Горещ шоколад на клечка

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (28)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на pc_none
    pc_none
    Рейтинг: 515 Неутрално

    Стигааааа, не се издържа... вече бягам в Билла за шоколад.

  2. 2 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 1438 Весело

    До коментар [#1] от "pc_none":

    Сладка статия

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  3. 3 Профил на Чеша си езика
    Чеша си езика
    Рейтинг: 515 Неутрално

    Неделните репортажи на Ирина. Оригинално и вкусно. Успех!

    Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
  4. 4 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2456 Весело

    В безумно напрегнатото ежедневие направата на тези шоколадчета си е и удоволствие, и релакс ... Освен това без добавката на сметана може да е глезотия и за постещите.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  5. 5 Профил на Кур Деликуртев
    Кур Деликуртев
    Рейтинг: 676 Любопитно

    чай с мед и лимон
    Тази напитка не е просто символ, че някой ви обича и се грижи за вас. От нея ще извлечете и чисто физиологични ползи. Горещите напитки облекчават запушения нос, предотвратяват дехидратацията и успокояват възпалението на носа и гърлото.
    Лимонът от своя страна ще ви снабди с ценно оръжие – витамин С. Той не само засилва имунната ви система, но и деактивира хистамина – основен виновник за течащия ви нос.
    Медът също укрепва имунната система, като едновременно с това притежава и антиоксидантни и антибактериални качества. Според изследване, проведено през 2007 г. от Университета в Пенсилвания, при 40% от децата, приемащи мед, се регистрира облекчаване на кашлицата и подобряване на съня.И докато вие щедро подслаждате чая си с лепкавото лакомство, все пак не забравяйте, че то не е подходящо за бебета под една година.
    А ако не обичате мед, примирете с горчивия си чай. Според проведени проучвания, дори и минимални количества захар могат да намалят ефективността на имунната система
    с цели 40 на сто.

    c
  6. 6 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1289 Неутрално

    Шоколада е най- хубав като бонбон,Върховното удоволствие е само за веднъж иначе става дъвка

  7. 7 Профил на biba_jaba
    biba_jaba
    Рейтинг: 845 Весело

    Наложете боровинки или друг дребен плод в алкохол на вкус/ водка, уиски, коняк/
    Като поемат след няколко часа може да се смесят с рзтопения шоколад. На вкус може да се обогати и с накълцани ядки.
    Сместа може да се излее във формички за лед и с по ена малка клечка за зъби.

    Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.
  8. 8 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1289 Неутрално

    Искате да има "закачка" в шоколада,със лъскави станиоли беше до време,вече са ненужно препятствие до сърцевината.
    Искате да е ефирно и леко като памук топящ се в устата
    и даима нещо от призрачно на сладоледа.Коя съставка
    най-много му приляга,аз мисля сюприза, яйце с играчка,
    е ненадминат за сега.

  9. 9 Профил на ръпончо
    ръпончо
    Рейтинг: 1717 Весело

    Ей, явно разните вериги сладкарници са го позакъсали напоследък и затова трябва да се похвалят разните продукти, които предлагат.

    Много народ тук се е взел насериозно! :)
  10. 10 Профил на Цецо
    Цецо
    Рейтинг: 1416 Весело

    Авторката е садистка. След такова четиво как да не злоупотребиш?

    Covid live matter. Stop the genocide.
  11. 11 Профил на pontiac
    pontiac
    Рейтинг: 346 Любопитно

    Почесвам се по главата и не мога да открия ни една причина да има 'минус' под който и да било коментар - направо се чудя и мая, повярвайте ми - изчетох ги внимателно! Сигурно съм прекалила с шоколада....

  12. 12 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2456 Весело

    До коментар [#11] от "pontiac":

    ++++!

