Меки овесени сладки

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (31)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 2587 Неутрално

    супер са !!!

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  2. 2 Профил на ръпончо
    ръпончо
    Рейтинг: 1560 Любопитно

    До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

    Кога успя да ги направиш и да ги опиташ?

    Много народ тук се е взел насериозно! :)
  3. 3 Профил на jubal harshaw
    jubal harshaw
    Рейтинг: 1291 Весело

    "но с дъх на кафява захар,"

    Кандидат-готвачите, да ви светна, че "кафявата" захар, която се продава е рафинирана бяла, на която се добавя малко меласа за цвят. Съответно между "кафявата" и бялата няма особена разлика.

    http://jubalharshaw.wordpress.com
  4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 2587 Весело

    До коментар [#2] от "ръпончо":

    правили сме ги преди

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  5. 5 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2206 Весело

    До коментар [#3] от "jubal harshaw":

    Аз купувам нерафинирана кафява захар, която има особен карамелен вкус. Изключително хигроскопична е, няма кристалната структура на бялата захар, но, освен, че е полезна, мъжът и синът ми я предпочитат.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  6. 6 Профил на Росен    съм аз а Путлер ще капитулира
    Росен съм аз а Путлер ще капитулира
    Рейтинг: 1291 Весело

    До коментар [#3] от "jubal harshaw":

    Да, като "ръжения хляб" и други "тъмни и полезни" видове хляб.

    Пък и овеса не беше ли за кончетата?

    До коментар [#2] от "ръпончо":

    Кмета бърз той, готви за секунди.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  7. 7
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  8. 8 Профил на jubal harshaw
    jubal harshaw
    Рейтинг: 1291 Весело

    До коментар [#5] от "domakinq":

    Вервай си, помага. Нерафинирана захар не се продава почти никъде, главно щото никой не я произвежда за разфасоване. В София със сигурност не продават - обиколил съм всите "органични" магазини и магазинчета, щото ми трябваше веднъж. Всъщност, те самите не знаят какво продават, но това е друга тема

    А това, което описваш е точно захар с добавена меласа постфактум. И вкусът идва от добавената меласа, и хигроскопичността. Колкото за "няма кристали" - има, всичката захар има, просто са по-малки и не се виждат.

    http://jubalharshaw.wordpress.com
  9. 9 Профил на ръпончо
    ръпончо
    Рейтинг: 1560 Весело

    До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

    То е ясно, че това е причината!
    Хубаво е, че има човек, който ги е пробвал и споделя мнението си.

    Много народ тук се е взел насериозно! :)
  10. 10 Профил на jubal.harshaw
    jubal.harshaw
    Рейтинг: 0 Неутрално

    [quote#5:"domakinq"]Аз купувам нерафинирана кафява захар..."[/quote]

    Ако погледнем цените, кафявата захар е най-скъпа и това обикновено се обяснява с нейното транспортиране от плантациите за захарна тръстика до магазините. Но пък повечето производители твърдят, че високата цена се дължи на скъпата й преработка. И все пак истината е, че високата цена се диктува от модата.

  11. 11
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  12. 12 Профил на Fergurina
    Fergurina
    Рейтинг: 891 Неутрално

    [quote#5:"domakinq"]Аз купувам нерафинирана кафява захар, която има особен карамелен вкус. Изключително хигроскопична е, няма кристалната структура на бялата захар, но, освен, че е полезна, мъжът и синът ми я предпочитат. [/quote]

    Това, че е по-полезна от бялата захар, е огромна заблуда.

    "Никому не можех да предложа нищо повече от собствения си хаос."
  13. 13
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  14. 14
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  15. 15 Профил на ybh161151101
    ybh161151101
    Рейтинг: 162 Весело

    Авторката на статията изглежда като човек, на който не може да не повярваш, когато ти говори за разни вкусотийки!...

  16. 16
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  17. 17 Профил на gallodoro
    gallodoro
    Рейтинг: 557 Неутрално

    До коментар [#14] от "ръпончо":

    Имаш дефект на мозъчните връзки.

  18. 18 Профил на Тsonkooo
    Тsonkooo
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    Истинска задравословна храна.

    Могат да се направят и бонбони "Рафаело".
    http://www.zemianazaem.com/archives/357

  19. 19 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2206 Неутрално

    До коментар [#10] от "jubal.harshaw":
    До коментар [#12] от "awake":
    Кафявата захар е по-скъпа, защото се произвежда от първата кристализация на тръстиковия сок, затова и "кристалчетата" й са изключително дребни. По време на преработката й не участват не само хим. агенти /като при бялата/, а и добавки от разл. вид. Кафявата захар съдържа фосфор, магнезий, калий, желязо и др. елементи, също и минерали, които липсват в бялата.
    Ето, затова е по-скъпа и полезна.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  20. 20 Профил на Доколянков
    Доколянков
    Рейтинг: 668 Неутрално

    Вярно че по кафенетата,кафявата захар изглежда по-скоро оцветена.

    „Луната е обитаема, защото там свети."
  21. 21 Профил на jubal harshaw
    jubal harshaw
    Рейтинг: 1291 Весело

    [quote#19:"domakinq"]Кафявата захар е по-скъпа, защото[/quote]

    Защото добавянето на меласата в бялата захар не е безплатно.

    [quote#19:"domakinq"]Кафявата захар съдържа фосфор, магнезий, калий, желязо и др. елементи[/quote]

    Да, те идват от добавената меласа.

    Въобще, освен ако не купуваш нещо като демерара, турбинадо, мусковадо или там френската марка, която ми убягва в момента е почти сигурно, че пазаруваш смес.

    Не, че има особена разлика, захарта е захар. За здравословно хранене - само медец и то по малко.

    http://jubalharshaw.wordpress.com
  22. 22 Профил на Apolon ot Tiana
    Apolon ot Tiana
    Рейтинг: 462 Неутрално

    Истинската кафява захар е така наречената сурова ( нерафинирана ) захар. Най много меласа има тази от захарната тръстика.България я внасяше от Куба като суровина за рафинирана захар. Сега със квотите отпускани от ЕС и разпределението им от години по един и същ начин, се направи така, че и в този бизнес монополът да е също както с горивата и от там......всичко ви е ясно България в началото на 21 век, член на ЕС в безпътица.
    Сладките са наистина много вкусни именно със сурова захар. Другото е някакъв сурогат, който струва по скъпо от бялата захар.
    По принцип суровината, суровата захар, трябва да е по евтина от крайния продукт, бяла рафинирана захар.
    От тази захар се прави неповторимия кубински ром познат от "Булеварда на рома" с незабравимия Лино Вентура и Бриджит Бардо!

    apoloniy
  23. 23 Профил на desen
    desen
    Рейтинг: 213 Неутрално

    Всички сладки,приготвени от овесени ядки, брашно от трици и други пълнозърнести са много полезни и вкусни, но нека се изключи,така наречената кафява захар, а за посладител се остави само медът и след изпичане се полеят с малко разтопен шоколад,за да 'грабнат очите'.
    А продаваната у като кафява е само оцветена- било с меласа,било с кафява боя.
    Идентифицира се, като се разтвори във вода.Ако водата след разтопяването и не си промени цвета в кафяв,само тогава е натурална.
    Някой вече спомена, че нерафинираната захар няма как да е по-скъпа от обработената и никакви обяснения за разходи за транспорт не са верни.
    Та нали захарните ни заводи/на ГГанчев/ обработват нерафинирана в рафинирана/бяла захар.
    Защо не пуснат на пазара натуралната,която явно трябва да бъде на по-ниска цена,поради спестени разходи за обработка.
    Ето там е ключът. Така е и с нерафинираното олио.
    Обливът ни колко са полезни, юркаме се да ги търсим,лъжат ни и обратно на логиката -цената в пъти по-висока.
    Но контролните ни органи,които трябва да следят как се ценообразуват стоките или не си вършат работата, или са добре 'мотивирани'.
    А с всичките продукти, които изброих по-горе, медът може да се замени със сирене или извара и с чаша чай или прясно мляко са страхотна закуска.
    Приятен апетит!

  24. 24 Профил на Fergurina
    Fergurina
    Рейтинг: 891 Неутрално

    [quote#19:"domakinq"]Кафявата захар съдържа фосфор, магнезий, калий, желязо и др. елементи, също и минерали, които липсват в бялата. [/quote]

    Много са ниски стойностите, дори когато захарта е с високо качество.
    "Захарта с по-едрите кристали е най-качествена, тъй като е функция на първичната кристализация от богатия на витамини и минерали тръстиков сироп и е с по-високи хранителни стойности."
    http://regal.bg/show.php?storyid=984319

    "Никому не можех да предложа нищо повече от собствения си хаос."
  25. 25 Профил на desen
    desen
    Рейтинг: 213 Неутрално

    Всички сладки,приготвени от овесени ядки, брашно от трици и други пълнозърнести са много полезни и вкусни, но нека се изключи,така наречената кафява захар, а за посладител се остави само медът и след изпичане се полеят с малко разтопен шоколад,за да 'грабнат очите'.
    А продаваната у като кафява е само оцветена- било с меласа,било с кафява боя.
    Идентифицира се, като се разтвори във вода.Ако водата след разтопяването и не си промени цвета в кафяв,само тогава е натурална.
    Някой вече спомена, че нерафинираната захар няма как да е по-скъпа от обработената и никакви обяснения за разходи за транспорт не са верни.
    Та нали захарните ни заводи/на ГГанчев/ обработват нерафинирана в рафинирана/бяла захар.
    Защо не пуснат на пазара натуралната,която явно трябва да бъде на по-ниска цена,поради спестени разходи за обработка.
    Ето там е ключът. Така е и с нерафинираното олио.
    Обливът ни колко са полезни, юркаме се да ги търсим,лъжат ни и обратно на логиката -цената в пъти по-висока.
    Но контролните ни органи,които трябва да следят как се ценообразуват стоките или не си вършат работата, или са добре 'мотивирани'.
    А с всичките продукти, които изброих по-горе, медът може да се замени със сирене или извара и с чаша чай или прясно мляко са страхотна закуска.
    Приятен апетит!

  26. 26 Профил на desen
    desen
    Рейтинг: 213 Неутрално

    Съжалявам и се извинявам за неволното повторение.

  27. 27 Профил на Мишуга
    Мишуга
    Рейтинг: 110 Неутрално

    С тая меласа... май не ви е ясно какво точно е меласа и как се добива.
    http://bg.wikipedia.org/wiki/Меласа

  28. 28 Профил на Бърши Моди , хартия бол
    Бърши Моди , хартия бол
    Рейтинг: 111 Разстроено

    До коментар [#16] от "jubal harshaw":

    Е, след всичките ни "дърления", как да не ти сваля шапка? Мъжкарят се познава по това... Да дава рамо и на опонента си...

    Чаткаш какво казвам... Не очаквах... Наистина... Иначе - пак можем да се псуваме... Но това няма да ми отнеме нищо...

    Нали знаеш - мъжкарите се псуват, но това е "дума дупка не прави"...

    Никога не съм те смятал за "форумен враг", и винаги съм чел коментарите ти с внимание... Дори, когато сме се псували...

    Понеже си точен...

    Е... Няма как да го кажа по-добре...

    Чаткаш...

    c
  29. 29 Профил на Десен
    Десен
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    [quote#21:"jubal harshaw"] За здравословно хранене - само медец и то по малко.[/quote]
    Нищо подобно, меда е тежък, разграждането му натоварва изключително много метаболизма и като цяло не е кой знае колко полезен.
    За разлика от фруктозата чието разграждане до кръвната глюкоза е в пъти по-лесно, бързо и ефективно.
    По магазините има вече достатъчно фруктоза.
    Айде кажи ми сега че и тя е захароза и е просто по-ситно смляна захар.

    Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
  30. 30 Профил на noctacom
    noctacom
    Рейтинг: 565 Неутрално

    меда е тежък,..... не е кой знае колко полезен
    такива като тебе доказваха , че цигарите са всъщност полезни

    Десен ...... аре у лево

    busy not easy
  31. 31 Профил на Мишуга
    Мишуга
    Рейтинг: 110 Неутрално

    До коментар [#30] от "ludmil":

    Пробвай сам - 2 супени лъжици мед с 2 супени лъжици орехи и ми кажи дали после не ти е тежко.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #