За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
КМЕТ В СЯНКА®
Рейтинг: 0 НеутралноЗдравейте, някой знае ли мейла на арменския поп?
РУСИЯ Е ВСИЧКО ЗА МЕН !Искам да се оплача за МОЧА.
Президентска Република с Парламент- Сенат ( Горна камара) и Народно Събрание ( Долна камара)
Рейтинг: 553 ВеселоКво ме интересува тва? Тука да не е Армениа?
МАЖОРИТАРНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМАБоян Таксиров
Рейтинг: 8 НеутралноДа си я яде Арменския поп и да му е сладко.
https://fatalerror.bg/'ΕΡΕΒΟΣ
Рейтинг: 1363 ЛюбопитноКоледна вечеря по български (рецепти) може ли ?!!
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
Галя Станчева
Рейтинг: 861 Неутрално"Основно: Пасуц долма, или пълнени сарми с нахут, боб и булгур"
Вече съм ги направила, но от няколко години ползвам рационализация:
Облепям отвътре форма за кекс, предварително добре намазнена, може и с масло - от тези с отвор в средата, със зелеви листа. Цялата, така че краищата на листата да са подгънати навън. Изсипвам плънката във формата и я загъвам с листата, (може да се изсипе половината плънка, върху нея се нареждат загънати в зелеви листа късчета месо, а който обича - и сланинка, отгоре изсипвам останалата плънка) заливам с 3-4 чаши вода, 1 чаша зехтин, покривам с мокра хартия за печене и после пека за час на 200 градуса и още 15 мин. без хартията. Покривам формата с чиния, обръщам и прехвърлям като кекс - така и режа и поднасям.
Другата рационализация е следната: листа от голяма зелка срязвам през средата на две като премахват твърдата част на листата. Във всяка половина слагам плънка и завивам на руло (като баница). Нареждам рулата в тава като кръгла баница.
Разтопявам 1 супена лъжица масло, добавям 1 супена лъжица черен пипер и запържвам. Добавям 2 чаши вода и заливам, покривам отново с мокра хартия и пека за около час на 200 гр. Режа на триъгълни парчета.
Галя Станчева
Рейтинг: 861 НеутралноПропуснала съм - за първия вариант - подгънатите навън зелеви листа се загъват навътре така, че да покрият плънката и после се залива. Малко по подразбиране съм го написала, та се извинявам.
eti mehter
Рейтинг: 2737 Неутралноа като десерт се поднася традиционната арменска сладка коледна супа Ануш Абур, позната в България като ашуре
Bukalemun========
Ашуре то е всичко друго но не и супа...
Вид сладкиш който според ислямските обичаи се приготвя в строго определен месец....и най важното условие е да съдържа най-малко 7 съставки...
В рецептата за Ани , съставките са също 7 ....+ орехите настъргани и сипани отгоре...
eti mehter
Рейтинг: 2737 ЛюбопитноОставете ги на хладно за едно денонощие, за да се желират
Bukalemun========
В горещ вид е още по вкусно...
Най вкусното ашуре е онова в което 4 от седемте му съставки се състоят ...бадеми , фъндък, боб и нар...
Peni Nikol
Рейтинг: 1657 ЛюбопитноПо Български и по нашенски Северозападен край си е по по най.
Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.penetrating
Рейтинг: 5592 НеутралноПасуц долма е страхотна сърма, голяма и вкусна. Мммм. Сега ще си изям една.
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertАз я ям със сушени сливи (по една във всяка долма/сърма), другата част от плънката е същата, а от подправките мисля че трябва да има малко кимион и индийско орехче.
penetrating
Рейтинг: 5592 НеутралноПогледнах блога ѝ. Мисля, че е смесена кухня, не е съвсем арменска (тази в арменската част). Няма лошо. Примерно представя малко различно едно основно арменско ястие (хариса) . То се поднася с разтапящо се масло отгоре.
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertПълнените патладжани нямат сирене, просто мацунът (киселото мляко, арменското) е гъсто и отделно се изцежда . Освен това се поръсват обилно с копър и сусам. Грузинската версия слага в плънката и хмели-сунели.
Да ви е сладко :)