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  13. 13 Профил на mironikon
    mironikon
    Рейтинг: 233 Неутрално

    До коментар [#11] от "pontiac":

    Да не се учудиш, ако след малко пишещите минуситети лепнат и на теб няколко

  14. 14 Профил на W140 СУПЕР
    W140
    Рейтинг: 807 Неутрално

    Едно време си правехме карамелизирана захар на клечка

    Много изкушения в тази статия

    http://www.panoramio.com/user/1141979
  15. 15 Профил на guest
    guest
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Вярно че портокаловата кора, ако се добавя ще е в минимални количества, но принципно по-добре да не се слага, ако не е от био-портокали. В корите има всякакви химикали и консерванти...
    Иначе вкусно

  16. 16
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  17. 17 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 909 Неутрално

    Афродизиакът върви много добре с някои десертни вина със по-висок алкохолен процент.

    Белият с бели, червените с тъмен и горчив.

    Това е за малко по поотраснали деца със съответните дефиренциации...

  18. 18
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  19. 19 Профил на Едно_Българче
    Едно_Българче
    Рейтинг: 845 Любопитно

    идеята е сладурска, само не знам защо да си играе човек да топи и после пак да втвърдява шоколада, вместо директно да си направи топъл шоколад...?

    Fortuna favet fortibus!
  20. 20 Профил на lili_ivanova
    lili_ivanova
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Тази рецепта не ми се харесва, защото предложението Ви госпожо - горещия шоколад да се прави от готов разтопен шоколад (чиито съставки в 80% са ГМО) от магазина е много селско. Нещо като опит на слугинята от провинцията да се разходи по Царя с цървули и копринено чадърче, ахахах

  21. 21 Профил на Без коз
    Без коз
    Рейтинг: 613 Неутрално

    До коментар [#20] от "lili_ivanova":

    Права сте!
    Статията е обаче много хубава.
    Сърказамът ви не ми хареса.
    В неделя е добре да прочетем нещо различно и интересно.
    Г-жо Катеринска, моите уважения!

    Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
  22. 22
    lili_ivanova
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  23. 23 Профил на Вавринец
    Вавринец
    Рейтинг: 1014 Неутрално

    До коментар [#20] от "lili_ivanova":

    Отбягвам, много сте претенциозна, наукообразна, недостатъчно запозната с членуването в българския език. Некултурно е да си избивате жлъчта и лошото настроение в коментарите и да се стремите да ядосате или просто развалите кефа на виртуалната чаша топъл шоколад на форумистите.
    И още един въпрос: Как точно го правите шоколада у вас, по тайни рецепти на древните инки или просто така се упражнявате в негативизъм , да не загубите практика в уикенда?

  24. 24 Профил на Вавринец
    Вавринец
    Рейтинг: 1014 Неутрално

    Може да се заменят стърготините портокалова кора със сушена портокалова кора - продава се по магазините за подправки - тя е от нетретирани портокали. Или както мене да си направите сладко от портикалови корички, които са направени от отстъргани плодове. Отцеждате половин бебешко бурканче сладко от сиропа, потапяте ги в коняк или бренди, отцеждате и нарязвате. После се добавят в толкия шоколад.
    АМ АМ АМ АМ

  25. 25 Профил на Forgive me, if it was my fault
    Forgive me, if it was my fault
    Рейтинг: 965 Весело

    Разкошна идейка...ще я направя в най-скоро време.

    Smile, smile, a little baby!
  26. 26 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 909 Неутрално

    До коментар [#25] от "di^^di":

    Да си мисля ли, че одобряваш моята от пост#17, или само така ми се струва?

  27. 27 Профил на mmarto
    mmarto
    Рейтинг: 676 Любопитно

    "Има ли нещо по-хубаво в студените зимни следобеди от чаша горещ шоколад?"
    Е как да няма, та горещия шоколад дори не е в първите 1000.

  28. 28 Профил на lacrima
    lacrima
    Рейтинг: 120 Неутрално

    "За децата чаят и прясно изцеденият сок са много по-полезни, но мъничко шоколад по специални поводи и за сгряване на премръзнали ръчички след дълга игра в снега, е разнообразна алтернатива."
    ...а всъщност какаото е ужасно полезно и за деца, и за възрастни. Пълно е с антиоксиданти. Теоброминът, който съдържа, е от групата на кофеина, но неговият ефект върху кръвното налягане са много по-слаб. За сметка на това, какаото стимулира отделянето на ендорфини и ни прави по-щастливи.

    Вредни са хидрогенираните масла, които влизат в състава на некачествените шоколади.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #