За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Alexander97
Рейтинг: 907 НеутралноНикой не яде сурово пилешко, но защо прдължава внос от Полша, след като миналата година е имало случаи на заразено месо?
pisna_mi_ot_vas
Рейтинг: 480 НеутралноПолша произвежда храни, както в развиващите се държави: важното е да е евтино.
Karamfil Kalchev
Рейтинг: 430 ВеселоПосле що Русия не ще да внася от Полша
Ами да има за нас пилешко със салмонела
chichka
Рейтинг: 1521 Неутрално"Ако се установи наличие на салмонела, това месо се насочва за термична обработка или за унищожаване."....
Русия е проказата на планетата Земя.Затова всеки трети склад имат цехче където пилешките бутчета се обезкостяват и се продават като пилешка пържола от бут! Друга заст от месото отива за производство на "пилешки прат"... супер суровина за колбаси, кренвирши....
dejmos
Рейтинг: 402 НеутралноИма ли нещо нормално внесено от Полша?? Внасят се полски картофи и ябълки на 20 стотинки , и после много важни за ЕС. Ние сме нямали право да предпазваме родно производство .., защото този цена била нормална за тях !
osuald
Рейтинг: 221 НеутралноДо коментар [#1] от "Alexander97":
Вносителите на пилешко месо от Полша са определени фирми, тоест може още там да има контрол. Но и явно има някъде обещание , че ще продължаваме да внасяме от Полша.
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 2002 НеутралноСтана традиция поляците да ни пращат по-евтино всичко което е за екарисажа!
Libertarianism is just anarchy for rich peopleOgiigo
Рейтинг: 1249 НеутралноДори и бившите ни ,,приятели" от Полша не ни броят за хора! И те си изнасят боклуците тук!
Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.jjg4o648764
Рейтинг: 8 НеутралноИзобщо целият внос на храни от ЕС е пълен боклук. До такава степен изпилиха цените и качеството, че продуктите са де факто негодни за консумация. Но това важи и за повечето останали региони по света.
daskal1
Рейтинг: 2369 НеутралноДо коментар [#8] от "Ogiigo":
Вината не е на поляците, а и българските търговци. Подозирам, че знаят какво купуват, но го правят защото е евтино и в България се позволява това месо да се преработва и продава след термична обработка.
Все пак, за индивидуалните домакинства се препоръчва голямо внимание при студената обработка (рязане, разфасоване) и задължителна дезинфекция на дъската и ножа, както и изхвърляне на латекс ръкавиците от готвача.