На Женския пазар започва фестивалът за гурме на открито

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (17)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на ''zms15783''
    ''zms15783''
    Рейтинг: 222 Весело

    Супер, ще раздават пластмасови канчета с бира ,-)

  2. 2 Профил на ''zms15783''
    ''zms15783''
    Рейтинг: 222 Весело

    Супер, ще раздават пластмасови канчета с бира ,-)

  3. 3 Профил на nwj49315903
    nwj49315903
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Домашна ракия и вино ще има ли или само Крафт бира?

  4. 4 Профил на The Island
    The Island
    Рейтинг: 500 Неутрално

    Защо има вход.

  5. 5 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 346 Неутрално

    А манджа? Къде мога да ям манджа, както готвеше баба? Попска яхния, винен кебап, задушено, друсан кебап? Аз не ги докарвам като нейните. Ще си умрат тези яденета, жалко. Може би защото трябва много време за приготвянето.

    Мърфи е оптимист!
  6. 6 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5853 Неутрално

    Браво! Много сбутано ми се струва мястото...

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  7. 7 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1447 Любопитно

    До коментар [#5] от "султана глаушева":

    а от какви продукти ги правеше

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  8. 8 Профил на proza
    proza
    Рейтинг: 64 Неутрално

    Предпочитам селската яхния на баба ми пред техните гурмета и измислени ястия с чуждоземски имена. Тази показност и натрапчивост ме отвращава.

  9. 9 Профил на ''zms15783''
    ''zms15783''
    Рейтинг: 222 Неутрално

    До коментар [#5] от "султана глаушева":


    До коментар [#8] от "proza":

    Ами грабвайте кофичката и лопатката и към моренцето Или предпочитате по-мазния случай, към Марикостиново, хи хи хи Да ви е сладко.

  10. 10 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 641 Неутрално

    До коментар [#4] от "The Island":

    За да не се изсипе Сульо и Пульо и за да се възнагради труда на организаторите.

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  11. 11 Профил на Gai Jin
    Gai Jin
    Рейтинг: 769 Неутрално

    Гурме на Женски пазар, сред порутените къщи наоколо и прахоляка.
    Смешни стават с тези надути имена и измислени шефове.

  12. 12 Профил на Big Muzzy
    Big Muzzy
    Рейтинг: 788 Неутрално

    Там е гурме нон стоп или по точно sans arret

  13. 13 Профил на S.A.
    S.A.
    Рейтинг: Неутрално

    А манджа? Къде мога да ям манджа, както готвеше баба? Попска яхния, винен кебап, задушено, друсан кебап? Аз не ги докарвам като нейните. Ще си умрат тези яденета, жалко. Може би защото трябва много време за приготвянето.
    —цитат от коментар 5 на султана глаушева


    Ами много просто: щото манджата на баба ти е представителна за едновалентната, неособено изискана българска кухня. Неслучайно, световноизвестни български ястия няма. Даже и унгарците имат гулаша. Просто нашите ястия са характерни с еднотипен вкус, еднотипни подправки, всичко е в една посока. Няма смесица на вкусове, примерно, сладко-кисело и т.н. Яхнията на баба ти съм сигурен, че е била ОК, но не се лъжи: никога няма да стане международно ястие, или българската кухня: любима на някого. Затова и няма да има фестивали, посветени на нея.

    Между другото, има и нещо друго, произхождащо от прословутата българска посредственост. При толкоз уж "шефове", не се намери един, който да вдигне традиционната БГ кухня на следващото ниво. Да направи някаква по-изтънчена мусака, или пълнени чушки, или дори яхния. Хората така правят по света.

    А да не говорим, че ресторантьорския бизнес е все още в окаяно състояние по отношение на самобитността. Вместо да се стремят да имат собствен почерк, заведенията се опитват да предлагат точно същото като съседното, сготвено по абсолютно същия начин. Това също не помага особено на БГ кухнята.

  14. 14 Профил на yap
    yap
    Рейтинг: 8 Любопитно

    Миналата година беше много приятно, особено следобеда. Ще има ли пак галактически кредити, за да си купиш бира?

  15. 15 Профил на tcj56475600
    tcj56475600
    Рейтинг: 233 Неутрално

    До коментар [#6] от "penetrating":

    Все в Изток ли ти се иска да се прави?

  16. 16 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5853 Неутрално

    До коментар [#15] от "
    Не:)
    Но можеше да е на Женския пазар, а не по уличките...

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  17. 17 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 346 Неутрално

    До коментар [#13] от "S.A.":
    Въпрос на вкус. Италианската кухня, която минава за много изискана, държи на спагети “ал денте”. Което значи полусварени. Комуто харесва, няма лошо. На мен полусварени спагети, дето ми хрупат в устата, не ми харесват. Дато ориза. За популярността на българската:няма откъде да дойде. Популярността струва пари. Много пари. За кухнята като такава:яж това, което ти е вкусно и не се води по моди. За хубавите яденета:от семейство месари, месарницата им е на границата с Швейцария, фрашкана с клиенти, там се записваш и поръчваш какво искаш, знам следното:хубаво ядене иска поне пет часа! Е, това не са теоретици, а практици. Особено покрай коледа. За свинското печено и говеждите рулади се записваш от октомври. И едното, и другото се топи в устата. Като задушеното на баба.

    Мърфи е оптимист!




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #