, примерно, сладко-кисело и т.н. Яхнията на баба ти съм сигурен, че е била ОК, но не се лъжи: никога няма да стане международно ястие, или българската кухня: любима на някого. Затова и няма да има фестивали, посветени на нея.
Между другото, има и нещо друго, произхождащо от прословутата българска посредственост. При толкоз уж "шефове", не се намери един, който да вдигне традиционната БГ кухня на следващото ниво. Да направи някаква по-изтънчена мусака, или пълнени чушки, или дори яхния. Хората така правят по света.
А да не говорим, че ресторантьорския бизнес е все още в окаяно състояние по отношение на самобитността. Вместо да се стремят да имат собствен почерк, заведенията се опитват да предлагат точно същото като съседното, сготвено по абсолютно същия начин. Това също не помага особено на БГ кухнята.
yap
Рейтинг: 8 ЛюбопитноМиналата година беше много приятно, особено следобеда. Ще има ли пак галактически кредити, за да си купиш бира?
tcj56475600
Рейтинг: 233 НеутралноДо коментар [#6] от "penetrating":
Все в Изток ли ти се иска да се прави?
penetrating
Рейтинг: 5853 НеутралноДо коментар [#15] от "
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertНе:)
Но можеше да е на Женския пазар, а не по уличките...
султана глаушева
Рейтинг: 346 НеутралноДо коментар [#13] от "S.A.":
Мърфи е оптимист!Въпрос на вкус. Италианската кухня, която минава за много изискана, държи на спагети “ал денте”. Което значи полусварени. Комуто харесва, няма лошо. На мен полусварени спагети, дето ми хрупат в устата, не ми харесват. Дато ориза. За популярността на българската:няма откъде да дойде. Популярността струва пари. Много пари. За кухнята като такава:яж това, което ти е вкусно и не се води по моди. За хубавите яденета:от семейство месари, месарницата им е на границата с Швейцария, фрашкана с клиенти, там се записваш и поръчваш какво искаш, знам следното:хубаво ядене иска поне пет часа! Е, това не са теоретици, а практици. Особено покрай коледа. За свинското печено и говеждите рулади се записваш от октомври. И едното, и другото се топи в устата. Като задушеното на баба.