За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
pc_none
Рейтинг: 515 НеутралноСтигааааа, не се издържа... вече бягам в Билла за шоколад.
'ΕΡΕΒΟΣ
Рейтинг: 1438 ВеселоДо коментар [#1] от "pc_none":
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !Сладка статия
Чеша си езика
Рейтинг: 515 НеутралноНеделните репортажи на Ирина. Оригинално и вкусно. Успех!
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.bramasole
Рейтинг: 2456 ВеселоВ безумно напрегнатото ежедневие направата на тези шоколадчета си е и удоволствие, и релакс ... Освен това без добавката на сметана може да е глезотия и за постещите.
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-рКур Деликуртев
Рейтинг: 676 Любопитночай с мед и лимон
cТази напитка не е просто символ, че някой ви обича и се грижи за вас. От нея ще извлечете и чисто физиологични ползи. Горещите напитки облекчават запушения нос, предотвратяват дехидратацията и успокояват възпалението на носа и гърлото.
Лимонът от своя страна ще ви снабди с ценно оръжие – витамин С. Той не само засилва имунната ви система, но и деактивира хистамина – основен виновник за течащия ви нос.
Медът също укрепва имунната система, като едновременно с това притежава и антиоксидантни и антибактериални качества. Според изследване, проведено през 2007 г. от Университета в Пенсилвания, при 40% от децата, приемащи мед, се регистрира облекчаване на кашлицата и подобряване на съня.И докато вие щедро подслаждате чая си с лепкавото лакомство, все пак не забравяйте, че то не е подходящо за бебета под една година.
А ако не обичате мед, примирете с горчивия си чай. Според проведени проучвания, дори и минимални количества захар могат да намалят ефективността на имунната система
с цели 40 на сто.
izabell
Рейтинг: 1289 НеутралноШоколада е най- хубав като бонбон,Върховното удоволствие е само за веднъж иначе става дъвка
biba_jaba
Рейтинг: 845 ВеселоНаложете боровинки или друг дребен плод в алкохол на вкус/ водка, уиски, коняк/
Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.Като поемат след няколко часа може да се смесят с рзтопения шоколад. На вкус може да се обогати и с накълцани ядки.
Сместа може да се излее във формички за лед и с по ена малка клечка за зъби.
izabell
Рейтинг: 1289 НеутралноИскате да има "закачка" в шоколада,със лъскави станиоли беше до време,вече са ненужно препятствие до сърцевината.
Искате да е ефирно и леко като памук топящ се в устата
и даима нещо от призрачно на сладоледа.Коя съставка
най-много му приляга,аз мисля сюприза, яйце с играчка,
е ненадминат за сега.
ръпончо
Рейтинг: 1717 ВеселоЕй, явно разните вериги сладкарници са го позакъсали напоследък и затова трябва да се похвалят разните продукти, които предлагат.
Много народ тук се е взел насериозно! :)Цецо
Рейтинг: 1416 ВеселоАвторката е садистка. След такова четиво как да не злоупотребиш?
Covid live matter. Stop the genocide.pontiac
Рейтинг: 346 ЛюбопитноПочесвам се по главата и не мога да открия ни една причина да има 'минус' под който и да било коментар - направо се чудя и мая, повярвайте ми - изчетох ги внимателно! Сигурно съм прекалила с шоколада....
bramasole
Рейтинг: 2456 ВеселоДо коментар [#11] от "pontiac":
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р++++!
mironikon
Рейтинг: 233 НеутралноДо коментар [#11] от "pontiac":
Да не се учудиш, ако след малко пишещите минуситети лепнат и на теб няколко
W140
Рейтинг: 807 НеутралноЕдно време си правехме карамелизирана захар на клечка
http://www.panoramio.com/user/1141979Много изкушения в тази статия
guest
Рейтинг: 233 НеутралноВярно че портокаловата кора, ако се добавя ще е в минимални количества, но принципно по-добре да не се слага, ако не е от био-портокали. В корите има всякакви химикали и консерванти...
Иначе вкусно
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
convince
Рейтинг: 909 НеутралноАфродизиакът върви много добре с някои десертни вина със по-висок алкохолен процент.
Белият с бели, червените с тъмен и горчив.
Това е за малко по поотраснали деца със съответните дефиренциации...
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
Едно_Българче
Рейтинг: 845 Любопитноидеята е сладурска, само не знам защо да си играе човек да топи и после пак да втвърдява шоколада, вместо директно да си направи топъл шоколад...?
Fortuna favet fortibus!lili_ivanova
Рейтинг: 233 НеутралноТази рецепта не ми се харесва, защото предложението Ви госпожо - горещия шоколад да се прави от готов разтопен шоколад (чиито съставки в 80% са ГМО) от магазина е много селско. Нещо като опит на слугинята от провинцията да се разходи по Царя с цървули и копринено чадърче, ахахах
Без коз
Рейтинг: 613 НеутралноДо коментар [#20] от "lili_ivanova":
Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !Права сте!
Статията е обаче много хубава.
Сърказамът ви не ми хареса.
В неделя е добре да прочетем нещо различно и интересно.
Г-жо Катеринска, моите уважения!
lili_ivanova
Рейтинг: 233 НеутралноКоментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.
Ами не съм съгласна с Вас "Бах тоз" защото така се създават безкритични деца консуматори, госпожата авторка да се научи да приготвя първо шоколад с какаово масло и захар в домашни условия и да си купува какао като предвидливо чете дали не е третирано с консерванти и химикали и тогава да го слага на клечка или в джоб ако иска. Иначе това е една рецепта за непретенциозни прасета с липса на вкус и изисквания към това което слагат в стомахчетата си. Все пак тази Мама Прасуна- авторката, трябва да знае, че има хора за които тялото и стомахчето е Храм Божий и тези хора внимават какво слагат там, то нека от този момент й е ясно на госпожата за съществуването на тези хора и следващите й рецепти да са съобразени с тях, а не със свинския бокс където вероятно си угоява своите деца, моля.
Вавринец
Рейтинг: 1014 НеутралноДо коментар [#20] от "lili_ivanova":
Отбягвам, много сте претенциозна, наукообразна, недостатъчно запозната с членуването в българския език. Некултурно е да си избивате жлъчта и лошото настроение в коментарите и да се стремите да ядосате или просто развалите кефа на виртуалната чаша топъл шоколад на форумистите.
И още един въпрос: Как точно го правите шоколада у вас, по тайни рецепти на древните инки или просто така се упражнявате в негативизъм , да не загубите практика в уикенда?
Вавринец
Рейтинг: 1014 НеутралноМоже да се заменят стърготините портокалова кора със сушена портокалова кора - продава се по магазините за подправки - тя е от нетретирани портокали. Или както мене да си направите сладко от портикалови корички, които са направени от отстъргани плодове. Отцеждате половин бебешко бурканче сладко от сиропа, потапяте ги в коняк или бренди, отцеждате и нарязвате. После се добавят в толкия шоколад.
АМ АМ АМ АМ
Forgive me, if it was my fault
Рейтинг: 965 ВеселоРазкошна идейка...ще я направя в най-скоро време.
Smile, smile, a little baby!convince
Рейтинг: 909 НеутралноДо коментар [#25] от "di^^di":
Да си мисля ли, че одобряваш моята от пост#17, или само така ми се струва?
mmarto
Рейтинг: 676 Любопитно"Има ли нещо по-хубаво в студените зимни следобеди от чаша горещ шоколад?"
Е как да няма, та горещия шоколад дори не е в първите 1000.
lacrima
Рейтинг: 120 Неутрално"За децата чаят и прясно изцеденият сок са много по-полезни, но мъничко шоколад по специални поводи и за сгряване на премръзнали ръчички след дълга игра в снега, е разнообразна алтернатива."
...а всъщност какаото е ужасно полезно и за деца, и за възрастни. Пълно е с антиоксиданти. Теоброминът, който съдържа, е от групата на кофеина, но неговият ефект върху кръвното налягане са много по-слаб. За сметка на това, какаото стимулира отделянето на ендорфини и ни прави по-щастливи.
Вредни са хидрогенираните масла, които влизат в състава на некачествените шоколади.